1. Luister wat uw hart u vertelt

Het is belangrijk om te luisteren naar de signalen die u ervaart en te weten welke signalen of situaties kunnen zorgen voor meer stress of angsten. Deze zorgen op de lange termijn voor meer hartklachten, zoals snelle hartslag of steken in het hart. In een week kunt u er veel aan doen om de signalen laag te houden en de pijnklachten veel te voorkomen.

Het is belangrijk te luisteren naar uw hart, wanneer u hartpijnen heeft is het belangrijk om meer te gaan rusten, ontspanning te zoeken, het is een nood signaal van het lichaam, het heeft te veel stress ervaren. Ga met hartpijn geen dingen meer doen, zorg eerst dat het zakt voordat u weer actief bezig gaat.

Bij hartklachten zijn er vaak veel gedachten, het kan zorgen voor paniek, want het is wel uw hart waar u last van heeft. Het is belangrijk om anders te denken om te kunnen handelen. Wanneer u de pijn voelt en de gedachten gaan naar de pijn ervaart u meer pijn en kunt u meer nare gedachten krijgen. Wanneer u anders gaat denken, rust gaat zoeken, zakt de pijn langzaam, het is precies andersom denken als de reactie zou zijn.

2. Geef uw hart gezonde energie

​Het is belangrijk om goed te zijn voor het hart waardoor uw hart meer aan kan en gezond blijft. Hiervoor is het nodig met regelmaat te bewegen en te sporten, gezond te eten en te letten op uw ademhaling, hoe rustiger deze is hoe minder kan op pijnklachten. Zorg dat u er met grote regelmaat uit sport, het hebben van stress is niet goed voor uw hart, het is belangrijk om de stress actief te gaan aanpakken.

Zorg voor een gezonde levensstijl om meer balans aan te brengen in het dagelijks leven om zo minder stress of andere signalen te ervaren. Hoe meer u beweegt hoe meer energie u ervoor terug krijgt. Zorg voor een goede nachtrust om te herstellen van de signalen, start met ontspanningsoefening en een ademhalingsoefening om meer rust te ervaren overdag en beter te slapen en om minder signalen te hebben. Het zijn meerdere dingen die zorgen voor energie in de morgen, zoek naar dingen die u nachtrust verminderen of u veel stress geven, wanneer deze minder voorkomen, heeft u meer energie voor andere dingen.

3. Breng u hart weer in balans 

Het is belangrijk om een goede balans te hebben in het dagelijks leven door duidelijk te zijn in de dingen die gaan en niet en waar voor u de grenzen liggen om er niet onnodig over heen te gaan met kans op pijn klachten. Het is belangrijk te letten op dingen die onrust geven, zorgen die u zich maakt en bewust te kiezen voor meer rust en ontspanning in het dagelijks leven door voor stress oplossingen te bedenken, zoveel mogelijk te voorkomen en door het doen van oefeningen.

Grenzen stellen, bewust kiezen voor ontspanning, je niet gek laten maken. Het gaat niet vanzelf. Balans in je leven brengen zorgt ervoor dat je energiek en opgewekt blijft. Zo haal je meer uit leven. Hoe meer u weet van het verloop tot hartklachten, hoe meer u het kunt voorkomen. Zoek alle dingen die het kunnen veroorzaken en zoek naar mogelijkheden om het aan te pakken om het te voorkomen.

4. Omring uw hart met liefde

Het is belangrijk om tijd door te brengen met mensen die om uw geven en u een goed gevoel geven. Het is steunend en helpend en kan helpen dat u minder piekert of zich zorgen maakt, wat niet goed is voor uw hart. Probeer vaker het gevoel van verliefd te vinden, dit is een heerlijk gevoel en zeer gezond voor uw hart.

Wanneer u alleen bent voelt u zich minder gelukkig, eenzaam en alleen, dit kan zorgen voor meer gedachten en meer signalen, u maakt veel veel meer zorgen over kleine dingen, wat niet goed is voor uw hart. Een persoon is niet graag alleen en heeft het nodig om te zijn met andere, het is belangrijk om het te gaan aanpakken, het zorgt ervoor dat zich beter in uw vel voelt zitten.

5. Maak uw hart gelukkig 

Lach elke dag, het heel erg gezond voor uw hart, het is leuk en gezellig. Het is belangrijk om dingen te doen waar u zich goed/beter van voelt, die u leuk vind om te doen, uw plan gaat volgen zoals u het wilt. Leef het leven met veel zin en plezier en geniet van de dagen. Kijk welke mogelijkheden u heeft voor het verbeteren van uw plan, welke dingen kunnen en gaan uitkomen, houd een positief dagboek bij met de geluksmomenten.

Denk positief, sta positief in het leven, bedenk zoveel oplossingen en mogelijkheden om dingen aan te pakken en op te lossen en voer deze uit, maak problematiek zoveel mogelijk bespreekbaar en pak het direct aan. Hoe meer creatief u denkt hoe meer mogelijkheden om dingen te veranderen.