Afspraken met kerst

Met de feestdagen is het belangrijk duidelijke afspraken te maken wat u wel en niet lukt op een dag, of dat u meer moet gaan rusten of dat er een plek is waar u even alleen kan zijn. Hoe beter de afspraken zijn gemaakt hoe meer duidelijkheid het geeft hoe rustiger de feestdagen kunnen verlopen. Het maken van een planning kan zorgen voor meer duidelijkheid, het vooraf weten en het erop kunnen voorbereiden.

Een goede planning kan helpen overprikkeling te voorkomen, dat er te veel dingen op 1 moment gebeuren, dat het te druk word. Er zijn dingen waar u rekening mee kunt houden in de planning. Als het voor u duidelijk is en voor de visite zijn er minder prikkels, voelt het rustiger. Geef duidelijk de grenzen aan wanneer het even lastig word of te veel.

Geef duidelijk aan waar u meer triggers van krijgt zoals verlichting wat knippert. Maak dingen die met kerst te maken hebben bespreekbaar, om duidelijk een plan te maken om de dag goed door te komen. Hoe minder kleine triggers er zijn hoe meer kans u heeft dat de dag goed gaat. Vraag visite rekening te houden met de versiering als u er last van heeft of snel krijgt.