Alles is te veel

Wat is het

Een gebeurtenis kan slechts de druppel zijn, waardoor alles te veel is en is. De stressklachten zorgen er al langer voor dat u zich niet goed voelt; Stress zorgt voor meer vermoeidheid en prikkelbaarheid. Vaak gaat het eten minder goed of juist veel snacken. Het bewegen is vaak minder en er zijn meer gedachten die vasthouden. Het is belangrijk om opzoek te gaan naar de oorzaak van de stress en wat dit met u doet.

Herkennen

Rust zit in meer dingen als alleen een oefening, ga op zoek naar mogelijkheden die kunnen die als een uitlaatklep zoals sport of creatief, hierdoor kunt u de motor vaker langzamer laten lopen. Wanneer uw signalen te hoog zijn, is het belangrijk te weten hoe te handelen en om direct te starten, maak hiervoor een signaleringsplan en maak gebruik van vorige momenten om hem regelmatig aan te passen en te verbeteren.

Ondanks dat u het moeilijk vind is het belangrijk om nu veel dingen te laten. Nu moet u echt ruimte voor uzelf maken; Het is belangrijk om aan uzelf te denken, wat u nu nodig heeft om het te veranderen en wat hiervoor nodig is, het is belangrijk hiervan een plan van aanpak te maken met een aantal stappen die u een nieuwe start geven.

Het nu een punt om duidelijke grenzen te stellen, het gaat niet goed met de gezondheid en doorgaan op deze manier is niet goed, het kan nu niet anders, maar u kunt er aan werken om het te verbeteren of volgende maand anders te laten zijn. Het is belangrijk om gas terug te nemen, kijk voor welke tijd u dit gaat doen, probeer het eerst een week en start daarna weer op zoals anders, deze week heeft u de meest rust waardoor de week erna makkelijker kan zijn, is dit niet neem dan om de dag een rust dag of extra rust.

Neem elke dag een vast moment voor het zoeken van rust in het doen van een ademhalingsoefening, let de gehele dag op hoe u ademhaalt, het zegt veel over de spanning die u al ervaart over de dag heen. Wanneer u meer spanning heeft gaat u zwaarder ademhalen en hierdoor meer met de mond open ademen of dieper zucht. Het zijn tekenen van dat de spanning te hoog is, zoek meer van zulke dingen in uw eigen stress.

Behandelen

Het is belangrijk om dagelijks meer rust in te bouwen, te veel is nooit goed, in alles niet. Het is belangrijk om te weten hoe het zo is gekomen en wat de druppels is. Dit kan van alles zijn, wanneer u veel triggers heeft kan een vogel die fluit genoeg zijn voor een bui. Het is belangrijk dat u weet hoe het verloop is van een signaal in wind tot een signaal in orkaan en hoe het er tussen is, welke gedachten erop komen, wat u voelt en ervaart, om het op tijd te kunnen stoppen. Leer om de fase in uw dagelijkse leven toe te passen, hierdoor gaat u meer automatisch reageren en al handelen in een fase, denken in de fase voorkomen.

Los de spanningen op waar u al zo langer mee rond loopt op. Voor alle problematiek is een oplossing, u bent niet de enige met problematiek, ga opzoek naar lotgenoten die u kunnen steunen of de problematiek begrijpelijker kunnen maken voor u. Het is belangrijk te begrijpen en te kunnen herkennen. Lotgenoten hebben veelal een soortgelijke ervaring waardoor een gesprek makkelijker is al met hulpverlening en ze u goed kunnen adviseren.

Gevolgen

Wanneer alles te veel word zit u in de fase tornado of orkaan, het kan dan veel moeilijker zijn te handelen om de signalen weer naar beneden te krijgen. Er is veel spanning en onrust in het lichaam en de druk neemt toe, vaak gaat dit gepaard met lichamelijke klachten. De gedachten kunnen op dit moment als een orkaan door u hoofd gaan als gedachten stromen, die rond gaan maar niet echt een duidelijk onderwerp hebben, te snel. Het kan zijn dat u moeilijker uit uw woorden kan komen in tornado en dat dit bij orkaan niet meer uiten/spreken is. De spanning kan als stromen door het lichaam voelen. Op dit moment zit u in de laatste fase van het signaleringsplan.

Plan

Neem voldoende rust. Een motor die oververhit is laat u ook eerst afkoelen. Het systeem heeft al te lang overuren gedraaid; Het is belangrijk om meer rust te nemen op een dag, door oefeningen te doen die de spieren soepel houden, zoals rek en strekoefeningen. Door te strekken , spant u de spieren aan en door het los te laten komt er meer rust. Het is belangrijk de oefeningen elke dag te doen om de motor zo goed mogelijk te laten lopen.

Maak gebruik van het crisis noodplan om signalen aan te pakken met spoed, de 4 stappen zorgen ervoor dat u minimaal 1 fase terug kunt, het plan moet u eerst leren gebruiken, gebruik het daarom eerst in lagere fase om het aan te leren. Volg de stappen elke keer in de juiste volgorde en pas het aan zodat het voor u het meest effectief is.

Vind u dat lastig? Vraag uw omgeving om hulp; Het is belangrijk om te praten over de dingen die bezig houden om de emmer minder vaak te laten overlopen, om het samen te kunnen aanpakken en om een goed plan te hebben hoe u het gaat voorkomen. Het praten is voor een deel al het verwerken van de druppel die veel kan los maken. Het vragen om hulp kan u lastig vinden, maar zo blijven zitten in de situatie is geen oplossing, het vragen van hulp is makkelijker om het aan te gaan pakken om er eerder van af te zijn.

Kijk zoveel mogelijk naar de positieve momenten die goed gaan, naar dingen die lukken, houd het bij in een positief dagboek die u kunt gebruiken op moeilijke momenten om net de stap te kunnen zetten om het toch te vragen of te gaan aanpakken. Het is belangrijk om gemotiveerd te blijven in de aanpak, want iedere keer de druppel is niet vol te houden, probeer manieren te vinden die dit gaan voorkomen in de toekomst bijvoorbeeld door te leren van vorige momenten.

Lees over spanningen en stress op internet, probeer de tips die erbij staan uit, pas de tips aan naar uw eigen style zodat ze voor u het beste werken. Kijk bij andere diagnose die er mee te maken hebben voor andere tips zoals bij hooggevoeligheid, burn-out of autisme. Zo heeft u veel tips om uit te proberen voor stress, de tips van een burn-out om hiermee om te gaan zijn van hoge stress, zo ook de tips van PTSS stress, deze zouden voor u misschien beter kunnen werken in tornado of orkaan.

Welke spanningen zijn dit? Hoe worden deze veroorzaakt? Wat zorgt ervoor dat ze in stand blijven? Wat gaat u eraan doen om ze te verlichten? Wanneer gaat u starten? Wie kan u helpen of kunt u om hulp vragen? Wat zijn dingen die direct moeten veranderen en welke kunnen wachten? Wat is uw nieuwe doel voor deze week?