Als u merkt dat u hoog ademhaalt of de de mond gaat ademen

Als u merkt dat u hoog ademhaalt of de de mond gaat ademen is de spanning veel te hoog, het is belangrijk de controle in de ademhaling terug te vinden door te tellen van 21 -100 gaat dit erg snel. Probeer eerst langzaam te tellen en voer het tempo steeds meer op.

Doe dagelijks minimaal 30 minuten aan relaxen en ademhalingsoefeningen, maak ze u eigen en vind u weg in relaxen door de oefeningen te doen zoals ze u de meeste rust geven. Een oefening kan zijn bewegingen die u rust geven, deze hoeven niet in een bepaalde volgorde te gaan. De manier zoals u het voelt of beweegt geeft rust, u denk er minder over na en laat gedachten hierdoor meer los.

Oefen dit regelmatig thuis, let hierbij ook op hoe het voelt wanneer de ademhaling sneller gaat door opkomen van signalen of wanneer het afneemt door een oefening. Het gevoel kunt u erkennen in een supermarkt en door de oefening met een aanpassing toe te passen kunt u deze gebruiken om signalen sneller te verminderen. De hand kunt u vervangen door op uw shirt te letten, uw buik in te trekken, diep adem te halen en zo meer balans krijgen in de ademhaling.