Balans zoeken is soms best wel even puzzelen.

Wat is het

De signalen moeten meer in een balans komen, hiervoor is het belangrijk er elke dag mee bezig te zijn, de signalen te kennen een herkennen zodat u steeds eerder kan instappen. Bedenk wat bij u voor ontspanning zorgt. Dit kan voor iedereen anders zijn, de ene persoon houd van muziek luisteren de andere gaat liever hard sporten. Het vinden van een geschikte manier is een kwestie van zoeken.

herkennen

Hoe meer grip u heeft op de signalen hoe meer rust u ervaart. De signalen komen vaak hetzelfde op en voelen vaak hetzelfde waardoor er meerdere aanknopingspunten zijn om ze te herkennen. Door de signalen beter te kennen door het bijhouden van overzichten en schema en een dagboek, krijgt u steeds meer inzicht in de signalen en kunt u ze beter aan.

Het zoeken van een juiste balans in signalen of gedachten kan soms erg lastig zijn. Wanneer u veel gedachten heeft u vaak hoge signalen en andersom, het houd elkaar in stand. Niet altijd werken dezelfde oplossingen om de signalen of gedachten te verminderen. Hierdoor heeft u vele mogelijkheden nodig om het te kunnen verminderen, het is zoeken naar mogelijkheden die u kunnen helpen in de verschillende fase van wind storm tornado en orkaan.

In een orkaan werken er andere dingen dingen dan in wind. In wind is alles mogelijk met orkaan is bijna niks mogelijk, er kan iets zijn wat het verlicht maar is zeer minimaal. Het is daarom belangrijk om oplossingen te hebben voor de verschillende fase aan de hand van het signaleringsplan, waar u aan geeft welke signalen u heeft in de fase, hoe het oploopt en wat de gevolgen kunnen zijn. Hieronder komen de mogelijke oplossingen die kunnen helpen.

Om een balans te vinden is het belangrijk om dagelijks te oefenen en een vast patroon te hebben in het handelen bij de signalen, terug te kijken met vorige momenten en het aan te passen waar nodig is. Het is niet dat een oplossing direct werkt zoals een yoga oefening, alleen door het vaak te doen en de techniek onder de knie te krijgen kunt u er veel rust in vinden. Het is belangrijk om hier een regelmaat in aan te brengen zoals bijvoorbeeld voor het slapen gaan.

Positief denken kan helpen met het verminderen van gedachten en signalen. Door positief denken zijn er mogelijkheden en kansen. Schrijf positieve gedachten op in uw dagboek, die kunnen helpen op momenten dat u het moeilijk heeft. Doe zoveel mogelijk de boodschappen tijdens de spitsuren of het weekend, plan boodschappen zoveel mogelijk in de ochtend en de rustige momenten. maak een boodschappenlijstje zodat u niks kunt vergeten.

Behandelen

Het is belangrijk elke dag minimaal 30 minute actief te bewegen om minder last te hebben van hoge signalen. Door het bewegen of sporten kunt u veel stress verminderen en is het makkelijker een balans te houden op de signalen. Door het bewegen kunnen gedachten veranderen en meer positief stemmen.

Het is belangrijk om aanknopingspunten te vinden in de signalen waaraan u het kunt herkennen dat u een actie moet nemen, om te voorkomen dat het hoger oploopt. Zoals bepaalde gedachten, ander gevoel, emoties of bepaalde triggers. Hoe meer u er kent en herkent hoe meer u het kunt stoppen en hoe eerder u het kunt stoppen.

Het is belangrijk te weten wat u triggers zijn, wat dit met u doet, en wat de gevolgen kunnen zijn op een dag of op de lange termijn. Triggers zijn vaak niet te voorkomen en het is belangrijk dat u weet wanneer dit zo is om direct een actie te kunnen nemen. Probeer triggers zo min mogelijk te voorkomen maar een manier te vinden om ermee om te kunnen gaan. Hoe meer dingen u gaat vermijden hoe meer andere problematiek ontstaat.

Het is belangrijk om de signalen die ervaart op te schrijven en er een duidelijk beeld van te krijgen door het bijhouden van schema’s en overzichten, zodat u weet hoe vaak het in een week voorkomt. Het gemiddelde is een basis van hoe vaak het voorkomt, hier kunt na zeggen het was meer of minder, dus een goede week of minder. De signalen hebben vele gevolgen, het is belangrijk dat u de gevolgen van de signalen kent, en hiermee weet te handelen om meer balans te krijgen. Wat betekend een orkaan voor u? Wat is dit anders dan tornado of storm?

Gevolgen

Er zijn altijd dingen die de balans kunnen verstoren, hierdoor kan het lastiger zijn om signalen of gedachten in een balans te houden. OP deze momenten is het niet makkelijk om u te herpakken en door te gaan. Om meer balans te krijgen is het belangrijk dat u een plan heeft als een back-up hoe u dit gaat aanpakken, het is belangrijk om er van te voren al over gedacht te hebben, zodat u weet hoe u u dit gaat aanpakken en waar u op moet letten.

Omdat er nog geen balans is in de signalen kan het voor een persoon lastig zijn de signalen te stoppen, een persoon moet het al meerdere keren hebben ervaren om het meer te begrijpen en te kunnen aanpakken en te weten wanneer het een actie moet nemen om dingen te verminderen. Het leren van meer balans te krijgen kan lang duren.

Plan

Houd een overzicht bij van dingen die u heeft geprobeerd om meer te kunnen ontspannen en of dit heeft geholpen of niet. Schrijf erbij in welke fase u zat. Heeft het niet geholpen probeer het later nog een keer.

Maak een overzicht van mogelijkheden die u heeft van dingen die kunnen helpen. Geef hierbij aan in welke fase dit heeft geholpen. Probeer de mogelijkheden een paar keer uit, soms helpt het wel en soms niet. Maak een overzicht van de mogelijkheden die niet helpen. Zo krijgt u een duidelijk beeld van wat u kunt gaan doen in welke fase. Hoe meer mogelijkheden u heeft, hoe beter beeld u heeft, hoe beter u weet wanneer te reageren en hoe meer balans u kunt vinden.

Het is belangrijk dat u activiteiten plant die afwisselend zijn, van meer prikkels naar even een rustige activiteit. Om meer rust te ervaren op een dag is het belangrijk om dagelijks te rekken en te strekken van de spieren, met meer spanning en loslaten om minder signalen te ervaren op het moment en voor meer rust over een dag. Plan vaste momenten op een dag, of neem even een paar minuten hiervoor de tijd.

Om meer grip te krijgen op de signalen of gedachten kunt u gebruik maken van een dagboek met overzichten en schema’s en kunt u beginnen met het starten van een onderzoek naar u zelf. Om meer grip te krijgen is het erg belangrijk voldoende inzicht te hebben. Om meer grip te krijgen op de signalen is het belangrijk te accepteren dat er op dit moment een probleem is dat u gaat aanpakken en proberen op te lossen. Door het te accepteren kunt u stappen vooruit zetten en weer gericht werken aan een herstel.

Maak van de schema’s een signaleringsplan met 4 fase wind storm tornado en orkaan, deze geven een duidelijk beeld in welke fase u zit en wat dit voor u kan betekenen. Onder elke fase komen mogelijkheden die u kunt uitvoeren of andere voor u kunnen doen. Het is belangrijk een goede dagstructuur aan te houden en een gezonde levensstijl om voldoende te kunnen herstellen van gedachten en signalen. Plan een dag niet te vol dit zorgt voor meer haasten en stress, de kans dat u te veel getriggerd word en overprikkeld raakt is groot.