Wat is het

Om te herstellen en te verwerken van mentale problematiek is het belangrijk om met grote regelmaat te bewegen om de stress, onrust en angst uit het lichaam te laten gaan en meer rust te vinden of om gedachten te veranderen. Het bereiken van doelen kan u extra motiveren. Hoe meer een persoon beweegt hoe meer een persoon kan herstellen. het bewegen is goed voor de gezondheid, voor het veranderen van gedachten en signalen en zorgt voor een betere voeding en gezondere levensstijl.

Bewegen is erg belangrijk bij stress om een goede balans te krijgen in het loslaten van de stress en het hebben van de stress. Door de stress aan te pakken en er dagelijks op te letten door in beweging te zijn of te sporten kan heel veel van de stress in een balans komen.

Bij veel stress is bewegen belangrijk voor de spieren en het verminderen van de stress. Door te gaan lopen kunt u gedachten die stress veroorzaken verminderen. Door naar buiten te gaan en afleiding te gaan zoeken gaan gedachten vaak in een positievere stemming. Door te gaan sporten kunt u de stres letterlijk eruit sporten. Bewegen is niet alleen naar buiten of sporten ook yoga oefeningen of rek en strekoefeningen kunnen helpen bij het verminderen. Door met regelmaat te bewegen kunt u buien verminderen en signalen vaker laten opkomen

Herkennen

Een depressie is meer dan alleen somber of geen zin hebben iets te doen. Depressieve gevoelens, vermoeidheid, gebrek aan energie en lusteloosheid kunnen een lichamelijke inactiviteit veroorzaken, waardoor u vrijwel niet meer beweegt. Bewegen is juist in een tijd van een dip, somber en depressie erg belangrijk om het patroon te doorbreken en te kunnen herstellen. Door meer te bewegen kunt u een cirkel van een depressie en depressieve gevoelens, gedachten, emoties door breken.

Actief blijven kan in en buitens huis. Er zijn vele manieren om thuis actief te blijven. Door bewegen gaan spieren minder snel vastzitten en kunnen gedachten worden veranderd. Bewegen kan helpen als afleiding, door ergens anders mee bezig te zijn, denkt u minder na over het moment ervoor waardoor gedachten veranderen.

Alleen van meer bewegen kan een persoon niet herstellen of volledig herstellen. Een persoon heeft meer nodig bijvoorbeeld therapie of goede gesprekken. Bewegen is een onderdeel van een behandeling. Door te dansen voor herstel, heeft een persoon veel lol, even gek doen en veel stress verliezen, de gedachten zijn zeer positief en het maakt weer vrolijk. Hoe vaker u even dans hoe meer gedachten u kunt veranderen, hoe meer de signalen afnemen en hoe meer invloed het kan hebben op de lange termijn.

Bewegen helpt voor een goede eetlust, door actief te bewegen krijgt u meer eetlust wat zorgt dat u minder stress heeft of minder gedachten. Door gezonde eetlust vanuit het lichaam zelf kan een persoon beter gaan eten waardoor het meer kan herstellen en minder last heeft van signalen. Bewegen kan helpen emoties en gevoelens meer in balans te krijgen, door regelmatig actief te bewegen kan er meer regelmatig de gedachten afnemen en met regelmaat de signalen, waardoor er meer balans kan komen.

Door stilzitten nemen gedachten toe, door bewegen nemen gedachten af of kunnen veranderen. Hoe actiever u bent en hoe meer u leuke dingen doet, hoe minder gedachten aan nare dingen u heeft. Een persoon met problematiek heeft vaak een andere levensstijl, hoe meer deze naar een gezonde levensstijl kan worden omgebogen hoe meer een persoon kan herstellen.

Negatieve gedachten nemen toe wanneer een persoon minder beweegt. Wanneer een persoon meer beweegt heeft het vaak meer positieve gedachten. Wanneer een persoon veel onrust ervaart heeft dit veel met gedachten en stress te maken. Beide zijn te verminderen door actief te bewegen. Hierdoor kan de persoon in de loop van de tijd minder vaak onrustig zijn, hierdoor is er minder kalmeringsmedicatie nodig.

Behandeling

Door bewegen krijgt u meer ontspanning van het lichaam, de signalen nemen af waardoor u zich meer rustig voelt. door meer ontspannen te zijn, gaan dingen op andere gebieden ook beter. Een persoon slaapt beter wanneer het overdag actief heeft bewogen, het lichaam is op een natuurlijke manier moe. Een persoon kan door bewegen beter inslapen en doorslapen. Waardoor er minder slaap medicatie nodig is.

Door spanningen in het lichaam, is het belangrijk dat een persoon, meer gaat bewegen om van de spanning af te komen. Door het dagelijks bewegen kunnen spanning op de lange termijn meer afnemen. Bewegen kan een uitlaat klep zijn, door actief te bewegen zoals fietsen of sporten kan een persoon veel stress verliezen, door geconcentreerd te zijn hebben gedachten minder kans. Bewegen helpt bij het verzetten van uw zinnen, door simpel afleiding zoeken mogelijk te maken kunnen gedachten verminderen waardoor u zich beter voelt op een dag.

Door actief de depressie aan te pakken en het vol te houden ook na de depressie kunt u vele klachten en een terugval voorkomen. Door stil te zitten verergeren de klachten en krijgt u steeds minder energie. Bewegen is zeer goed bij mentale problematiek en kan helpen om signalen te verminderen. Door de frisse lucht krijgt een persoon meer weerstand, komt het vaker mensen tegen, en is een persoon moe vanuit zichzelf en krijgt een beter voedingspatroon. Een persoon kan vanuit zichzelf beter slapen.

Sporten en bewegen bevorderd het eten en maakt u gezond moe. Door een depressie bent u vaak moe van de gedachten of de stress. Door gezond te eten bij een depressie kunt u de tijd vaak verkorten, vaak heeft een persoon meer zin om te eten, door te sporten krijgt een persoon weer meer gezonde trek.

Een persoon is meer moe door het vele liggen, door gedachten, door zorgen. Het is belangrijk om moe te zijn van actief bewegen. Hierdoor rust een persoon meer uit en kan het beter slapen waardoor een depressie kan verminderen. Door de spieren te rekken en te strekken heeft u minder last van signalen, door bijvoorbeeld het doen van een yoga oefening. Door minder spanning op de spieren, zijn er vaak ook minder gedachten. Wanneer u zich moe voelt op een dag is het wel belangrijk te bewegen, door de spieren te rekken en te strekken zijn ze goed in beweging en heeft u minder last van.

Door te dansen op een leuke muziek word u minder somber gestemd, heeft u een leuk moment en kunt u de gedachten voor het moment even los laten. Door te sporten en bewegen kunnen gedachten beter worden verwerkt waardoor ze minder vaak op komen en vast blijven zitten. Hierdoor kunnen negatieve gedachten afnemen. Door vermoeidheid en lusteloosheid heeft een persoon vaak geen zin om iets te ondernemen, terwijl het juist op dat moment belangrijk is om het patroon te doorbreken om minder depressief te zijn.

Gevolgen

Door minder te bewegen en meer zitten gaat een persoon meer piekeren en malen en gaat de gezondheid achteruit. De gedachten kunnen in gedachten stromen door het hoofd gaan waardoor een persoon meer maal gedachten krijgt. De stress kan zorgen voor zware spanningen in het lichaam waardoor een persoon meer pijnklachten ervaart.

Minder actief bewegen kan zorgen voor minder herstel, het zorgt voor meer kans op een depressie en chronische klachten. Een persoon die minder beweegt krijgt vaak meer mentale en lichamelijke klachten. Hoe minder u beweegt hoe slechter u zich gaat voelen, hoe meer vermoeid u bent, hoe meer gedachten u heeft, hoe minder gemotiveerd u bent. Hierdoor is het erg moeilijk de dag door te komen, deze te plannen en dingen te doen.

De persoon krijgt meer last van slaapproblematiek veelal door het niet kunnen ontspannen, door de gedachten en de signalen die in buien kunnen voorkomen. Wanneer een persoon minder beweegt maar de persoon veel gedachten of stress heeft heeft een persoon meer kans op vastzittende spieren en pijnklachten. Dit is vaak ten nadelen van het herstel.

Er is geen medicatie voor de stress, de aanpak is zelfstudie. Zorg er dagelijks voor dat alle spieren in beweging zijn om klachten te voorkomen. Door stress op tijd aan te pakken kunt u veel lichamelijke klachten en mentale klachten voorkomen. De gevolgen kunnen zijn dat een persoon meer en meer stress krijgt. De persoon krijgt meer last van buien en vast zittende spieren. Hoe minder een persoon beweegt hoe meer lastiger word te bewegen en het doet meer pijn. Van niet bewegen of veel stil zitten krijgt een persoon veel meer stress, meer gedachten en piekeren, wat zorgt voor meer problematiek.

Een depressie heeft veelal te maken met de gedachten die negatief gestemd zijn. De gedachten gaan meer piekeren en malen waardoor een persoon steeds somberder word. Hoe meer somber hoe meer negatief gekleurd de wereld om de persoon heen word. Door minder de bewegen bij de cirkel in stand van een depressie en de gevoelens, hierdoor nemen de klachten vaak meer toen. Wanneer een persoon minder beweegt en dan wil gaan bewegen ervaart een persoon meer pijnklachten wat kan zorgen dat de persoon stopt met het initiatief.

Door te blijven zitten kunnen gedachten steeds vaker opkomen en de dag van een persoon zeer somber en negatief maken. Door uit de situatie te gaan en bezig te gaan met iets anders komen gedachten minder vaak op, door erover te piekeren en malen worden gedachten erger. De maal gedachten kunnen verder oplopen tot vastzittende gedachten. Door meer te gaan vermijden kan een persoon minder contacten hebben en hierdoor meer in een isolement komen. Hierdoor is de persoon alleen met de depressie en is er niemand die helpt.

Plan

Door het behalen van een doel zoals een eerste band bij judo kunt u meer zelfvertrouwen krijgen “dit heb ik toch mooi even gedaan” Actief bewegen is belangrijk voor de voeding, slaap en voor het dagelijks leven om meer rust te ervaren in het leven. Bewegen is het letterlijk veranderen van gedachten en signalen door er op een goede manier mee om te gaan. Door er een nieuwe gewoonte van te maken kan een persoon sneller herstellen omdat het een gezondere levensstijl heeft. Herstellen kan wanneer een persoon echt wilt herstellen en er alles voor over heeft te herstellen. Wanneer de persoon dit wil en zich 100% inzet kan bewegen bijdragen aan een herstel.

Veel van een depressie heeft te maken met de levensstijl en de dingen die worden gedaan op een dag. Hoe betere en gezondere levensstijl u heeft hoe meer u de kans op een terugval kan voorkomen. Door weer meer weerstand en actief bezig te zijn worden gedachten vaak positiever waardoor een persoon beter in zijn vel gaat zitten. Door het bewegen verliest een persoon meer stress en gedachten waardoor een persoon weer meer eetlust krijgt, waardoor het vaak beter kan slapen en minder moe is overdag. Door te gaan bewegen en te gaan lopen kan een persoon zijn zinnen verzetten en over andere zaken gaan nadenken, waardoor de persoon minder somber word. Door in beweging te komen en afleiding zoeken, kunt u het gedachten patroon en de stemming doorbreken.

Afleiding zoeken kan helpen bij signalen die hoog oplopen of buien die ontstaan, door simpel iets anders te doen en hierdoor de gedachten te veranderen heeft u er minder last van. Ga elke dag minimaal 15 minuten even wandelen om de benen goed te strekken en te bewegen. Start met elke dag 15 minuten yoga en ademhalingsoefening voor het slapen gaan. Zorg voor voldoende relaxen op een dag. Neem dagelijks de tijd om minimaal 15 minuten te werken aan ontspanning zoals yoga of relaxen, door bijvoorbeeld een ademhalingsoefening, dit maakt u hoofd meer leeg waardoor u meer rust heeft op een dag waardoor u op de lange termijn beter gaat voelen. Het is zoeken naar de juiste manier van ontspanning, niet voor iedereen werkt relaxen op dezelfde manier.

Maak voor elke week een nieuw doel en begin met kleine stappen. Hoe vaker u een klein doel heeft behaald hoe meer u gemotiveerd raakt voor een groter doel. Beloon u zelf wanneer u het doel heeft bereikt. Leer de methode wind storm tornado en orkaan om beter overweg te kunnen met signalen en buien. Zodat er meer balans komt in het herstel en signalen kunnen afnemen.

Maak een plan om dit elke dag te gaan doen. Plan het in en maak er een vast moment van. Beloon u zelf na een week wanneer het is gelukt dit vol te houden. Maak het tussenstuk van het belonen steeds wat langer. Kies een sport wat u leuk vind om te doen en/of een vecht sport deze vergroten het zelf vertrouwen. Kijk op youtube voor voorbeelden zoals fitness, yoga, mindfullnes, vechtsporten

Wanneer u minder gemotiveerd bent om te bewegen, kijk dan terug naar vorige momenten dat het wel goed ging, wat u al bereikt heeft en wat het heeft geholpen in het herstel. door te leren van de momenten waar het goed gaat en dat voor u te houden komt de motivatie weer om het meer uit te voeren.

maak een afleidingsschema met 10 punten die u kunnen helpen de stress te verminderen. Welke activiteiten kunnen helpen bij wind storm tornado orkaan? Plan dagelijks een vast moment van actieve beweging van minimaal 30 minuten per dag en start 15 minuten relaxen. Ga op zoek naar een maatje om te fietsen wandelen, dit motiveert extra. Maak doelen om meer te gaan bewegen en bekijk elke week het resultaat, beloon u naar een week en dan na 2 weken. Zoek mensen die u kunnen motiveren meer te bewegen. Zet dagelijks even muziek op, bewegen gaat vaak beter met muziek op. Praat en schrijf zo vel mogelijk de stress van u af in een dagboek.

Probeer elke dag opnieuw om actief te zijn en maak een doel om zo min mogelijk te gaan liggen of nadenken over negatieve/ depressieve gedachten. Door elke dag meer actief te zijn en een minimaal aantal activiteiten plant op een dag, komt u meer in beweging, krijgt u meer motivatie en gaat het weer de goede kant op. Beweeg dagelijks minimaal 30 minuten actief voor de gedachten eruit te sporten en voor een goede conditie. Hierdoor kunt u beter slapen en kan een voedingspatroon verbeteren. Hierdoor kunt een cirkel doorbreken.

Schrijf dagelijks de gedachten van u af in een dagboek en maak alles bespreekbaar wat u vast houd. het is belangrijk om de depressie bespreekbaar te maken en hulp te vragen bij de dingen die u nodig heeft aan hulp. Een depressie kunt u vaak niet alleen oplossen. Een depressie is leren en kijken naar de mogelijkheden die kunnen om het weer te verbeteren en aan te pakken. Door te kijken naar vorige momenten kunt u leren hoe de depressie tot stand is gekomen en hoe u deze heeft aangepakt om de volgende keer eerder te kunnen reageren dat het geen depressie word. Elke dag heeft nieuwe kansen om het weer aan te pakken en een klein stapje te zetten.

Kijk naar wat er goed gaat, wat wel lukt houd het zoveel mogelijk positief. Om uit de depressie te komen is het belangrijk om weer een goed beeld te hebben van de toekomst, met plannen en doelen wat u wilt gaan bereiken, wat u kan motiveren door te gaan en door te zetten om het doel te gaan bereiken. Om in de toekomst minder depressief te zijn ga ik een plan maken hoe ik dit kan waar maken door meer te gaan bewegen en hiervoor start ik met wekelijkse doelen.

Houd een goede vaste structuur aan hoe meer vast duidelijk en gepland is hoe beter een dag vaak verloopt. Wissel hierbij actief af met ontspanning.