Wat is het

Heb je een sigaret voor mij? Mag ik je vuurtje lenen? Mijn vuur doet het niet meer. Heb je nog vloeitjes, ben ze vergeten? Er is altijd een te kort aan aanstekers, vloeitjes en shag of sigaretten, wanneer er 1x is ingestemd, komen personen vaker terug en bent u elke keer de klos.

Wanneer u 1 persoon iets geeft zijn er zo een paar andere die u ook regelmatig gaan vragen. Voor personen kan het al snel een dagelijkse gewoonte worden om het te vragen meerdere keren op en dag, het is zeer verschillend per afdeling. Maar het kan wel zorgen dat u meer stress of spanning ervaart op een dag, door irritatie.

herkennen

Een paar keer uitdelen of samen roken kost niet zoveel, het word anders als het plukjes shag worden, het gaat dan zeer snel naar een pakje shag, wat duur kost, u geeft dan een pakje shag binnen een paar dagen aan de persoon. Vaak is het eenrichtingsverkeer, u geeft wel, maar ziet niks terug.

Het lenen van geld op een afdeling, kan een persoon helpen op het moment. Vaak gaat het om een klein bedrag van 2 euro. Deze paar euro is naar een paar keer vragen €10,-, het bedrag loopt snel op. Een persoon die dit bedrag vraagt heeft vaak niet het geld om het terug te geven, dit word wel vaak aangeven te doen. De persoon heeft vaak diverse redenen en datums, hoge discussies, maar uiteindelijk heeft u het bedrag gegeven.

behandelen

Door regelmatig te delen komt uzelf niet meer uit, u heeft zelf minder en moet dus zelf bezuinigingen om uit te komen. Het gooit uw planning in de war. Het kan voorkomen dat de ander dan wel heeft, en u nog 1 of 2. Tijdens een opname is er een groot verschil in inkomsten, vaak is dit duidelijk zichtbaar, hierdoor word er vaker uitgedeeld en onderling gedeeld, een ruil van shag of shag voor sigaar.

gevolgen

Veel personen hebben meer moeite met de maat te houden, hierdoor is er vaker een te kort, of een probleem met het halen omdat er hulp bij nodig is. Hierdoor zijn het vaste dagen en kan het soms niet geheel uitkomen, het word anders als een persoon het om de dag vraagt. De persoon rookt te veel op een dag of koop te weinig shag in of de planning klopt niet.

Wanneer een persoon het niet krijgt kan een persoon boos worden, het niet willen accepteren, in discussie gaan. Vele kiezen er dan voor te roken uit de asbak om toch iets te roken te hebben. Het komt zielig over waardoor u al snel zou zeggen hier draai er een. Het zijn lastige moment om er van weg te kijken en te negeren.

plan

Veel personen hebben een hekel aan steeds vragen van shag of vuur, het gaat irriteren. Nee, ik deel niet uit, maak uw eigen punt waarom u niet uitdeelt, waarom u het niet elke keer weggeeft, geef duidelijk uw grenzen aan en houd u hier consequent aan, er zal veel minder worden gevraagd, u bent niet verplicht te delen keer op keer.

Geef het duidelijk aan als het u meer stress geeft, maak het bespreekbaar met de begeleiding. Zij spreken de persoon aan op het bietsen in de hoop dat het stopt. Maak het met de persoon bespreekbaar wat het met u doet en ga het gesprek erover aan.

Iedereen heeft een inkomen voor een pakje shag of sigaretten, het kost u keer op keer geld voor de aardigheid, een persoon moet leren plannen en leren uitkomen met het eigen inkomen, door steeds te geven leert een persoon dit niet. Wanneer u zou vragen zou u het dan krijgen?