De onrust achter u laten

Wat is het

Onrust in het hoofd kan te vergelijken zijn met een storm of een tornado door het hoofd, het lijkt of er veel gedachten stromen zijn die met hoge snelheid door het hoofd heen gaan. De gedachten die het meest bezig houden en het vaakst terug komen zorgen voor meer signalen zoals stress en spanning, deze zorgen als het verder oploopt voor onrust.

Herkennen

Weet dat u dat uw gedachten altijd onrust zal blijven zoeken; Hoe minder dingen zijn verwerkt hoe meer gedachten in het hoofd blijven zitten en kunnen zorgen voor maalgedachten of gaan piekeren wat onrust kan veroorzaken. Het is belangrijk om een uitlaatklep te hebben om dingen los te laten, in sport, creatief, iets waar u rust in vind. Hoe meer u kunt loslaten hoe minder onrust u heeft.

Zorg dat u een oefening normaal wordt in uw dagelijkse leven; Het is belangrijk om dagelijks oefeningen te doen om meer rust te ervaren op een dag, in het lichaam en de gedachten. Doe hiervoor een ontspanningsoefening of ademhalingsoefening, het is belangrijk deze elke dag te doen, om het aan te leren en te kunnen toepassen in hogere fase.

Zorg dat u het verschilt weet tussen welke gedachtes en signalen u wel en niet serieus moet nemen. Sommige signalen kunt u laten en door afleiding zoeken zakken deze, zo ook met gedachten. Andere signalen kunnen meer gevolgen hebben en kunnen buien veroorzaken, deze kunne heel snel gaan maar ook opbouwend. Bij deze signalen is het belangrijk direct actie te ondernemen, maak hiervoor een signaleringsplan en maak gebruik van het crisis noodplan.

Sommige gedachten zijn er om u te helpen, andere gedachten geven u een negatief gevoel of laten u langer denken. Het is belangrijk om het verschil te weten en te kennen tussen helpende gedachten en niet helpende gedachten door de gedachten die u heeft te onderzoeken en opzoek te gaan naar wat gedachten kan veranderen voor u.

Behandelen

Accepteer dat, simpel weg omdat u dat niet kunt veranderen; De gedachten die blijven opkomen, zijn vaak te pas en te onpas, hierdoor is het moeilijk om er grip op te hebben of te krijgen, laat de gedachten er zijn, hierdoor blijven ze naar enige tijd wat langer weg of komen minder vaak op. Probeer een manier te vinden om de gedachten meer met rust te gaan laten.

Geniet zonder schuldgevoel van hoeveel beter u zich nu voelt. Na enkele weken dagelijks te oefenen en overzichten bij te houden, ervaart u meer rust, of dat u makkelijker met de signalen en gedachten kan omgaan, of het vinden van een oplossing. Probeer zoveel mogelijk uit wat zou kunnen helpen en pas het aan. Leer met vorige momenten om dingen te verbeteren.

Gevolgen

Stop met vechten hiertegen, daar maakt het uzelf alleen maar lastiger mee; Door tegen de gedachten in te gaan, kunnen de gedachten juist meer actief worden, door het vechten ertegen kan u meer vermoeid raken of minder goed concentreren. Hierdoor kunt u meer in de gedachten blijven hangen waardoor de gedachten veel meer gevolgen kan hebben voor uw lichaam zoals onrust of hoge signalen.

Wees er op voorbereid dat het in het begin onwennig kan voelen, en het vanzelf zal wennen; Na het wennen kent u de oefeningen en voelt het normaal om deze te doen voor het slapen of als u 5 minuten de tijd heeft. Het zorgt voor meer balans in het dagelijks leven, het aanleren kan enige tijd duren voor u echt sen kan worden, maak hiervoor gebruik van gesproken audio van een ontspanningsoefening.

Plan

Het is belangrijk om de oorzaak te weten van de gedachten die vaker opkomen en meer aanhouden. Het is belangrijk om te gaan kijken hoe u het nu kunt gaan aanpakken, hoe deze op kwamen en het verloop ervan te weten, om ze de volgende keer voor te zijn. De gedachten kunt u gaan aanpakken door muziek op te zetten, het is nu zo en ga afleiding zoeken.

Praat over de dingen die de gedachten veroorzaken met andere, het uitspreken kan opluchten. Het praten is nodig om dingen te verwerken en te kunnen aanpakken, om mogelijkheden te kunnen zien en aan te gaan. Alleen door open te zijn over de problematiek kunt u verdere stappen gaan zetten en dingen aanpakken. Plan zoveel mogelijk in met voldoende ruimte tussen de activiteiten voor zoveel mogelijk rust en onrust te verminderen door een pauze in de activiteiten en ene wat anders te gaan doen.

Zoek online naar audio die u wilt gaan gebruiken en zet deze op een mp3 speler, met een koptelefoon kunt u zich meer afzonderen om de oefening te doen, hierdoor vind u meer rust. Zoek audio met een stem die u rust geeft, zet het op en luister alleen en doe verder niks laat het even gaan. Zet het af en toe gewoon en luister erna het kan gedachten en stress verlichten.

Zorg dat u een plan B heeft voor moeilijke momenten en dat u weet wat u kunt doen, maak bijvoorbeeld een positief dagboek voor deze momenten. Gebruik het plan af en toe ook op andere momenten om het plan aan te leren en te verbeteren waar nodig is. Het is belangrijk dat u meerdere plan heeft die kunnen helpen en zorgen voor een verlichting.

Maak zoveel mogelijk plannen en zoek zoveel mogelijk afleidingsmogelijkheden die voor u helpend zijn, dit kan zijn sporten en bewegen, het schrijven van een blog om andere te helpen of het doen van vrijwilligerswerk of creatief. Het is belangrijk dat het dingen zijn die u geheel rust geven en/of zorgen dat de ergste punten eraf gaan, om met andere dingen het verder te laten zakken. Houd altijd een vaste volgorde aan in de aanpak.