Diamond painting kan helpen meer rust te ervaren

Wat is het?

Diamond painting is niet duur en bij vele winkels te koop in verschillende maten. Deze setje zijn vaak kant en klaar en hier hoeft u verder niks bij te kopen. Diamond painting is het leggen van kleine steentjes op een zelfklevend canvasdoek. Een diamond painting canvasdoek heeft een ruitpatroon waar nummers en symbolen opgedrukt zijn zo weet u waar u de steentjes moet leggen.

  1. Werkt ontspannend.
  2. Doet al het negatieve even vergeten.
  3. Motiveert de concentratie en hand oog coördinatie
  4. Zorgt voor een goede ademhaling
  5. Helpt tegen stress & angst.
  6. Wakkert creativiteit aan.
  7. Geeft veel voldoening.

Hoofd te legen

Diamond painting is een goede manier om uw hoofd leeg te maken bijvoorbeeld naar een werkdag of om afleiding te zoeken wanneer signalen hoger gaan oplopen. Wanneer u eenmaal begint met diamond painting is de kans groot dat u de tijd vergeet en u het schilderij nog even wil afmaken of nog even het laatste stukje.

Concentratie

Door de concentratie op de steentjes en hoe u deze oppak en neer legt. Het motiveert de concentratie. Mensen die meer op hun hoede zijn, vinden veel rust in Diamond Painting. Het voelt veiliger en het zorgt voor insluiting rond hun proces.

Ademhaling

Door gefocust bezig te zijn let u minder op uw ademhaling, waardoor deze vaak veel beter is. Deze is vaak rustig en ontspannen. Wanneer signalen hoger oplopen gaat u vaak sneller en dieper ademhalen. Wanneer u in hoge signalen begint met diamond painting kunt u meer grip op de ademhaling krijgen.

Oog hand coördinatie

De diamanten zijn maar 2,5 mm groot, hierdoor heeft u veel oog-handcoördinatie nodig en ontwikkeld het bij het oppakken van de diamanten met het gereedschap om op het canvas te plaatsen. Het is belangrijk om met precisie te werken, om het eindresultaat perfect te laten zijn. Hierdoor kom u in een soort ‘flow’ terecht, waardoor u de spanningen van de dag even los laat.

Stresss

Wanneer iemand stress heeft en opzoek is naar afleiding om de klachten te verminderen, kan het een goede afleiding zijn. Vaak kan een persoon hier uren mee bezig zijn. Door de verschillende kleuren die gebruikt worden, gaat een persoon steeds weer door. Het geeft een vooruitgang en het schilderij word steeds beter. Hierdoor kan een persoon gelijk het resultaat zien.

Gedachten

Met diamond painting kunt u de gedachten meer los laten doordat u geconcentreerd de diamanten op de juiste plek legt. Doordat het steeds dezelfde handeling is denkt u minder na, u let alleen op. Hierdoor kunnen gedachten veel langer weg blijven of minder snel opkomen. Het geeft een ontspanning, het verminderd de stress, angsten en gedachten.

Gezondheidsvoordelen

Uit een onderzoek is gebleken dat diamond painting enorme mentale, emotionele en intellectuele gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Het is een stressvrije activiteit die ontspant en u geest de rust geeft die het nodig heeft. Hierdoor is het een zeer goede manier om meer rust te vinden, het is leuk om te doen en u ben er langer mee bezig, waardoor u niet steeds iets nieuws hoeft te zoeken of te bedenken.

Wakkert creativiteit aan.

Naast het maken van de kant en klaar pakketten zijn er vele andere mogelijkheden om de diamanten te verwerken en te gebruiken. Door bezig te zijn met de diamanten komt u tot rust en kunt u over andere dingen nadenken, het geeft nieuwe inzichten in wat u kunt gaan doen of oplossingen.

Geeft veel voldoening.

Het maken van een schilderij geeft voldoening doordat u direct het resultaat ziet, de vooruitgang, het stuk wat al af is. Hierdoor is de kans groter dat u verder gaat en het een andere dag opnieuw gaat proberen of een nieuw schilderij koopt. Hierdoor kunt u er uren meebezig zijn.