Die man heeft ptss en is dus waarschijnlijk verward

Die man heeft ptss en is dus waarschijnlijk verward

Wat is het?

Zoals de zin omschreven is lijkt het of elke persoon met PTSS verward is of verward gedrag vertoont. Vaak is dit bij PTSS zeer zelden het geval en komt het vaker voor bij wanneer een persoon nog behandeld moet worden als er na. Het verwarde gedrag kom pas als een persoon in een crisis is. Vanuit een herbeleving weten personen vaak nog genoeg van het moment en wat de persoon deed hierdoor is het geen verward gedrag.

Herkennen

De zin omschrijft of PTSS en verward bij elkaar horen, dat het normaal is dat een persoon met PTSS zich verward gedraagt. De meeste mensen kennen PTSS alleen als een diagnose van militairen en politie, brandweer of ambulance, een beroeps PTSS. Het beeld van PTSS klopt vaak niet met andere personen die PTSS hebben. Voor iedereen is het anders hoe PTSS zich uit, de 1 persoon kan meer ander gedrag gaan vertonen een ander persoon is veel meer gevoelig, snel geraakt in gevoel.

Het is een groot verschil of een persoon 1 of meer trauma’s heeft, hoe meer onbehandelde trauma’s hoe meer veranderingen in het gedrag of gevoel. Een persoon veranderd zo ie zo door het trauma dat is aangedaan, een persoon is hierdoor beschadigd. Een persoon die in een oorlog is geweest heeft meer kansen dan een persoon die een auto ongeluk heeft mee gemaakt.

Het maakt uit hoeveel hulp een persoon in de tijd na het trauma heeft gehad bij het verwerken van het trauma. Wanneer een persoon er weinig last van lijkt te hebben en na enkele jaren er last van krijgt is het vaak al een CPTSS voor er word gestart met hulp. Een persoon kan kort na een gebeurtenis last hebben van een trauma maar het kan ook pas enkele jaren later meer gaan opspelen. Hoe eerder een persoon start met het behandelen van een trauma hoe kleiner de kans is op verward gedrag.

Behandelen

Het waarschijnlijk staat tussen haakjes wat hierdoor ook uit de zin weggelaten kan worden. Voor een persoon met PTSS kan het beledigend overkomen wanneer dit zo word opgeschreven. De persoon probeert ondanks de PTSS en de signalen die een persoon dagelijks ervaart gewoon te leven en zich te gedragen net als elk ander persoon. Voor een persoon met PTSS kost dit veel meer moeite dan voor andere zonder problematiek.

Voor een verandering van het gedrag zoals naar verward, zou de persoon regelmatig niet meer weten hoe het handelt en wat het doet. De persoon heeft geen controle of grip op situaties, gebeurtenissen, gedrag gevoel of emoties. Verward gedrag is niet iets wat bij PTSS hoort, het is een signaal wat er bij is geschreven, het staat niet in de dsm als signaal van PTSS.

Gevolgen

Een persoon kan meer verward gedrag gaan vertonen wanneer het niet word behandeld en geholpen met de PTSS of CPTSS, een persoon kan dan in in diepe herbeleving komen en steeds meer getriggerd raken, voor de persoon voelt het niet als verward, maar een andere zou het kunnen opvatten als verward. Vaak is een persoon die niet word behandeld thuis, de persoon word beperkt door het niet behandelen in het dagelijks leven, vaak heeft de persoon weinig contacten, waardoor dit zelden zal worden gezien.

Vaak schiet de hulp te kort voor personen met een PTSS, er zij weinig traumacentrums in het land en er is nog weinig bekend over een goede behandeling van PTSS en wat nu bij meer mensen kan helpen. Er word vaak weinig geleerd over hoe om te gaan met signalen die horen bij de PTSS zoals gaan vermijden of alertheid. Een persoon is vaak verplicht zelf een studie te volgen om hier beter mee te leren omgaan.

Plan

Het is belangrijk voldoende kennis te hebben van de PTSS van een persoon voor iemand zo uitspraak doet. Het heeft geen betrekking op elke persoon en elke PTSS. Het is belangrijk om te lezen over PTSS en wat dit inhoud voor het dagelijks leven. Een persoon in de media is een persoon die iets negatiefs doet, van alle personen met PTSS die niet in het nieuws komen weet u verder niks, dit is geen nieuws. Het beeld van TV kan verward overkomen, maar veel personen met PTSS vertonen zich niet zo.

Vraag het altijd aan de persoon hoe het is om PTSS te hebben, waar de persoon last van heeft, elke PTSS is anders en voor elk persoon kan de gebruiksaanwijzing anders zijn. Het is belangrijk begrip te hebben voor een situatie en het niet gelijk te beoordelen of veroordelen, door iets wat is gelezen. Een persoon laat het vaak niet uit de hand lopen en probeert elke dag opnieuw controle en grip te hebben op het dagelijks leven.