Doelen stellen bij angsten

Stel wekelijks kleine doelen om de angsten te gaan aanpakken, werkt er een week aan en kijk in hoeverre u het doel heeft bereikt. Maak een nieuw doel voor de week erop en houd het andere doel aan. Wanneer het 1ste doel is behaald, blijft u dit aanhouden maar op een rustiger tempo, stel elke week een nieuw doel om stappen te zetten en beloon uzelf bij het behalen van het doel.

Plan 1 doel voor 1 maand, een groter doel waar u aan gaat werken. Zo kunt u in kleine stappen vooruit. Evalueer daarna hoe het gaat, wat ging er goed? Is het doel behaald? Wat riep het op in de gedachten, gevoel, emoties? Hoe zou u het kunnen aanpassen om er een grote doel van te maken?

Wees geduldig, angsten verwerken en aanpakken is een lang proces, soms helpen dingen wel en soms niet, blijf het uitproberen en start elke dag opnieuw. Werkt elke dag aan het herstel en verbeteren, dit geeft u een goed gevoel. Het gevoel is niet zomaar gekomen, er is vaak van alles aan vooraf gegaan, hier is ook tijd over heen gegaan, het kost gewoon tijd om er meer van te begrijpen en er beter mee om te kunnen gaan, het gaat in kleine stapjes, maar veel kleine stapjes worden vanzelf een grote sprong, maar het komt goed.

Door uw levensstijl aan te passen, kunnen klachten verminderen. Dit is iets wat u zelf kunt doen. Door op tijd te gaan slapen en op tijd op te staan eventueel met een verzwaringsdeken, door te letten op voldoende maaltijden op een dag met voldoende vitamine, door te gaan sporten/bewegen om de emoties los te laten. Slechte gewoontes te veranderen in gewoontes die beter zijn voor uw leven en gezondheid. Door een goede dagstructuur te hebben met activiteiten op een dag, door voldoende rust te hebben met hulp van yoga of een ontspanningsoefening. Kijk waar u de levensstijl kunt aanpassen en of dit voor helpt.