Een pil die helpt tegen PTSS? Zou dat kunnen?

PTSS is op veel soorten gebieden waardoor het bijna niet mogelijk is om hier 1 pil van te maken. Het zou het trauma niet wegnemen en een persoon moet het elke dag nemen om de signalen te dempen. Het dempen alleen is vaak niet voldoende, hierdoor is er geen aandacht voor het gevoel en het beschadigde stuk. PTSS, trauma gedachten en de signalen hebben veel al met dit stuk te maken wat dagelijks terug komt.

Voor PTSS signalen kan medicatie worden voorgeschreven om de signalen te verlichten. De oorzaak van PTSS of het laten verdwijnen van de PTSS is niet mogelijk door medicatie. Voor de gedachten en trauma kan een persoon rustgevende medicatie krijgen waardoor gedachten minder opkomen en signalen meer in een balans kunnen komen. Er is alleen medicatie op de signalen te dempen.

Vaak word er een combinatie van verschillende medicatie voorgeschreven waardoor een persoon al meerdere pillen heeft. Een persoon met PTSS heeft vaak het meeste last van de trauma gedachten, hierdoor zou het een pillen moeten zijn die de gedachten stop zet, maar dan word het gewoon denken lastig. Van pillen voor de signalen word een persoon versuft, hierdoor kan een persoon zich heel moe voelen op een dag. Het probleem van trauma gedachten is zover opgelost maar door de vermoeidheid kan een persoon weinig doen en komt er een nieuw of ander probleem.

Bij PTSS is een van de signalen vermijden, het vermijden en het minder of geen contact willen kan niet veranderen door medicatie. Het gevoel waarom de persoon meer gaat vermijden moet worden aangepakt. Wanneer een persoon iets rustgevends heeft kan het ook zijn ik ben te moe, ik heb nu geen zin en kan het overgaan in uitstelgedrag.

Een PTSS is aangedaan, een persoon ervaart hier veel leed van, de gevolgen van het trauma moeten in een traumabehandeling verminderen, het praten over het trauma is belangrijk om het te verwerken. Diagnose uit de dsm kunnen worden behandeld met medicatie, maar alleen medicatie is niet voldoende, hierbij hoort therapie en de combinatie kan zorgen voor een verbetering. Een pil zou niks veranderen aan het gedrag, gevoel, emoties die bij het trauma horen, deze kunnen alleen afnemen na gesprekken of veranderen door positieve ervaringen.