Ga anders even lekker slapen, dan voel je je vast beter

Wat is het?

De zin heeft weinig te maken met het herstellen van mentale problematiek. Slapen is om bij te komen en om signalen te verminderen, niet om problematiek aan te pakken of te herstellen ervan. Goede nachtrust is een onderdeel van een goede balans wat mentale problematiek kan voorkomen of kan verbeteren, maar er is veel meer nodig. Hoe meer rust een persoon heeft, hoe minder last van de signalen de persoon heeft.

Herkennen

Voor mentale problematiek kan het helpend zijn even te slapen om de signalen te verminderen. Het kan meer rust geven en voorkomen dat het te hoog oploopt. Het is een tijdelijke oplossing of mogelijkheid die een persoon kan proberen. Het heeft alleen maar voor een korte tij een effect, wanneer een persoon weer getriggerd word is de persoon terug bij af en moet opnieuw opzoek naar rust.

Mentale problematiek gaat niet over door wat meer te slapen, het meer uitrusten, neemt niet de problematiek weg of leert een persoon er beter mee om te gaan. Een persoon kan naar het slapen alleen de problematiek wat makkelijker aan of er een draai aangeven, het veranderen naar iets meer rust in de situatie. Een korte tijd slapen werkt vaak beter dan een lange tijd.

Bij een depressie gaat een persoon meer liggen en is vaak meer vermoeid. Een persoon kan meer slapen maar het helpt niet bij een depressie, het meer liggen zorgt ervoor dat een persoon juist meer vermoeid is, nog minder tot dingen doen komt en meer kan gaan vermijden. Het meer liggen zorgt voor meer mentale problematiek.

Behandelen

Mentale problematiek is alleen aan te pakken en te verbeteren met de juiste behandeling al dan niet in combinatie met medicatie. Een persoon heeft gesprekken nodig met een hulpverlener om de problematiek te bepreken en te leren omgaan met de problematiek in het dagelijks leven. Het meer slapen kan helpen meer uitgerust te zijn, maar het is niet helpend als het elke dag is of meerdere dagen in de week.

De persoon die de zin uitspreek heeft geen begrip voor de andere met mentale problematiek. De zin geeft duidelijk aan dat slapen voldoende is en het daarna beter gaat, vaak is dit niet het geval. Mentale problematiek komt en gaat 24 uur per dag, een persoon kan niet elke dag gaan slapen om de problematiek te stoppen, dan zou een persoon elke dag voor meer dan de helft op bed liggen en verder niks doen.

Gevolgen

Voor een persoon met mentale problematiek kan het naar overkomen als het word gezegd, de problematiek verminderd als de persoon heeft geslapen, slapen is de oplossing. Voor een persoon kan het minderwaardig overkomen en de echte problematiek niet worden gezien. Een persoon voelt zich hierdoor niet gehoord in de problematiek.

Met alleen slapen, gaat de dag snel voorbij, doet een persoon weinig en komt een persoon niet toe aan de dagelijkse dingen die moeten gebeuren. Een persoon kan hierdoor minder tijd besef hebben en een verdraaid dag en nachtritme. Wanneer een persoon elke keer gaat liggen voelt het zich vaak minder goed omdat het niks heeft gedaan op de dag.

Overdag te vaak gaan liggen verstoord het ritme van slapen, wanneer een persoon overdag te veel slaapt, slaapt het in de nacht veel minder, een persoon is op andere tijden wakker. Het ritme van dag en nacht is erg belangrijk om in stand te houden, hoe meer een persoon het veranderd hoe moeilijker het is om het terug te draaien.

Plan

Het is belangrijk om te weten welke problematiek de persoon heeft en om begrip te tonen voor de situatie, vraag waar de persoon last van heeft en hoe u de persoon kan helpen. Het is belangrijk te luisteren naar de persoon en de persoon een luistert oor te bieden. Aan een luistert oor heeft een persoon veel meer dan deze opmerking. Lees over de diagnose van de persoon en leer over de signalen die de persoon dagelijks ervaart.

Het is belangrijk om een goede manier te vinden om meer rust te ervaren in het dagelijks leven, dit kan met een signaleringsplan aan de hand van de fase wind storm tornado en orkaan. Wanneer u de fase kent en er mee kunt werken kunt u meer balans krijgen en met het plan kunnen andere u beter helpen aan de hand van de fase.

Wat zijn dingen die u wel helpen, die verlichting brengen? Welke manieren van afleiding zoeken heeft u? Wat zijn dingen die u kunt verbeteren met vorige momenten? Het is belangrijk een duidelijk beeld te hebben van mogelijkheden die er zijn en die rust kunnen bieden. Het is vaak een zoektocht naar wat er op het moment helpt en wat verlichting brengt.