Wat is het

Het voelen van vroeger in mijn lichaam, is iets wat hoort bij een herbeleving of bij een trauma. Een persoon heeft steeds het gevoel dat het opnieuw gebeurt en het herhaald vaak op een dag. Het geeft meer schade aan de persoonlijkheid van de persoon. Een persoon ervaart dit gevoel zeer regelmatig moe meer trauma een persoon heeft hoe meer het gevoel aanwezig is.

Wanneer een persoon een PTSS heeft is een persoon vaak in het verleden met gedachten, gedrag, gevoel en emoties. De persoon heeft regelmatig een herbeleving die ervoor zorgt dat de persoon het net zo ervaart als toen. Het voelen van vroeger in mijn lichaam, door het gene wat is aangedaan door een ander persoon, het voelt naar, voelt vies en of het net is gebeurt. De persoon beleeft het elke keer of het net is gebeurt, met dezelfde gedachte, dezelfde gevoel, dezelfde emoties.

Herkennen

Het voelen van vroeger in mijn lichaam, het voelen van angst en paniek die hoger oploopt door trauma gedachten die de angst in stand houden. De persoon blijft angstig zolang de gedachten er zijn. Wanneer een persoon gedachten stromen heeft kan dit lang zijn. Het voelen van vroeger in mijn lichaam, wanneer een persoon is mishandeld, kan het weer de klappen voelen, de pijn voelen, weer de angst en vrees voor het leven. De persoon word hierdoor steeds meer bang en schrikachtig van alles. Aan de buien kant kan het lijken of er niks aan de hand is, maar de persoon ervaart het net als toen.

Het voelen van vroeger in mijn lichaam geeft een onveilig gevoel. De persoon is beschadigd en ervaart het opnieuw, dit zorg ervoor dat een persoon zich onveilig voelt en in paniek kan raken hiervan. Wanneer een persoon alleen is kan dit veel angst geven in de situatie en de persoon het overzicht verliezen.

Behandelen

Om minder last te hebben van het gevoel kan een persoon trauma therapie doen, het kan helpen om het trauma te verlichten en hiermee het gevoel te verlichten. Het kan zijn dat een persoon zo beschadigd is dat het gevoel minimaal kan worden hersteld. Het gevoel komt vaak op naar een stressvolle tijd, wanneer een persoon meer nadenkt of alles overdenkt, zoals bij de feestdagen. De persoon denkt veel aan het vroeger en hierdoor kan het geheel gaan voelen als toen. Hoe meer een persoon erover nadenkt hoe meer het in vroeger komt.

Het voelen van vroeger in mijn lichaam geeft een verkeerd beeld van het hier en nu waar niks in gebeurt. Het is de gedachten en het gevoel van de persoon die herinneren aan het trauma. Hierdoor word het vaak niet begrepen wat het gevoel en emoties achter deze zin is. Het voelen van vroeger in mijn lichaam, wanneer er vaak negatief is gedaan tegen een persoon kan het gevoel erg aanwezig zijn van ik kan het niet ik doe toch niks goed. Hierdoor kan een persoon zich minderwaardig voelen en negatief gaan denken over zichzelf.

Gevolgen

Het voelen van vroeger in mijn lichaam, geeft een persoon een onzeker gevoel, een persoon kan meer gaan twijfelen over alles doordat het steeds weer opnieuw gebeurt, de persoon kan een verdraaid zelfbeeld krijgen en minder zelfvertrouwen. Een persoon kan hierdoor meer gaan vermijden. Het voelen van vroeger in mijn lichaam kan zorgen voor chronische angst, de persoon word steeds door iets getriggerd wat de angst weer oproept, hierdoor ervaart een persoon meerdere keren op een dag veel angst. Door de angst voelt alles veel minder veilig.

Het voelen van vroeger in mijn lichaam is een gevoel wat diep heeft geraakt, een gevoel wat u niet aan de kant kunt zetten, een gevoel waar u zich veel zorgen over maakt, het gevoel kan zorgen dat iemand meer beperkt raak of is in het dagelijks leven. Het voelen van vroeger in mijn lichaam het gevoel kan iemand een hele dag bezig houden, een persoon kan er steeds aan herinnerd worden, het kan worden veroorzaakt door een trigger of meerder als een opstapeling. Het gevoel van de persoon stopt pas als het de cirkel kan doorbreken.

Plan

Het voelen van vroeger in mijn lichaam, is een teken dat het nog erg hoog zit en dat u het nog niet heeft verwerkt. Het is belangrijk om het trauma te gaan verwerken met trauma therapie en om te leren beter met de signalen om te gaan. Door de signalen en triggers te kennen kunt u veel van het gevoel voorkomen. Het gevoel hoort bij de fase tornado of orkaan. Door het aan te pakken wanneer het nog storm of wind is loopt het niet zo hoog op.

Het voelen van vroeger in mijn lichaam geeft aan dat u erg beschadigd bent en dat u veel heeft mee gemaakt. Het is belangrijk te werken aan de toekomst en hiermee aan de slag te gaan. Het is belangrijk om het leed te accepteren om stappen vooruit te kunnen zetten. Hoe meer stappen u vooruit kunt zetten hoe minder het gevoel op speelt.

Het voelen van vroeger in mijn lichaam is belangrijk om bespreekbaar te maken en wat dit doet met u en uw dagelijks leven. Het bespreekbaar maken kan zorgen dat uw zorgen kunnen verminderen, u zich kunt uiten en er naar oplossingen gezocht kan worden. Het niet bespreken zorgt er voor dat u meer kans heeft op mentale problematiek.

Het voelen van vroeger in mijn lichaam, het is belangrijk te beseffen dat het het verleden is en niet het hier en nu. Het kan helpen te knipperen met de ogen, het doen van een ademhalingsoefening of het opzetten van muziek om meer in het hier en nu te komen waardoor het gevoel kan zaken.

Wat zijn dingen die u kunnen helpen meer in het hier en nu te komen? Wat kunt u doen en welke activiteiten zijn mogelijk? Het is belangrijk een goed beeld te hebben wat voor u helpt en wat niet. De activiteiten bepalen voor een groot deel hoe snel u weer terug kan zijn en het gevoel meer kan loslaten.