Wat is het?

In de mentale problematiek is deze zin minder gepast. Veel van de problematiek komt niet goed en is een kwestie van leren omgaan met de diagnose en signalen, een persoon is blijvend veranderd. Geef geen gevoel van het begrijpen of zorgen maken over de situatie. Is het verkleinen van de problematiek en het niet serieus nemen. Het word afgedaan met minder belangrijk of ach het komt wel goed ….

Herkennen

Het komt wel goed bij mentale problematiek is dat vaak niet het geval, het is iets waar een persoon mee moet leren leven. Bij veel problematiek is het dagelijks leven zwaar. Het kan heel veel invloed hebben op het dagelijks leven. Mentale problematiek is vaak voor een lange periode en soms levenslang.

Het komt wel goed bij de signalen dit is voor een persoon elke keer opnieuw een heel gevecht om door hoge signalen te komen of buien te weerstaan. De persoon kan er dagelijks tegen moeten vechten wat de persoon overdag erg moe maakt, een persoon kan hierdoor minder goed functioneren met alle gevolgen van dien. Het komt wel goed bij een diagnose vaak is dit niet het geval, diagnose worden te snel gesteld en personen krijgen te veel diagnose wat het alleen maar meer verwarrend maakt. Vaak word de problematiek groter door vooroordelen.

Het komt wel goed met naasten, vaak niet wanneer naasten tegen mentale problematiek zijn, er geen begrip voor kunnen opbrengen of een persoon niet ondersteunen in de tijd. Vaak verstoten naasten een persoon voor een diagnose op mentale problematiek. Vaak is het zo dat naasten het begrijpen of niet, wanneer er begrip is gaat het goed, wanneer er geen begrip is gaat het fout, een persoon kan er alles aan doen maar het loopt verkeerd. Het komt wel goed geef veel onbegrip voor de situatie zoals deze is, veel dingen komen niet goed, de zin geeft hoop die er niet is, hierdoor kan een persoon een ander beeld krijgen. De persoon krijgt het gevoel dat het wel meevalt en dat het minder erg is. Het komt over als ach het valt wel mee.

Behandelen

Het komt wel goed met hulpverleners, personen kunnen hulpverleners hebben die negatief zijn, de persoon van alles verwijten, niet alle hulpverleners zijn goed en hebben kennis en begrip. Wanneer het contact minder is, heeft dit vaak te maken met de manier hoe er tegen de persoon is gedaan. Het komt wel goed bij behandeling, wanneer een behandeling niet loopt of u voelt zich niet op uw gemak dan word het vaak erg weinig met de behandeling en kan er niet gepast behandeld worden of dieper worden ingegaan op een onderwerp. Het komt wel goed door is geen serieuze reactie van een behandelaar of begeleider. De reactie roept vragen op en geeft meer onbegrip en niet begrijpen aan. Het komt wel goed is zelden van toepassing in een behandeling, hierdoor word het niet serieus genomen en kunnen er geen stappen worden gezet.

Gevolgen

Het komt wel goed bij signalen, wanneer signalen hoog oplopen kunnen signalen chronisch worden, hierdoor krijgt een persoon er dagelijks last van wat veel invloed heeft op de dag. Het komt wel goed bij slapen, wanneer een persoon minder nachtrust heeft komt dit vaak door piekeren of maal gedachten die een persoon wakker houden. De gedachten en de zorgen moeten eerst worden opgelost voor het afneemt en de persoon beter kan slapen. Een persoon kan een slaaptekort oplopen.

Het komt wel goed geeft geen duidelijkheid van de signalen of van begrijpen wat iemand aangeeft. Het geeft niet aan dat het is begrepen dat het zo ernstig is. Het word gedaan of het wel meevalt. Signalen worden hierdoor sneller over het hoofd gezien. Een persoon kan zich hierdoor niet gehoord voelen en minderwaardig voelen. Het komt wel goed zorgt voor minder inzichten en minder overzichten van de problematiek, voor een onduidelijk beeld van wat er aan de hand is. Er word niet op de juiste manier gereageerd. Het komt wel goed door als een persoon het te vaak zegt en erin gelooft dat het wel goed komt zien het minder gevaren en worden hoger signalen of problematiek anders gezien, de persoon zal minder hulp gaan vragen.

Plan

Het komt wel goed door acties te nemen, door plannen te maken, door te letten op de signalen en het verloop ervan door het bij te houden in een dagboek met overzichten en schema’s. Het komt wel goed door te starten met een onderzoek naar u zelf, wat er goed gaat en wat minder goed, wat de oorzaken zijn van signalen en hoe deze opkomen, door signalen beter te leren begrijpen en te kunnen aanpakken met oplossingen van afleiding zoekers.

Het komt wel goed door afleiding zoeken mogelijk te maken, door te kijken naar vorige momenten en hiervan te leren, door op tijd te gaan relaxen en een ademhalingsoefening te doen voor het slapen gaan. Het komt wel goed naar sporten en bewegen om de stress en spanning uit het lichaam te halen en de gedachten te veranderen, door positief te kijken naar de toekomst en een positief dagboek bij te houden, met positieve activiteiten of zinnen.

Het komt wel goed door erover te praten en te schrijven, door dagelijks uw hoog te legen en gedachten bespreekbaar te maken. Door in te zetten op het verbeteren van de gedachten en dingen die vast houden. Door gedachten meer los te gaan laten en te verwerken. Het komt wel goed door een goede dagstructuur met voldoende activiteiten die elkaar afwisselen waarbij u voldoende rust neemt en gezond eet. Zorg voor een gezonde levensstijl om zo min mogelijk last te hebben van signalen. Hoe meer structuur hoe beter het verloopt.

Het komt wel goed door op tijd hulp in te schakelen en niet te wachten tot de problematiek oploopt. Er is een lange wachtlijst houd hier rekening mee wanneer u zich gaat aanmelden. Weet wat u kunt doen in de tijd dat u moet wachten en er nog geen hulp is, door hulplijn of chat. Het komt wel goed wanneer u zich elke dag inzet en elke dag opnieuw het gevecht aangaat, door elke dag te zien als een nieuwe kans iets te verbeteren of te herstellen. Door elke dag er mee bezig te zijn leert u de signalen goed kennen waardoor u veel eerder kan reageren. Het komt wel goed door te proberen zoveel mogelijk de balans erin te houden door gebruik te maken van de fase wind storm tornado en orkaan en de signalen in te delen waardoor meer overzicht heeft en makkelijker kan handelen in een hoge fase.