Hoe berg ik alle kleine spullen van creatief makkelijk op?

Stapelbaar

Creatieve spullen opbergen moeten stapelbaar zijn, in een doorzichtig bakje zodat u kunt zien wat er inzit. Zodat u direct kunt starten wanneer u zin heeft iets creatief te gaan. Het is belangrijk dat u het geordend opruimt om het direct te kunnen vinden, wanneer u het niet kan vinden gaat u eerst zoeken en dat komt niet ten goede van de creativiteit.

Potjes, bakjes

Voor het geordend opruimen van de creatieve spullen is een investering niet nodig in bakjes en potje, veel van handige dingen zijn al thuis, bijvoorbeeld in de kast van kruiden. Bewaar een aantal die passend zijn voor creatief, als het later een keer niet meer schoon word is het makkelijk vervangbaar.

Saus bakje

Saus bakjes langwerpig of sigarendoosjes zijn zeer geschikt voor kralen of veertjes, in het bakje kunt u ze direct uitzoeken, het neemt niet veel ruimte in beslag, zijn stevig en kunnen worden gestapeld. De bakjes zijn doorzichtig waardoor u direct de juiste spullen kan pakken.

Sambal

Potjes van bijvoorbeeld sambal zijn goed te hergebruiken voor het bewaren van spullen, het kan er niet uitvallen. De potjes zijn stevig, makkelijk schoon te maken, kosten niks en zijn steeds te vervangen. De potjes werken goed als bewaar pot voor verf om de volgende dag verder te gaan, zo gooit u minder verf weg en sluit u het luchtdicht af.

Vakverdeling

Doos met vak verdeling is handig om meerdere spullen in een doos op te bergen, het nadeel kan zijn dat de tussenschotjes niet geheel de vakken afsluiten met de deksel, dus als de doos is omgedraaid dat alles door elkaar gaat. Vaak zijn de vakken te klein of te groot, voor de hoeveelheid spullen die u heeft. De dozen zijn minder geschikt voor kralen of soort gelijke kleine dingen, maar meer voor lint of kant.

Verhouddoos

Kleinste maat bewaar/verhoud doosjes zijn handig voor het mengen van verf, voor het bewaren van kralen, of de diverse zakjes van diamant painting. De bakjes zijn wat groter waardoor het meer ruimte in neemt en veel bakjes nodig door geen verdeling. De bakjes zijn goed om dingen droog/luchtdicht te bewaren zoals met verf of klei.

Ronde bakjes

Toren met ronde bakjes zijn zeer geschikt voor het bewaren van naalden en spelden of zeer kleine kralen. De bakjes worden als een toren op elkaar gedraaid waardoor het minimale ruimte in beslag neemt. Zijn makkelijk in het gebruik doordat alle bakjes van elkaar kunnen en apart op tafel kunnen staan en de helft op elkaar kan blijven zitten. Alleen de bakjes voor gebruik.

Kruidenpotjes

Oude kruiden potjes van een kruidenrek, zijn rond en wat groter, zijn makkelijk te gebruiken voor linten of schroeven of voor glitters, deze hebben al een opening voor minimale hoeveelheid wat het dus zeer geschikt maakt, is makkelijk schoon te maken en de kosten zijn minimaal, bij de kringloop zijn ze vaak 2 of 3 euro.

Neem 1 grote opbergdoos van een groter formaat waar alle bakjes weer inpassen zo blijft het overzichtelijk.