Hoe bewaar je diamond painting steentjes?

Meegeleverde zakjes

De steentjes worden geleverd in een zakje, hierin kunt u ze bewaren. De zakjes zijn vaak niet zo groot en wanneer u ze opent moet u oppassen dat ze er niet uitvallen. Doe alle diamanten onder in het zakje en scheur de bovenkant eraf, zo houd u genoeg ruimte over. De zakjes kunt u weer sluiten met een plakbandje.

Eierdoos

De diamanten kunt u ook bewaren in een eierdoos met het nummer van de kleur om niet in de war te raken. Een eierdoos is makkelijk voor wanneer u bezig bent, u heeft alle benodigde kleuren voor u en kunt doorgaan. Wanneer u het gaat opruimen is de kans groot dat de diamanten door elkaar komen.

Vakverdeling

Ook kunt u het opbergen in een opbergdoos met vakverdeling, los in de bakje of met het zakje op kleur. Houd de doos wel recht want anders komen de kleuren door elkaar. Omdat de schotjes nog wel een omhoog gaan, is deze minder geschikt. Zolang de doos recht blijft is er geen probleem.

Kleine potjes

De potjes zijn vaak bij een dumpwinkel te koop zoals solow of bij een wibra. Het makkelijkste werkt om de diamanten op te bergen apart met een potje en deksel. Zet alle kleine potjes in een kistje of plastic bak met wat ruimte over voor de gereedschappen, zo heeft u alles bij de hand.

Hersluitbare zakjes

Wanneer u lege zakjes heeft bewaar deze, het kan nog al eens gebeuren bij en kant en klaar set dat ze niet in hersluitbare zakjes zitten. Bij het openen van de zakjes kan het zijn dat vele op de grond vallen of wanneer u ze heeft dichtgeplakt met plakband en weer opend kan het zakje scheuren. Gooi dan de diamanten in de hersluitbare zakjes, die makkelijk werken en vaak groter zijn.