Vaccin angst

Het is belangrijk u niet te veel te laten beïnvloeden door de media en af stand te nemen voor meer rust. Het is belangrijk alleen betrouwbaar nieuws over het vaccin te lezen en uw eigen mening goed te kunnen onderbouwen waarom u wel of geen vaccin wilt, dit geeft u meer zekerheid en zelfvertrouwen. Gaat niet proberen om meer informatie te vinden over het vaccin, het is er op dit moment nog niet, het kan juist veel meer angsten gaan geven wanneer u er te lang, te veel overleest of als het onduidelijk is nog meer vragen oproepen.

Heeft u onderliggende klachten, dan is het belangrijk het met de arts te overleggen wat u het beste kunt doen. Het is erg afhankelijk wat de klachten zijn of het wel of geen invloed gaat hebben. De arts kan u adviseren en helpen bij een andere vaccin. Geef hierbij duidelijk aan dat u veel angst ervaart rondom het vaccineren en corona en vraag hulp hierbij.

Zorg voor voldoende rust momenten op een dag, door het nieuws uit te zetten en even niet te volgen, en even bij te komen. Het is belangrijk te weten wat de angst veroorzaakt en wat een trigger voor u kan zijn om er een signaleringsplan op te schrijven met de fase wind storm tornado en orkaan om meer grip te krijgen op de angsten die u nu ervaart. Zorg voor voldoende afleiding zoeken en een goede dagstructuur.

Roepen de woorden corona, vaccin bepaalde gevoelens of gedachten op, dan is de kans groot dat u het nog niet heeft verwerkt. Het is belangrijk om het te gaan verwerken om minder angsten te ervaren van het vaccineren en van corona. Corona gaat nog enige tijd mee, hierdoor bouwt u steeds meer angsten en zorgen op, het is belangrijk het los te laten en meer rust in uw hoofd te krijgen door een ademhalingsoefening, door sporten, door het van u af te schrijven, zingen, schilderen of te praten.

Maak de angst klachten die u ervaart bespreekbaar, het is belangrijk dat het niet verder gaat groeien en dat u een manier vind om het om te draaien. Het is belangrijk om de angsten te bespreken en u te uiten om het te gaan aan pakken voor het een angststoornis word. Maak hiervoor een overzicht van de angsten die u ervaart, hoe vaak u deze ervaart en hoe de opkomen, hoe ernstig ze zijn en hoelang ze aanhouden. Hoe duidelijker beeld u heeft hoe betere hulpvraag u kunt stellen.