Wat is het

Een depressie is meer dan alleen somber of geen zin hebben iets te doen. Depressieve gevoelens, vermoeidheid, gebrek aan energie en lusteloosheid kunnen een lichamelijke inactiviteit veroorzaken, waardoor u vrijwel niet meer beweegt. Bewegen is juist in een tijd van een dip, somber en depressie erg belangrijk om het patroon te doorbreken en te kunnen herstellen. Door meer te bewegen kunt u een cirkel van een depressie en depressieve gevoelens, gedachten, emoties door breken.

2 herkennen

Door actief de depressie aan te pakken en het vol te houden ook na de depressie kunt u vele klachten en een terugval voorkomen. Door stil te zitten verergeren de klachten en krijgt u steeds minder energie.

Bewegen is zeer goed bij mentale problematiek en kan helpen om signalen te verminderen. Door de frisse lucht krijgt een persoon meer weerstand, komt het vaker mensen tegen, en is een persoon moe vanuit zichzelf en krijgt een beter voedingspatroon. Een persoon kan vanuit zichzelf beter slapen.

Sporten en bewegen bevorderd het eten en maakt u gezond moe. Door een depressie bent u vaak moe van de gedachten of de stress. Door gezond te eten bij een depressie kunt u de tijd vaak verkorten, vaak heeft een persoon meer zin om te eten, door te sporten krijgt een persoon weer meer gezonde trek.

Een persoon is meer moe door het vele liggen, door gedachten, door zorgen. Het is belangrijk om moe te zijn van actief bewegen. Hierdoor rust een persoon meer uit en kan het beter slapen waardoor een depressie kan verminderen.

Door de spieren te rekken en te strekken heeft u minder last van signalen, door bijvoorbeeld het doen van een yoga oefening. Door minder spanning op de spieren, zijn er vaak ook minder gedachten. Wanneer u zich moe voelt op een dag is het wel belangrijk te bewegen, door de spieren te rekken en te strekken zijn ze goed in beweging en heeft u minder last van.

Door te dansen op een leuke muziek word u minder somber gestemd, heeft u een leuk moment en kunt u de gedachten voor het moment even los laten.

Door te sporten en bewegen kunnen gedachten beter worden verwerkt waardoor ze minder vaak op komen en vast blijven zitten. Hierdoor kunnen negatieve gedachten afnemen.

Door vermoeidheid en lusteloosheid heeft een persoon vaak geen zin om iets te ondernemen, terwijl het juist op dat moment belangrijk is om het patroon te doorbreken om minder depressief te zijn.

3 behandelen

Veel van een depressie heeft te maken met de levensstijl en de dingen die worden gedaan op een dag. Hoe betere en gezondere levensstijl u heeft hoe meer u de kans op een terugval kan voorkomen. Door weer meer weerstand en actief bezig te zijn worden gedachten vaak positiever waardoor een persoon beter in zijn vel gaat zitten.

Door het bewegen verliest een persoon meer stress en gedachten waardoor een persoon weer meer eetlust krijgt, waardoor het vaak beter kan slapen en minder moe is overdag. Door te gaan bewegen en te gaan lopen kan een persoon zijn zinnen verzetten en over andere zaken gaan nadenken, waardoor de persoon minder somber word. Door in beweging te komen en afleiding zoeken, kunt u het gedachten patroon en de stemming doorbreken.

4 gevolgen

Een depressie heeft veelal te maken met de gedachten die negatief gestemd zijn. De gedachten gaan meer piekeren en malen waardoor een persoon steeds somberder word. Hoe meer somber hoe meer negatief gekleurd de wereld om de persoon heen word.

door minder de bewegen bij de cirkel in stand van een depressie en de gevoelens, hierdoor nemen de klachten vaak meer toen. Wanneer een persoon minder beweegt en dan wil gaan bewegen ervaart een persoon meer pijnklachten wat kan zorgen dat de persoon stopt met het initiatief.

Door te blijven zitten kunnen gedachten steeds vaker opkomen en de dag van een persoon zeer somber en negatief maken. Door uit de situatie te gaan en bezig te gaan met iets anders komen gedachten minder vaak op, door erover te piekeren en malen worden gedachten erger. De maal gedachten kunnen verder oplopen tot vastzittende gedachten

Door meer te gaan vermijden kan een persoon minder contacten hebben en hierdoor meer in een isolement komen. Hierdoor is de persoon alleen met de depressie en is er niemand die helpt.

5 plan

Probeer elke dag opnieuw om actief te zijn en maak een doel om zo min mogelijk te gaan liggen of nadenken over negatieve/ depressieve gedachten. Door elke dag meer actief te zijn en een minimaal aantal activiteiten plant op een dag, komt u meer in beweging, krijgt u meer motivatie en gaat het weer de goede kant op.

Beweeg dagelijks minimaal 30 minuten actief voor de gedachten eruit te sporten en voor een goede conditie. Hierdoor kunt u beter slapen en kan een voedingspatroon verbeteren. Hierdoor kunt een cirkel doorbreken.

Schrijf dagelijks de gedachten van u af in een dagboek en maak alles bespreekbaar wat u vast houd. het is belangrijk om de depressie bespreekbaar te maken en hulp te vragen bij de dingen die u nodig heeft aan hulp. Een depressie kunt u vaak niet alleen oplossen.

Een depressie is leren en kijken naar de mogelijkheden die kunnen om het weer te verbeteren en aan te pakken. Door te kijken naar vorige momenten kunt u leren hoe de depressie tot stand is gekomen en hoe u deze heeft aangepakt om de volgende keer eerder te kunnen reageren dat het geen depressie word. Elke dag heeft nieuwe kansen om het weer aan te pakken en een klein stapje te zetten.

Kijk naar wat er goed gaat, wat wel lukt houd het zoveel mogelijk positief. Om uit de depressie te komen is het belangrijk om weer een goed beeld te hebben van de toekomst, met plannen en doelen wat u wilt gaan bereiken, wat u kan motiveren door te gaan en door te zetten om het doel te gaan bereiken. Om in de toekomst minder depressief te zijn ga ik een plan maken hoe ik dit kan waar maken door meer te gaan bewegen en hiervoor start ik met wekelijkse doelen.

Neem dagelijks de tijd om minimaal 15 minuten te werken aan ontspanning zoals yoga of relaxen, door bijvoorbeeld een ademhalingsoefening, dit maakt u hoofd meer leeg waardoor u meer rust heeft op een dag waardoor u op de lange termijn beter gaat voelen. Het is zoeken naar de juiste manier van ontspanning, niet voor iedereen werkt relaxen op dezelfde manier.

Houd een goede vaste structuur aan hoe meer vast duidelijk en gepland is hoe beter een dag vaak verloopt. Wissel hierbij actief af met ontspanning.