Hoe kan het dat mijn bezoektijd is ingekort tijdens een opname GGZ?

Een persoon die gedwongen of vrijwillig opgenomen is op een afdeling heeft het recht altijd te mogen bellen met naasten of iemand buiten de instelling. Vaak is er een telefoon aanwezig waar u gratis gebruik van kan maken. Tijdens de opname zijn er regels voor het bezoek zoals bezoekerstijden en de hoeveelheid bezoek per keer dat op bezoek komt. Per afdeling en per instelling is dit vaak verschillend, sommige hebben 3x per dag een bezoek tijd terwijl andere maar 1x. Telefoneren is van 10.00 tot 21.00 uur

Vanuit de instelling mag u post versturen naar buiten de afdeling, met vrijheden kunt u deze zelf posten anders kunt u deze afgeven bij de begeleiders. Let wel op als u de post ontvangst op het adres van de instelling, dat de post niet in geopend of gelezen, is dit wel zo maak er gelijk melding van. Het kan zijn dat bezoek en contacten worden beperkt. Er mag altijd onder welke omstandigheid dan ook worden gebeld naar de pvp, met uw advocaat, met de officier van justitie en met de inspecteur voor de gezondheidszorg.

Het bezoek word beperkt wanneer: Indien uw gezondheid door het contact ernstig te lijden heeft. Bijvoorbeeld, u kunt zich zo druk maken aan de telefoon dat u er uitgeput van raakt of ander boos gedrag gaat vertonen. Door het contact wordt de orde in het ziekenhuis verstoord. Bijvoorbeeld, U kunt door het bezoek zo onrustig worden dat u medepati├źnten lastig valt en er escalaties ontstaan. Om strafbare feiten te voorkomen. Zoals het telefonisch bedreigen van anderen.

Wanneer dit gebeurt word u beperkt in het bezoek en moet u eerst bewijzen dat u dit op een normale manier wel kan doen. Kijk op de website van de instantie of vraag het na welke tijden er van toepassing zijn voor de afdeling waar u bent. Probeer te voorkomen dat het bezoek word beperkt, de tijd word zwaarder en het kan samen gaan met minder vrijheden. Dit komt niet ten goede van het herstel.