Hoe kom ik aan creatieve spullen?

Natuur

Door een wandeling door de natuur, vind u veel dingen om mee te knutselen, zoals veren grote aparte of donsveren, deze zijn vaak mooier als de veren van een knutselpakket. Raap er af en toe een paar op, een goede bezigheid tijdens het wandelen. Schelpen zijn vaak overal te vinden. Voor de herfst zijn gekleurde bladeren en dennenappels goed te gebruiken.

In huis

Kijk naar de spullen die u al in huis heeft, zoals van satéstokjes kunt u een achtergrond maken en geeft een hout effect, in de zomer heeft bijna iedereen deze in huis. Een shirt wat geen mooie print meer heeft kunt u borduren simpel over de print of een eigen ontwerp maken zodat de print weg valt. Kijk naar wat u van spullen nog kan gebruiken voor u het weggooit, bijvoorbeeld een sluiting van een tas of een rits van een jas. Van een dekbed hoes kunt u een tas maken of een jurk.

Kringloop

Door naar de kringloop te gaan, hier hebben ze vaak leuke kisten of houten spullen die u makkelijk kunt pimpen voor zeer weinig. Regelmatig liggen hier ook restanten van knutselwerken zoals glitters of andere dingen voor versiering. Loop er regelmatig binnen voor het nieuwe aanbod. De kringloop is een goede winkel voor het maken van een mandala, met diverse spullen,m in diverse kleuren. Kettingen of armbanden zijn vaak goed te hergebruiken, soms zijn er ook zakken met van alles door elkaar, zo heeft u aparte kralen voor zeer weinig.

Discounter

Door naar de discounters te gaan, veel knutselspullen zijn hier 1 of 2 euro. Hierdoor kunt u veel makkelijker de prijs bepalen hoeveel u eraan wilt spenderen. Vele spullen zijn bij een discounter goedkoper dan in warenhuizen of andere winkels zowel in de straat als online. Vaak is er een apart stuk voor alle dingen die te maken met creatief, maar veel spullen staan ook ergens anders zoals een dienblad die u kunt pimpen voor sier.

Opknappen

Veel spullen in huis kunt u een 2de leven geven, veel gemaakt van hout is schuren en verven, met plastic kunt u het spuiten. Kijk eens naar de spullen die u minder vind en hoe u ze er veel beter en leuker uit kunt laten zien en gebruik dit als een basis. Bedenk het rest van het knutselen hierom heen.

Bewaren

Bewaar spullen die u over heeft van een kant en klaar pakket. Hier blijven altijd dingen van over die u kunt gebruiken een andere keer, het is zonde om het weg te gooien. Zo heeft u er dubbel plezier van bijvoorbeeld met diamant painting eerst het voorbeeld en daarna met wat over blijft een leuk fotolijstje.