Hoe krijg ik een figuur in mijn mandala?

Wat is het?

Het zelf tekenen van een mandala is eenvoudig en simpel. Het iets leuks wat u tussen door kunt doen om even de gedachten te veranderen en meer rust te zoeken. Het maken van een mandala creëert vaak zichzelf door het minder na denken over hoe u lijnen neer zet of door het allen bezig zijn met de kleuren. Hierdoor is het een fijne bezigheid om uw hoofd leeg te maken.

2 herkennen

  • De tekening kan gemaakt worden met stiften, kleurpotloden en een marker. Verf is wat minder geschikt.
  • De tekening is ontstaan naar het zetten van simpelweg zwarte willekeurige lijnen op een papier, net als een peutertekening. Hoe meer lijnen er staan hoe meer er een patroon ontstaat. Wanneer er alleen nog zwarte lijnen staat lijk de tekening vaak helemaal niks. Wanneer er meer kleuren inzitten veranderd het per kleur.
  • De lijnen geven vakjes die in verschillende kleuren en op verschillende manieren kunnen worden gekleurd. Hierdoor is er geen tekening hetzelfde. Het is daarom leuk om elke keer een nieuwe creatie te maken, die totaal anders is als de vorige. Hierdoor blijft het motiverend werken.
  • Het maken van deze tekening kost ongeveer 15 uur de tijd. Een tekening duurt zoals u vind dat er nog iets aan moet veranderen, hierdoor kan het veel langer duren. Soms is eenvoud net zo mooi als helemaal ingekleurd.

3 behandelen

  • Bij het kleuren is het niet belangrijk waar de zwarte lijnen staan, maar is het van belang om een balans te krijgen in kleuren. Door te werken met 1 kleur en deze over het blad te verdelen en daarna de volgende dicht in de buurt staan alle kleuren overal en heeft u meer een patroon.

4 gevolgen

  • Let op dat er niet te veel van 1 kleur bij elkaar staat, hierdoor lijkt het een groot vak of is het lastig de kleuren in balans te verdelen.

5 plan

Neem een wit papier a4 formaat. Zet hier willekeurig zwarte lijnen op dikke lijnen en dunne lijnen en verbind deze aan elkaar. Denk zo min mogelijk na over hoe u de strepen zet, laat de pen en uw hand het werk doen. Maak de vakjes steeds kleiner, door er lijntje in te zetten, schuin of met een golfje.

Kleur alle vakjes met een vast aantal kleuren, voor deze tekening is dat groen, geel, blauw, roze, rood, paars in verschillende tinten. Zet sommige kleuren op bepaalde punten wat meer bij elkaar waardoor u meer een vorm krijgt of een lijn in die kleur.

Door het in kleuren verschijnt er een patroon in de zwarte lijnen. Het gezicht in de tekening heeft zichzelf gecreëerd en is niet getekend. Wanneer u een afbeelding er in ziet kunt u de lijnen meer vorm geven door meer van dikke naar dunnen lijnen te gaan zodat de afbeelding meer eruit springt.