Hoe krijg ik meer inzicht in code rood gedachten?

Code rood gedachten zijn gedachten die stromen door het hoofd, te pas en te onpas komen opzetten en niet tegen te houden zijn. De gedachten zorgen voor een druk in het hoofd en het hoofd voelt vol aan. De code rood gedachten zijn gedachten in crisis stand. Code rood gedachten uiten zich vaak in gevoel emoties en gedrag. Het veranderd naar extreem. De persoon kan heel boos zijn of juist heel rustig aan de buitenkant. Wat betekend een code rood aan signalen en gedachten voor u? Hoe erkent u dit? Wat gebeurt er? Wat voelt u, wat merkt u? Wat zijn de ergste gedachten? Hoe zijn deze gedachten zo gekomen? wat is de oorzaak? Is dit vaker gebeurt? Hoe vaak gebeurt het?

De enige behandeling die voor code rood vaak helpt is medicatie of verdoven. De fase loopt te lang op om het zelf nog te stoppen en te veranderen naar code oranje of code geel. Wat kunt u nog doen in code rood? Wat lukt er wel en wat lukt er niet? Wie kunt u bellen en vragen om hulp? Hoe kunt u handelen in deze fase? Wat moet er gebeuren om het te verminderen? Hoe kunt u het snel stoppen?

De gevolgen van een crisis kunnen nare gedachten en nare dromen zijn. De ervaring die vaak aan de code rood vast zit, kan nog enkele dagen mee gaan in de gedachten en als een traumatische ervaring worden opgevat. De negatieve gedachten veranderen niet waardoor de persoon er in kan blijven hangen. Wat zijn de gevolgen van crisis gedachten voor u? Wat zijn de gevolgen voor naasten? Hoe negatief zijn uw gedachten in code rood? Hoe merkt u dat u in crisis bent? Beseft u dit nog?

Voor code rood gedachten is het belangrijk telefoonnummers klaar te hebben liggen of een manier om direct met iemand contact te zoeken die u kan helpen uit de situatie. Maak een crisis noodplan in buien die u anders ervaart, kijk naar dingen die in hoge fase goed helpen. Maak een plan die u direct kan pakken in het geval dat het nodig is. In deze fase werkt er maar erg weinig, het is belangrijk te starten met de dingen die wel helpen en het niet juist erger maken. Leer de activiteiten kennen die helpen door terug te kijken met vorige momenten en een ranking aan de activiteiten te geven. Terug kijken Wat was de grootste trigger? Hoe kunt u dit de volgende keer anders doen? Wat zou u anders doen, anders aanpakken?