Hoe krijgt u een verknald schilderij weer goed?

Wat is het?

Het schilderij is 4 schilderijen in een. Het begon met een winterlandschap met bergen, vakantiehuisjes, station, kabelbaan. Omdat het niet geheel goed lukte heb ik het doek bijna heel weer zwart geverfd, de groen van de bomen komt er nog door heen. Omdat de verf scheuren ging vertonen zijn er nog 2 extra lagen opgezet die de lijnen vormen zoals het schilderij nu is.

2 herkennen

  • Voor dit schilderij heeft u een canvas doek nodig en verf in verschillende donkere kleuren en wit.
  • Het teken van het schilderij is gedaan met houtskool, waardoor er vegen zijn die later in het schilderij ingepast kunnen worden. De tekening met het landschap veranderd door de lijnen en de kleuren in een plattegrond.
  • Het tekenen van een perfect ski gebied landschap is best lastig om het in een juiste verhouding te tekenen en hoe het precies op het doek moet qua grote of van welke kant u het gebouw ziet.
  • Het schilderij bestaat uit vele lagen die door elkaar en over elkaar heen lopen, hierdoor zijn er meer hoogte verschillen, door het gebruik van vooral donkere kleuren met wit zijn er meer vakken en duidelijke wegen.
  • Dit schilderij heeft ongeveer 200 uur tijd gekost.

3 behandelen

  • Het geef nooit op schilderij, wanneer een perfect getekend landschap minder lukt, is zwarte verf de oplossing voor een nieuwe start van een schilderij.
  • Ik vind dat het schilderij is verknald, hoe kan zoveel lagen over elkaar er nog mooi uitzien. Een andere persoon die het verhaal eigen niet kent hoe het zo is geworden kijk heel anders. Er kwamen allen complimentjes.

4 gevolgen

  • Door te veel verf in een keer te mengen op het doek, of door vaker achter elkaar te mengen ontstaan de scheuren in de verf. Deze zijn vaak niet meer weg te werken, maar kunnen wel een leuk effect hebben.
  • Het kan erg frustrerend zijn wanneer een schilderij niet lukt, er zit al veel verf op maar het komt niet neer op wat u wilt, het stoppen kan dan lastig zijn, of om het besluit te nemen het met zwart over te doen.

5 plan

Neem een canvas doek van 90 bij 70. En zet willekeurig 2 bergen neer, 1 tot boven aan de ander iets onder de bovenkant. Maak hierin lijnen die de diepte van de berg aangeven. Schilder hierop de bomen. Schilder de bomen wat dichterbij elkaar dat het lijkt of er een bos is.

Neem de zwarte verf en meng dit op het doek met de verf die er al op zit op de bergen. Zet een witte lijn zoals de berg nu loopt, de berg word een weg. Zet verder zwarte lijnen door over het gehele doek. met bogen die wegen kunnen aangeven of voor diepte kunnen zorgen.

Zorg voor zowel dunne als dikke lijnen. Zorg voor zoveel mogelijk kleuren bij elkaar in stippen lijnen, bogen of vakjes. door verschillende lijnen te gebruiken kunt u kleine dorpjes creëren.

Met een maker kunt u meer schaduw geven aan stukje op de plattegrond. Hierdoor komt er meer diepte. Door als laste nog 1 x keer met een masker de lijnen te zetten haalt u kleine waas stukjes van verf weg, hierdoor lijkt het meer dat het een perfecte vorm heeft en is de lijn mooi zwart.