Hoe kunt u een paniek bui voorkomen?

Om een aanval te voorkomen is het belangrijk te weten wat de oorzaken kunnen zijn van het krijgen van paniek, wat zijn voor u triggers die het los kunnen maken? Het is belangrijk om te weten in welke fase van paniek u bent nom een gehele aanval te kunnen voorkomen of aan te pakken. Dit zou u kunnen oefenen met een signaleringsplan waar de paniek in 4 fase word ingedeeld, met hoe het opkomt, wat u ervaart en wat de mogelijkheden kunnen zijn om het te stoppen.

Vaak valt paniek niet te voorkomen, het is er al, het is belangrijk om te weten hoe u moet handelen, door direct in actie te komen kunnen signalen verminderen. Het is belangrijk om positief te kijken naar een situatie en u af te vragen wat u er zo erg aan vind, wat zou er kunnen gebeuren en als het gebeurt hoe kunt u reageren? Door er over na te denken en oplossingen al te hebben kan het meer zekerheid geven en meer rust.

Wanneer u blijft denken dat de paniek zo kan toe slaan, is de kans groot dat het ook gebeurt. Het is belangrijk om punten, te zoeken zoals gedachten die opkomen als u in paniek raakt. Door de herkenningspunten weet u in welke fase u bent. Door te weten wat u kunt doen, kunt u anders naar de situatie kijken. Het is belangrijk om een overzicht te maken met triggers die u heeft en te kijken wat u hieraan kunt doen.

Paniek kan stoppen met het luisteren van muziek, door actief te luisteren kunnen gedachten afnemen waardoor het niet een gehele bui word. Het is belangrijk om te weten wat voor u dingen zijn in het dagelijks leven met simpele dingen wat de pan iek kan verlagen, dingen die u dagelijks kunt doen om er meer grip op te hebben en te houden.

Houd een vaste dagindeling aan, ook als u slecht slaapt. Het hebben van een vaste structuur met vaste tijden werkt het beste bij PTSS, de regelmaat en vaste momenten geven duidelijkheid. Het is belangrijk als u slecht heeft geslapen de dag te beginnen en in de middag even wat te rusten, anders is de kans groot dat u het patroon gaat omdraaien en meer signalen ervaart.

Pak beetje bij beetje je dagelijkse bezigheden weer op. Let hierbij goed op wat mogelijk is en ga niet uw eigen grenzen over. Praat over het trauma en vraag hulp bij het verwerken. Het is belangrijk het op een goede manier te verwerken om het dagelijks leven weer te kunnen oppakken. Het wegstoppen van een trauma heeft geen zin.

PTSS is een diagnose waar het herstel zeer langzaam gaat, het is belangrijk om de tijd te nemen om het goed te verwerken. Voor de ene persoon is het korter dan voor de andere, het is belangrijk dat het voor u goed is en u de tijd neemt om bij te komen en te werken aan het verbeteren van de PTSS en signalen. Kijk beetje bij beetje terug op wat er is gebeurd. Het is belangrijk het moment te evalueren en te kijken hoe het zo gekomen is en wat u heeft gedaan om het aan te pakken. Door het te bekijken kunt u een betere oplossing vinden voor de aanpak.