Hoe lang bent u bezig met 1 schilderij?

Beginner

Met de kant en klare sets is een beginner met een klein schilderij van 18×14 ongeveer 2 dagen bezig, ongeveer 48 uur. Wanneer u meerdere schilderijen heeft gemaakt kunt u naar grotere schilderijen, vaak voor een expert is het 3 tot 4 dagen voor bijvoorbeeld de ster hieronder of voor een doek van 40 bij 40.

Is het iets voor mij?

Start met een klein formaat schilderij, kijk of u het iets vind, een klein schilderij is vaak goedkoop. Door direct te starten met een grote kan het moeilijker zijn het af te maken, omdat het in het begin soms ook frustrerend kan werken. Met een klein kant en klaar pakket wat vaak nog geen €2,- kost kunt u kijken of u het leuk vind om te doen, het is niet duur en als u het niks vind was het m,aar €2,-.

Kijk ook een keer naar de andere manieren als op de standaard manier van plakken op een voorbeeld, wees creatief en bedenk u eigen ontwerpen op bijvoorbeeld canvas. Lijm de diamanten met een alleslijm. Misschien vind u dit leuker om te doen en het werk anders dan met de klant en klaar pakketten.

Meer ervaren

Wanneer u de ervaring heeft hoe het makkelijk werkt kunt u steeds sneller de steentje op de juiste plek leggen. In het begin moet u nog wennen en een manier vinden om de diamanten op te pakken en op de juiste plek te leggen, hierdoor gaat er in het begin meer tijd overheen. Wanneer u meer ervaring heeft zoek u steeds meer een uitdaging en worden de schilderijen groter waardoor u er langer over doet, of bedenkt u een schilderij of het te plakken op hout of kleding.

Gemiddelde tijd

VaardigheidsniveauMaatTijd
Beginner30cm x 30cm of kleiner40 uur
Intermediate60cm x 60cm of kleiner54 uur
Expert60cm x 60cm of groter48 uur