Op de HC (High Care) afdeling van de mentale gezondheidszorg is er geen vaste termijn wanneer u weer naar huis gaat. Bij sommige is dit binnen 2 dagen andere kunnen er 5 maanden zitten en nog geen vooruitzicht hebben naar huis te gaan. Niet alle personen hebben dezelfde problematiek en herstellen niet even snel, vandaar dat er ook geen vaste termijn voorstaat dat iemand hersteld is of moet zijn.

Het gaat niet aan de hand van diagnose hoe lang u moet blijven. De diagnose geeft de problematiek en behandel richting aan. Hieraan zit een richting hoe lang het zou kunnen duren in het gunstigste geval. Aan de hand van de diagnose word een behandelplan opgesteld. Hierin staat hoelang de verwachte behandeling en daarmee de opname gaat duren.

Op een HC afdeling zijn er opname met een IBS of RM hiervan staat vast dat de persoon er minimaal 3 weken tot 6 maanden moet verblijven op de afdeling. Dit heeft veel al te maken met de behandeling van medicatie en hoe deze aanslaat bij de persoon. Een rm kan na de 6 maanden worden verlengt met minimaal 3 maanden.

Van een HC komt u af als een psychiater u goed heeft gekeurd om met ontslag te gaan. Aan het ontslag zijn meestal nog enkele voorwaarden verbonden zoals hulp van het act of fact, medicatie inname en persoonlijke voorwaarden. Is uw gedrag niet passend in de groep dan kunt u naar IC worden overgeplaatst

Een lange opname kan een persoon schade aanrichten. Door de manier van opname met opname reden. het zien vertrekken van personen maar zelf niet weg mogen. De stilstand of achteruitgang. Het zelfvertrouwen word minder. Een lange opname kan zorg voor een trauma. Over het opgenomen zijn word vaak niet gesproken binnen de mentale gezondheidszorg. Wat dit met u doet of waar u mee zit. Hierdoor word het al vaker als een straf beschouwd of iets naars.

De duur van de opname word u voor de opname bekend gemaakt. Met een machtiging staat de minimale tijd vast. Bij een time-out plek de maximale tijd. Probeer een volgende opname te voorkomen door terug te kijken naar deze opname en te kijken naar de punten dat het minder ging. Hoe komt het dat de punten zo zijn geworden? wat is de oorzaak en hoe ver moet u hiervoor terug? Probeer zoveel mogelijk van de punten te leren.