Hoe maak ik de gedachten stroom?

Wat is het?

De gedachten stroom is leuk om te maken en is een leuke activiteit om afleiding zoeken mogelijk te maken. Het creatief bezig zijn uw gedachten van u af te schilderen of te tekenen. In het midden van het doek zitten de gedachten vast, door de slierten kunnen de gedachten verminderen of veranderen.

2 herkennen

 • De gedachten stroom komt personen met mentale problematiek zeer bekend voor. De afbeelding die is getekend laat zien hoe snel gedachten kunnen gaan maar dat er altijd uitwegen zijn.
 • De gedachten stroom is een klein doek waardoor het makkelijk voor iedereen is om het te maken. het kost een middag om het te tekenen en te kleuren.
 • De gedachten stroom is een schilderij wat 4 verschillende afbeeldingen heeft wanneer u het draait, er zijn veel verschillende dingen in te zien en daarom gaat het niet snel vervelen.

3 behandelen

 • Het schilderij is gemaakt op een canvas doek van 20 bij 20 met maker en stiften in diverse kleuren.

4 gevolgen

 • Aan het doek zijn geen gevolgen, alle lijnen die u zet zijn goed. het is de bedoeling het hoofd leeg te maken en de stift te laten tekenen, de gedachten aan de stift geven. Soms gaat het sneller soms langzamer en soms een kras, het komt uit eindelijk goed.

5 plan

 1. Zet in het midden van het doek een rondje. Zet hier rondje omheen tot de helft van het doek is gevuld. Maak alle rondjes even groot.
 2. Teken de brede lijnen als een verlening van de grote cirkel als slierten naar de hoeken van het schilderij, laat het over de rand lopen. Laat in de rechter boven hoek en linker onder hoek de lijn breder uitlopen. Probeer tussen de slierten ongeveer zoveel mogelijk ruimte te houden.
 3. Verdeel de lijn van de linker onder hoek met rechte strepen van boven naar beneden in gelijke stukken. Zet vanuit onderaan het schilderij een golf lijn door zo veel mogelijk strepen. Herhaal dit 2 x. Doe dit ook met de rechter boven hoek.
 4. Bedenk welke vakken wit blijven en welke een kleur, probeer het om en om te doen en zet in degene die gekleurd moeten worden een stip tegen de bovenrand van de cirkel.
 5. Verdeel de vakken die gekleurd moeten worden in gelijken stukken en vul ze op met rondje, rechte lijnen, halve rondjes, schuine strepen, bogen, kronkels. Hoe kleiner het patroon hoe meer effect het straks heeft.
 6. Geef alle vakjes een kleur zorg dat kleuren worden verdeeld over het doek en dat ze terug komen in de andere stukken. het makkelijkst is te werken met 1 kleur en hier eerst een paar van neer te zetten verspreid over het doek en bij deze dan een andere kleur tot u alle kleuren heeft gehad. Het maakt niet uit aan welke kant u de kleur neer zet als het maar in de buurt is van de basis kleur.
 7. Maak sommige strepen met de marker wat dikker waar het schilderij meer diepte krijgt en meer lijkt te bewegen. Door de strepen heeft het elke keer een andere afbeelding.
 8. Maak in de grote cirkel een deel van de vakjes kleiner en laat er een rij of meerdere witte vakjes tussen open. De vakjes zijn zeer klein en meegenomen in het patroon van kleuren.