Hoe maak ik een klein hart schilderij?

Wat is het?

Het kleine hart is een leuk schilderij wat overal past. Het kleine doek, ziet er klein uit maar door de afbeelding en symbolen heeft het een effect van een groot schilderij.

herkennen

 • Het kleine hart is gemaakt op een canvas van 20×20, het is een leuk formaat om mee te werken en voor vele groot genoeg. Hierdoor kan jong en oud dit schilderij maken.
 • Het schilderij is opgebouwd uit meerdere hartjes en diverse soorten lijnen. Hierdoor heeft een aparte uitstraling en veel diepte en hoogte verschil.
 • Het schilderij begint met 5 harten die van diverse grote zijn, hierdoor krijgt het hart al meer uitstraling, door de lijnen er in te zetten en de harten met elkaar te verbinden krijgt u meer diepte.

behandelen

 • Het schilderij is gemaakt op canvas met markers en stiften. Het patroon is niet voorgetekend en direct met een marker getekend.
 • Het schilderij kost een middag om te maken.

gevolgen

 • Het nadeel van het maken van de krullen is dat ze niet altijd even goed lukken, het is een kwestie van vaak proberen om ze mooi rond te krijgen en in vele rondingen.
 • Wanneer u aan het tekenen bent heeft u vak minder overzicht over de lijnen of kleuren waardoor u iets heeft gezien hoe een lijn moet lopen maar niet geheel zo uitkomt. Het maakt niet uit hoe de lijn staat, de lijnen zijn een basis voor de rest.
 • Het is belangrijk de stift het werkt te laten doen en zo min mogelijk na te denken, hoe meer u gaat nadenken over het patroon hoe minder u het er mee eens bent hoe minder u het iets vind.

plan

 1. Neem het doek voor u en teken een groot hart in het midden van het doek. Zet hier 4 hartjes in steeds kleiner.
 2. Verbind het grote hart met 1 hartje eronder met schuinen strepen. De volgende met rechten strepen. De volgende met schuine strepen en nog 1 met rechte strepen.
 3. Kies 2 kleuren voor het grote hart, 2x voor het iets kleiner, 1x herhaal kleur 1ste hart en 1 nieuwe, 2x de kleuren van het 2de hart.
 4. Teken de 6 krullen op verschillende plekken, in verschillende grote, probeer de zo rond mogelijk te maken en zo vaak mogelijk rond te gaan.
 5. Zet 4 strepen vanuit het hart naar de rand van het schilderij, laat het door lopen tot over de rand. Zet naast deze streep een soort gelijke streep. Zet tussen de 2 strepen kleine rechte streepjes. Geef deze allemaal een vast patroon aan dezelfde kleur.
 6. Zet aan deze lijnen willekeurig korte lijnen, recht of in een kronkel. Maak lijnen dubbel waar u straks andere strepen in kunt zetten.
 7. Maak link onderin een rij rondjes. Laat deze doorlopen over de gehele hoek van het schilderij. Zet rondjes onder elkaar. Boven de rondjes zijn rechte strepen die verbonden zijn aan de krul.
 8. Linksboven in maak u een boog die de hoek verbind met de eerste lijn uit 5. Maak een aantal bogen onder elkaar en zet een boog van boven naar beneden tot de krul. Hierdoor lijkt het meer rond.
 9. Naast de lijn van 8 aan de andere kant staat een splitsing van een lijn. Door het patroon te tekenen met halve rondjes krijgt het een uitstraling van een tak. Door het midden stukje anders in te kleuren is er een duidelijk onderscheid.
 10. Neem in alle lijnen ook de randen mee in het patroon van rondjes, halve rondjes, schuine strepen, rechte strepen, bogen, kronkels.