Hoe maak ik een mandala?

Bij een mandala gaat het om eenheid, dit kan met minimale spullen of juist met van alles door elkaar zoals kralen, knopen, veertjes, diamantjes. Voor het maken van een mandala heeft u kleine spullen nodig in meervoud minimaal 2 stuks. Het is belangrijk om de spullen zo vaak mogelijk te laten terug komen voor meer eenheid. Let hierbij op de kleuren van de spullen die u gebruikt, de grote, de vorm. Hoe meer u een mandala met een patroon legt, hoe meer resultaat.

Benodigdheden

  • Een achtergrond
  • Kralen, stickers, diamanten, veertjes of andere kleine versiersel in diverse kleuren
  • Meerdere grote versiersels
  • Lijm

Plan

  1. Neem een achtergrond waarop u gaat werken, dit kan papier of karton zijn , maar kan ook houten stokjes, fotolijstje of een kistje zijn. Zorg dat de achtergrond zoveel mogelijk plat is.
  2. Zoek de spullen die u wilt gaan gebruiken bij elkaar en kijk of u voldoende heeft voor de mandala. Sorteer de spullen die u wilt gaan gebruiken in de mandala op kleur, vorm en grote. Maak gebruik van lichte en donkere spullen van dezelfde kleur.
  3. Leg alles op de ondergrond, verdeel de onder grond in 4 stukken of meer, leg in elk vak 1 van de spullen. Maak van de spullen in 1 vak een goede verdeling in het vak. Met minimale ruimte tussen de spullen.
  4. Plak de grote spullen vast, pas de kleine spullen hier op aan en zet deze daarna vast. Werk van groot naar klein, doe de kleine spullen zoals diamanten als laatste. Plak op de grote spullen kleinere vormen zodat u meer diepte krijgt zoals een donker roze bloem met een kleine lichte bloem erop. Diamanten van diament painting zijn goed te gebruiken voor lijnen tussen de spullen of voor slingers, krullen.

Tip

  1. Let op het kleur gebruik, te veel donker geeft een negatief effect, met afwisseling van licht en donker komt er meer diepte in, met alleen licht kan het te licht zijn waardoor het effect minder mooi word. Gebruik kleuren die bij elkaar passen.
  2. Met kleine diamanten kan een schilderij een zeer aparte uitstraling geven. Zorg dat alle kleuren over al steeds weer terug komen, gebruik verschillende vormen van diamanten voor een aparter effect.