Hoe maak ik een originele kaart?

Wat is het?

De ster is een mooie kaart als een herinnering, of voor en mooie boodschap aan iemand. Kaarten versturen en ontvangen is altijd leuk, een eigen gemaakte kaart maakt het extra speciaal. Het maken van een kaart hoeft u niet creatief voor te zijn, er zijn meerdere manieren die kunnen helpen, er is alleen een vaste hand nodig.

2 herkennen

  • Voor de kaart heeft u nodig, een kleurplaat met zwarte lijnen, een kaart, potlood, gum en stiften.
  • Deze manier van kaarten maken kan iedereen van jong tot oud, het is er makkelijk en wanneer het patroon erop staat is de kaart zo af. Het meeste werk zit het in het er goed opzetten van het patroon.
  • Zorg ervoor dat het patroon vast zit op het raam zet de kaart met schilderstape vast, deze kunt u later makkelijker verwijderen dan plakband. Met plakband is de kans dat een kaart beschadigd groot.
  • Door elke cirkel of vorm een eigen kleur te geven komt er meer diepte in de kaart, de kaart lijkt te bestaan uit meerdere lagen. De kaart bestaat uit hartjes, cirkels, krullen en een ster. Het zijn er simpele vormen waardoor het geschikt is voor iedereen.
  • Het maken van een kaart kost ongeveer 1 uur.

3 behandelen

  • Het maken van leuke kaarten is zo makkelijk als u het uzelf maakt. Door het gebruik van een kleurplaat met duidelijke zwarte lijnen, kunt u het patroon overtrekken waardoor u al een goede basis heeft en een unieke kaart.
  • Wanneer u vaker heet patroon tekent leert u uw zelf de vormen op die manier te tekenen waardoor u het later zelf kan tekenen, het is al de basisschool met het overtrekken van lijnen. Door het te leren, kunt u op een later tijdstip nog betere kaarten maken.

4 gevolgen

  • Het nadeel van het overtrekken van een afbeelding kan zijn dat het gaat verschuiven, hierdoor klopt u afbeelding niet meer. Aan de hand van de dikte van de kaart kunt het er beter door heen zien.

5 plan

Deze kaart is gemaakt met een voorbeeld tekening. Door deze onder te kaart te leggen en tegen het licht te houden kunt u het patroon makkelijk overtrekken. Wanneer u dit alleen met een potlood doet, worden lijnen met een stift daarna veel beter. Doordat de ster om en om gekleurd is komt het meer uit de cirkel. Trek alle lijnen over met een stift en gum de potlood uit. Het kan zijn dat de kleur vervaagt zet de kleur dan nog een keer op.