Hoe maak ik een raamhanger met glas kralen?

Wat is het?

Een raamhanger met glaskralen heeft zelfs met saai of guur weer een mooi effect in de kamer. Een beetje licht is al voldoende voor een effect. Het is een leuke activiteit om te doen in het weekend of een vakantie.

2 herkennen

 • De ring is gemaakt van ijzerdraad zilverkleurig en 3 x rond om elkaar heen gewikkeld. Daarna is er met een wollen draad over deze rad heen gegaan waardoor de ring blauw is en minder buigzaam.
 • Het gebruik van kleine en grote kralen door elkaar heen geeft een apart effect. Wanneer er ook zilveren of ander kleurige kralen in zitten van dezelfde hoeveelheid zorgt dit voor een patroon in de ramenhanger.
 • Omdat er zeer veel kralen nodig zijn, is het leuk om te starten met het verzamelen van oude kralen en deze beste er tussen uit te zoeken. Hoe meer verschillende kralen en kleuren hoe beter het effect.
 • De ramenhanger is leuk om te maken en kan op verschillende manieren worden gedaan. In dit voorbeeld word gebruik gemaakt van de basis van een dromenvanger met vooral houten kralen. Daarna komen de glas kralen en zilveren kralen met ijzer draad.

3 behandelen

 • Voor het maken van de raamhanger met glaskralen heeft u nodig een rol ijzerdraad zilver en een knip tang, verschillende bollen wol, naald met een groot oog voor wol en veel kralen.
 • Het maken van deze ramenhanger kost ongeveer 2 dagen tijd, daarnaast kost het tijd om de kralen te vinden, sieraden te slopen en de goede te verzamelen.

4 gevolgen

 • De ijzerdraad kan prikken wanneer u de eerste kleur op zet, bij de lijnen met de kralen kan het lastig zijn deze goed vast te zetten. De cirkel heeft een blauwe rand als eerste om daarna er gewoon mee te kunnen werken. De kleur is niet de eind kleur.
 • Wanneer het ijzerdraad aan de kleine ring zit kan het zijn dat de draad los schiet. het kan ook voorkomen dat u het te kort knipt maar later pas achter komt. Probeer zoveel mogelijk te laten zitten en te verwerken met de wol.
 • De eerste ring moet 2 x dit is veel werk met de kleine lusjes en het schiet niet hard op. Begin aan de laatste keer op een rustige dag, hierdoor heeft u er meer geduld voor.

5 plan

 1. Maak een grote cirkel met ijzerdaad en maak deze stevig vast, wikkel het in met een wollen draad.
 2. Zet een andere draad vast aan de ring en maak lussen. Om de ring heen en buiten langs terug. Zet het uit einde vast aan de draad wanneer u begon.
 3. Neem een nieuwe draad en zet deze vast aan de eerste lus. Rijg een houten kraal aan en maak de lus als in 1. Maak gebruik van een naald met en groot oog. Ga zo de hele ring af tot het einde en zet het weer vast aan de eerste lus.
 4. Maak zo meerdere regels rond met verschillende kralen of hangers tot de ring vol is. Neem voor het midden een platte kraal die een grote opening heeft. Het is nu een patroon met gaten en kralen.
 5. Neem een ijzer draad en zet 1 deel vast aan de kleine ring in het midden, rijg deze voor 3/4 vol met kralen die u leuk vind. Zet de andere kant vast aan de blauwe ring. Maak een nieuw patroon met grote en kleine kralen door elkaar. Zet de glas kralen in een vast patroon zodat het optimaal effect geeft, houd het regelmatig even tegen het licht. Vul de cirkel verder op.
 6. Neem een lange draad van de buitenste ring, en wikkel deze om het ijzerdraad dat zichtbaar is. Hierdoor kunt u meer een patroon creëren door het ijzerdraad dichter bij elkaar te trekken. De kralen komen strak te liggen tussen de ringen en zijn geklemd aan elkaar. Vul de gaten die over blijven om met de draad. Door diverse kanten op de steken en dan de draad over heen onder langs en terug.
 7. Buig een haakje om de raamhanger op te hangen. Wikkel deze in met de wol en zet deze vast met de witte wol.
 8. Neem de dikke witte wollen draad en Steek deze rondom de blauwe cirkel, hierdoor vullen de kleine gaatjes bij de rand en zijn er geen prikkende stukken meer. De rand is mooi afgewerkt.