Hoe maak ik een regenboog kist?

Wat is het

Het regenboog kistje is leuk om te maken of cadeau te doen, het heeft een leuke vrolijke uitstraling waardoor een persoon net weer wat blijer word. Het kistje is van hout, met een klein slotje.

2 herkennen

 • Het regenboog kistje is gemaakt van een klein kistje van hout. Het kistje is bewerkt met maskers en stiften. Hierdoor komen de kleuren beter over.
 • Het kistje heeft een aparte uitstraling door de basis kleur die overal in het patroon terug komt, het geeft een houvast in de structuur. De basis kleur voor de rondjes is paars. De kleuren in de bolletje zij de kleuren van de regenboog.
 • Het is een leuk kistje om te maken en het is handig voor kleine spullen op te ruimen. Dit kistje is bij elke knutsel winkel te koop.

3 behandelen

 • Voor het maken van dit kistje heeft u nodig een blank kistje en markers.
 • Met dit kistje bent u ongeveer een middag kwijt aan tekenen en inkleuren. De binnenkant en onderkant van het kistje word niet gedaan zodat er nog van alles in kan.

4 gevolgen

 • Let op dat het patroon blijft kloppen en dat het door blijft lopen, hierdoor komen er strepen over het kistje.
 • Wanneer de stift het kistje raakt vloeit de inkt een beetje uit. Hierdoor kunnen sommige rondjes niet perfect zijn. Dit kom later goed met het inkleuren.

5 plan

 1. Neem een kistje die onbewerkt is zoals in de deksel.
 2. Begin aan de buitenkant in het midden op de deksel met een rondje, zet hier weer rondjes op heen en ga zo heel de deksel af. Het start rondje met daarop de rondjes ziet er uit als een bloem. Hierop komen weer rondjes. Neem de zijkanten mee en laat een stuk je open aan de onderkant.
 3. Kies de kleuren die u wilt gaan gebruiken. Begin links bovenin met 1 kleur naar recht onder in en neem de zijkant mee. Start steeds een rondje verder met een andere kleur.
 4. Wanneer alle rondjes zijn gevuld kunt u de kleur van de laatste rij boven het legen stuk met strepen naar beneden kleuren.