Hoe maak ik een schilderij van schelpen en ijsstokjes?

Benodigdheden

 • Schelpen in alle kleuren, soorten en maten
 • Lijm
 • houten stokjes
 • Verf
 • Ijzerdraadje

Plan

 1. Maak de achtergrond van houten stokjes. Lijm de stokjes aan elkaar zoveel schelpen u heeft.
 2. Verf de achtergrond zoals in het voorbeeld geel, oranje, rood, gevlamd, door een klodder geel en rood op de stokjes te doen en te mengen op de stokjes. Laat het geheel drogen. Dit geeft het effect dat de ene kant lichter is als de andere kant met de schelpen, geeft dit een apart effect.
 3. Kies 2 schelpen voor het midden die groot zijn en op elkaar lijken, plak deze in het midden van de achtergrond, met de punten tegen elkaar. Kies 2 andere soort gelijken die er tussen komen aan beide kanten.
 4. Kies de lichte kleuren om een cirkel erom heen te leggen en wissel dit af met donkere. Kies een patroon van kleine schelpen en daarna grote. Probeer de schelpen zo passend mogelijk te leggen met zo min mogelijk zichtbare achtergrond, mozaïek met schelpen.
 5. Maak van het ijzerdraad een haakje voor het te kunnen ophangen. Steek het ijzerdraad tussen de stokjes er draai het vast aan het begin stuk. zet het extra vast met een druppel lijm.

Tip

 1. Doe de lijm op het stokje en draai de schelp erin rond, zo zit de lijm overal en houd het goed vast op de achtergrond.