Hoe maak ik een scooter van ijsstokjes?

Benodigdheden

 1. 3000 ijs stokjes
 2. lijm
 3. verf
 4. kralen, knopen, veren
 5. diamant painting
 6. schelpen
 7. kant en rand
 8. Karton
 9. Magneetjes
 10. IJzeren staaf of stok
 11. Ijzerdraad

Plan

 1. Bedenk de vorm van een scooter en hoe u deze wilt gaan maken. Maak zoveel mogelijk uit 1 stuk voor de stevigheid.
 2. neem een stuk karton die de voorkant onderkant en achterkant is van de scooter. Beplak het karton met stokjes aan beide kanten. Het karton zorgt voor meer stevigheid.
 3. Vorm het karton als voorkant met het dashbord, een stuk naar voren zodat u hier aan de stokje maakt die het geheel vasthouden. Er is nu een voorkant met staanders, maak de zijkanten dicht met stokjes. Maak de staanders van meerdere stokjes , met een kraal aan de achterkant voor stevigheid of met een extra stokje. De open ruimte die er nu is ontstaan word een opberg vak.
 4. Vouw de achterkant van het karton wat rond, zodat de ronding van de scooter goed zichtbaar is. Trek het karton tot ongeveer halverwege de hoogte van het voorstuk. Zet 3 ijs stokje aan elkaar voor een kant aan de boven kant voor de bak van het zadel. Doe dit aan beide kanten. Zet aan deze stokjes de zijkant vast met stokjes. Zet in het midden van het vak ook een lijn van stokjes voor stevigheid.
 5. Vorm tussen de voorkant en de bak de punt van de zitting door meerdere stokjes op elkaar te pakken. De basisvorm van de scooter is er.
 6. Op de bak komt een losse draaiende bak voor het zadel. Maak van de stokje een bak die passend is op de andere bak. Zorg dat er genoeg hoogte is om iets in op te bergen. Maak een verdeling met stokjes in de bak door een paar stokjes op te stapelen en een stokje met ruimte er tussen erboven zodat hier de schuifjes in kunnen.
 7. Maak de deksel even groot als de bak. Maak hier op een tekening en vul het geheel met diamanten. Werk de kant af met lint of kant. Maak meerde stokjes aan elkaar voor een deksel, maak een verdeling in de deksel. Plaats in de hoeken een kraal en doe hier een stokje door. De stokjes zijn een plaatje met een u aan stokje, erop waar het stokje doorheen gaat om het te laten draaien.
 8. Zet op de 2de bak en de deksel magneten, zodat de later aan elkaar klikken.
 9. Zet in de eerste bak een kraal op de hoogte van de einde van de bak rechts in de hoek, hierdoor heen komt een stokje om het te laten draaien.
 10. Maak in bak 2 een gaatje waar het stokje door heen komt.
 11. Maak de handvaten op dezelfde manier als die van de wielen van een 1/2 stokje
 12. Verf het geheel in 1 kleur
 13. Beplak bak 2 met diamanten in een vast patroon.
 14. Maak van stokjes een deurtje die past bij de voorkant. Zet deze vast met magneten
 15. Neem een lang stuk ijzerdraad en vouw deze dubbel, lijm hierop aan beide kanten de stokjes. Laat het goed drogen en buig het tot wielen en verf deze.
 16. Maak van 6 stokjes de spaken van de wielen en plaats deze in het wiel. Lijm het wiel op de onderkant van de scooter.
 17. Maak op de voorkant een tekening en beplak deze met diamanten
 18. Maak op de zijkanten een mandala van diverse dingen als kralen knopen, veren
 19. Beplak de randen van de zijkanten met een lint, hierdoor kunt u oneffenheden weg werken.
 20. Beplak met kleine stukjes van het stokje de zijkanten tot ongeveer de helft en beplak deze met diamanten
 21. Beplak de zijkant van het voorstuk met zonder stokjes met de grote schelpen
 22. Maak op een stok een veer voor de rem en bevestig dit bij het handvat. Zet het extra vast met 2 schelpen.
 23. Zet op de voorkant van de scooter aan de bovenkant een lint diamanten en veren
 24. Maak het dahboard met diamanten snelheid, benzine en tijd

Tip

 • Werk met karton als u grotere stukken moet opvullen zoals bij de zitting. Werk met ijzerdraad om de wielen te maken en een ronding te krijgen.
 • Ijs stokjes zijn niet altijd geheel recht of plat, hierdoor plakken ze soms minder goed, maak gebruik van knijpers om het goed vast te zetten of zet er extra druk op.
 • Het knippen van de stokje kunt u doen met een schaar, probeer het eerst een paar keer uit.
 • De diamanten kunt u opplakken met eerst wat lijm op het stokje en de diamant erin te laten vallen. Pak een diamant op met een pincet met wat lijm eraan.