Hoe maakt u een patroon in mijn schilderij?

Wat is het?

In een mandala gaat het om een vast patroon vast word herhaald, in vormen of kleuren. De aarde is een schilderij gemaakt met diverse kleuren op een gouden achtergrond. De cirkel geeft de aarde aan die verbonden zijn via golflijnen met andere planeten. De cirkel is verdeeld in 4 stukken en apart ingetekend, hierdoor ontstaat er een apart patroon.

2 herkennen

  • Het schilderij is gemaakt op canvas en is 90 bij 70 cm. Het is opgezet met verf, stiften, marker en stiften.
  • Voor het maken van dit schilderij heeft u veel geduld nodig. het is belangrijk de grootste cirkel in het midden te vullen met kleine cirkels die geheel in een patroon lopen en even groot zijn.
  • Door het gebruik van vormen en kleuren is het vaak erg rustgevend om te doen en kan een persoon het vaak als een van de lange afleiding zoekers gebruiken.
  • Het schilder heeft ongeveer 130 uur tijd nodig om het te maken en te tekenen. Het is een project waar u enige tijd mee bezig kunt zijn, wat steeds weer veranderd door de lijnen, bolletjes of kleuren waardoor het motiverend is door te gaan.

3 behandelen

  • Een mandala heeft een effect door kleuren en patronen vaak terug te laten komen. Het maakt niet uit of lijnen geheel mooi doorlopen, het is wel het mooiste effect. Maar door er van af te wijken krijgt u iets heel aparts.
  • Kies voor een vaste basis aantal kleuren en legt de rest van de kleuren weg. Leg de kleuren in een vaste volgorde en wanneer u klaar bent met een kleur legt u het onderaan. Zo raakt u niet uit het kleurpatroon.
  • Een kleuren patroon komt alleen wanneer u in een vaste volgorde de kleuren neer zet. Door van links naar recht te werden of door de kleuren om en om te gebruiken. Door 1 kleur langer te gebruiken komt er vaak meer rust en er komt vaak meer snelheid.
  • Het in kleuren van een mandala is leuk, maar door het zelf te tekenen ervaart u nog meer rust in het tekenen en worden gedachten veel minder, hierdoor is het een goede manier van afleiding zoeken in een hogere fase. Het focussen op de kleuren en het patroon, zorgt ervoor dat gedachten afnemen.

4 gevolgen

  • Goud is een lastige kleur om te verven en heeft vaak meerdere lagen nodig voor het echt goud er uit ziet.
  • Doordat de cirkel groot is is het soms lastig waar u gebleven bent of welke lijn u volgde, hierdoor kan het zijn dat lijnen niet geheel doorlopen. maakt het patroon anders.

5 plan

Maak de achtergrond in zijn geheel goud. Neem ook de randjes van het schilderij mee. Teken op een wit doek van 90 bij 70 een grote cirkel. Zet in het midden van deze cirkel een klein rondje. Zet op dit rondje een rondje en ga rond tot de gehele cirkel is gevuld. Zet 4 lijnen die de basislijnen zijn voor de kleuren. Start vanaf elke lijn met een ander patroon of andere volgorde van kleuren. Geef in verschillend kleuren de cirkel een patroon door rechte lijnen of lijnen die schuin lopen.

Zet in de vier hoeken kleine cirkels, dit zijn andere planeten, in het midden zet u een kleine cirkel en opvullen tot de cirkel is gevuld. Net als de grote cirkel. Kleur deze in het vaste patroon. waardoor er lijnen ontstaan. Let erop dat het patroon van de grote cirkel terugkomt in de kleine cirkels.

Zet 4 dubbele golf lijntjes rond om de cirkel. Zet in de lijntjes kleine cirkels en klein deze in een patroon. Zet over de breedte van het doek golflijntjes, zorg ervoor dat aan alle kanten van het doek even veel lijntjes staan. De golflijntjes zijn een verbinding tussen de aarde en de andere planeten.