Wat is het?

Hoewel ik mijn best doe, gaat er bij mij wel eens iets mis. Ik ben zelf niet perfect. Dus waarom zou ik oordelen over anderen? Oordelen over een ander is makkelijk, een persoon hoeft zegt niet te zeggen dat het niet goed zat, de persoon geeft het terug door een opmerking waardoor de persoon er niet meer over nadenkt. De ander zou juist willen horen dat de persoon het niet goed heeft gedaan. Door altijd te zeggen dat het aan een ander ligt heeft een persoon een verkeerd beeld van zichzelf.

Herkennen

Hoewel ik mijn best doe, gaat er bij mij wel eens iets mis. Hoeveel een persoon zijn best doet, het gaat altijd wel eens verkeerd. Als het leven zou bestaan uit alleen dat alles goed gaat zou een persoon weinig leren. Het leven is met vallen en opstaan. Zonder fouten te maken of dingen die niet goed gaan, komt u er niet achter hoe het anders kan, zou u die kansen niet zien, en zou u niet kunnen leren van de momenten.

Hoewel ik mijn best doe, gaat er bij mij wel eens iets mis. Het is niet erg dat er soms dingen niet goed gaan. Het is accepteren dat het zo is en kijken hoe u het de volgende keer anders kan doen. Het was een leermoment, de volgende keer kan het veel beter gaan. Dat het mis gaat is een conclusie, het is wat er daarna mee doet. Gaat u erover inzitten dat het mis is gelopen of pakt u de draad op en gaat u verder? Dit zegt veel over het verwerken en de gedachten erna.

Ik ben zelf niet perfect. Niemand is perfect, van iedereen valt wel iets te zeggen, het maar een mening van een ander. Omdat we allemaal verschillend zijn, is er bijna niemand die voldoet aan perfect. Vaak is dat er maar 1 op de hele wereld. Ik moet ook elke dag leren en leer nog dagelijks bij. Het is niet mogelijk om alles te weten en te kunnen. Hierdoor zal een persoon zijn leven lang leren en zo er geen perfect moment zijn van alles kennen en kunnen.

Ik ben zelf niet perfect, dat wil ik ook niet zijn, ik ben goed zoals ik ben, ik ben er tevreden mee. Ik hoef niet alles kundig te zijn, ik vind het goed zo. Ik probeer elke keer opnieuw om dingen aan te pakken en op te pakken, ik vind dat ik alles aan ga wat kan. Perfect zegt niks over het leven. k ben zelf niet perfect. Maar wie is dit wel? We zijn allemaal anders en waarom zou anders minder zijn? Het is alleen anders, het zo gek zijn als iedereen hetzelfde is, het zou het leven saai maken. Het is juist een uitdaging om met iedereen overweg te kunnen. Dit laat u juist op momenten nadenken hoe het voor een ander zou kunnen zijn.

Behandelen

Hoewel ik mijn best doe, gaat er bij mij wel eens iets mis. Maar het positief bekijken van dingen die misgaan kan nieuwe ideeën geven. Door het zien als mis, fout, niet goed, komt er een negatieve stemming. Het ging minder goed maar ga me best doen dat het de volgende keer beter gaat. Perfect is wat u verstaat onder perfect, het moet voor u perfect voelen en zijn, hierdoor kunt u gelukkig zijn, het gaat niet om wat een ander vind dat u perfect maakt, maar om uw eigen gevoel.

Gevolgen

Wanneer een persoon mentale problematiek heeft kan het de best doen maar is de kans dat een persoon meer problematiek krijgt om dat de problematiek langer aanhoud en signalen chronisch worden.Vaak is de best doen niet voldoende effectief om signalen te dempen. Hoewel ik mijn best doe, kan zijn van de ene keer doe ik mijn best en de andere keer niet. Hierdoor word het meer wisselvallig. Een persoon gaat er niet altijd voor waardoor er stukje kansen blijven liggen. Een persoon kan hierdoor gedemotiveerd raken.

Ik ben zelf niet perfect. Kan overkomen als minderwaardig denken over u zelf, als persoon met weinig zelfvertrouwen of een laag zelfbeeld. Het is een meer negatiever opmerking over uzelf. Ik ben zelf niet perfect. Maar is een model perfect, volgens de media wel, maar in veel gevallen hebben modellen mentale problematiek en ondervoeding. Het geeft een heel ander beeld van gewicht dan de gemiddelde burger. Ik ben perfect komt heel anders over, een persoon heeft te veel eigen dunk, loop naast zijn schoenen en denk dat ie alles is. De persoon kan zich weinig inleven in een ander in een totaal andere situatie.

Plan

Hoewel ik mijn best doe, gaat er bij mij wel eens iets mis. Soms lopen hier ook de signalen op en worden het buien. Ik heb nu een manier gevonden het in te delen in fase van wind storm tornado en orkaan, hierdoor kan ik eerder reageren omdat het duidelijk is in welke fase ik zit. Doordat ik er nu een tijdje mee bezig ben, krijg ik langzaam meer grip erop.

Hoewel ik mijn best doe, gaat er bij mij wel eens iets mis. Dan vergeet ik de dagstructuur en heb ik geen zin om dingen te gaan doen. Ik heb mezelf voorgenomen, elke dag opnieuw te beginnen als een nieuwe dag met nieuwe kansen. Hierdoor lukt het beter de dagstructuur vol te houden.

Hoewel ik mijn best doe, gaat er bij mij wel eens iets mis. Vergeet ik om afleiding zoeken mogelijk te maken, ik denk er soms niet aan. Ik heb nu een lijstje op de muur naast de waterkoker gehangen met 10 activiteiten die ik dagelijks kan gaan doen. Omdat ik er steeds langs loop word ik er aan herinnerd een van de dingen uit te gaan proberen, waardoor het nu steeds meer een gewoonte word om de activiteiten te gaan doen.

Hoewel ik mijn best doe, gaat er bij mij wel eens iets mis. Dan vergeet ik de hulpvragen te stellen die ik belangrijk vind, ik ben dan zo in het gesprek, dat ik er niet meer aan denk. Nu schrijf ik de week door de vragen al vast in het dagboek en neem deze mee, en maak gelijk korte aantekeningen, omdat ik soms vergat wat er gezegd was in een gesprek en hoe het precies zat, soms maak ik hiervan een filmpje zodat ik het terug kan kijken thuis.

Hoewel ik mijn best doe, gaat er bij mij wel eens iets mis. Dan ben ik zo gestrest dat ik niet naar de supermarkt kan. Ik voel de stress dan overal. Ik neem tegenwoordig muziek met een koptelefoon mee zodat ik hier actief naar kan luisteren, waardoor de stress wat afneemt. Ik heb thuis geoefend met een ademhalingsoefening die ik in de supermarkt kan uitvoeren, hierdoor kan ik nog een bui voorkomen.

Hoewel ik mijn best doe, gaat er bij mij wel eens iets mis. Dan denk ik minder positief en heb ik echt geen zin in iets. Ik ben begonnen met een positief dagboek bij te houden, ik schrijf er elke dag een stukje in over hoe de positieve dingen van de dag, over zinnen die ik heb gelezen of een compliment die ik heb gekregen. Het helpt om steeds meer positief te gaan denken waardoor ik meer de andere gedachten kon loslaten, waardoor ik nu ben begonnen met een cursus.

Hoewel ik mijn best doe, gaat er bij mij wel eens iets mis. Heb ik al een paar keer in een crisis gezetten, ik vond dit erg naar. Ik heb nu een crisis noodplan gemaakt waardoor ik nu 4 stappen moet zetten om meer uit de crisis te komen. Met de 4 stappen heb ik geleerd om meer balans te krijgen in de ademhaling, waardoor gedachten en signalen veranderen. Hierdoor neemt de crisis meer af. Ik heb geleerd de signalen van een crisis te herkennen en de fase ervoor waardoor het nu minder vaak zo hoog oploopt. Ik heb een overzicht gemaakt van personen en hulplijn die mij kan helpen, ik heb met de familie een crisis telefoon, deze word alleen dan gebruikt. Dit stelt mijn meer gerust.