Hoeveel mogelijkheden zijn er op een schildersdoek?

wat is het?

De verbindingen op het doek zijn verbindingen van het leven. Ze zijn allemaal los maar ook weer aan elkaar verbonden. Hierdoor zijn er geen doodlopende wegen en altijd kansen op mogelijkheden. Het schilderij geeft hoop en moed om dor te gaan. Het schilderij is opgebouwd uit stippen, lijnen en vakjes.

2 herkennen

  • Het schilder is gemaakt op een canvas doek met verf, een maker, diverse soorten pennen en viltstiften. Voor het schilderij zijn er meer mogelijkheden wat er gebruikt kan worden. Hoe meer verschillende soorten hoe meer effect het schilderij krijgt. Op een schildersdoek kunt u alles door elkaar gebruiken.
  • Het maken van dit schilderij heeft 350 uur gekost. Het vraagt veel geduld en wachten tot de kleuren droog zijn waardoor u niet steeds door kunt werken.
  • Het schilderij is uit de hand getekend en gevormd door het zetten van dikkere en dunnere lijnen, door de verf stippen weer meer in lijnen te zetten door een maker en door het vorm geven van de vakjes.
  • Door de start met zwarte lijnen komen kleuren beter over en vaak veel feller. Hierdoor zit er gelijk meer diepte en effect in het schilderij. De zwarte lijnen lijken in het begin wel erg veel en er zwart maar wanneer u met kleur begint mist u vaak nog wat zwarte lijnen of vakjes die kleiner kunnen.

3 behandelen

  • Het is een lang project om het schilderij te maken, hierdoor is het zeer geschikt om vaker afleiding zoeken mee mogelijk te maken. Er zijn vele mogelijkheden om een schilderij als deze te maken met verschillende soorten materialen.
  • Het drogen kost vaak veel tijd, door 1 kant per keer te doen kunt u het doek steeds draaien waardoor u er langer aan kunt werken, terwijl de ander kant droogt.
  • Het schilderij begint in grote kleine en word naar het aantal uur dat verstrijkt steeds kleiner. Door regelmatig een maker te gebruiken om lijnen weer duidelijk te krijgen kunt u steeds weer opnieuw beginnen met stipje, streepjes.

4 gevolgen

  • Met een kwast is het vaak lastig te stippen, hierdoor kunnen er grote stippen zijn en veel verf in een keer op het doek zitten. Het is handig om hiervoor een hulpmiddel te zoeken die dit kan voorkomen.
  • Wanneer u vakjes in schildert kan het zijn dat u over de zwarte lijn gaat, hierdoor ziet het er anders uit. Laat het drogen en zet er met een maker een streepje door heen of zorg dat de waas van de verf verdwijnt.
  • Hoe langer u doorgaat met het doek, hoe meer u steeds meer gaat letten op de kleine dingetjes. Hierdoor ziet u steeds meer plek waar nog een streepje kan. Hierdoor kunt u er veel te lang mee bezig zijn zonder te stoppen en meer de tijd vergeten.

5 plan

Neem een canvas doek van 90 bij 70. Zet met zware verf lijnen over het gehele doet. Denk hier weinig over na hoe u ze gaat neer zetten op het doek. Het maakt minder uit hoe de eerste lijnen staan. Hierover heen gaat u straks met kleur verder maar het vormt de basis van het doek. Zorg ervoor dat alle lijnen aan elkaar verbonden worden.

Zet op de zwarte lijnen stippen in alle kleuren die u wilt gaan gebruiken. Zet de stippen dicht op elkaar of over elkaar. Wanneer alle stippen staan neemt u de marker en maakt u scheidingslijntjes in de stippen. De stippen zijn te zetten met een stift, of met een verf stift deze hebben al een ronde punt waardoor stippen meer rond zijn.

Schilder de vakjes in diverse kleuren, zorg voor een balans in de hoeveelheid van de kleuren op een stuk. Vul de vakjes in met boogjes, schuine lijnen, golflijntjes. Hierdoor ontstaat er een apart patroon.

Zet op alle kruispunten een @. Met een opvallende kleur, in het schilderij is gekozen voor zilver. Of zet er andere tekens in die u leuk vind, die iets voor u betekenen.

Maak lijnen meer duidelijk door een maker of zwarte verf waardoor er meerdere kleuren bij elkaar komen als 1 vakje. Hierdoor kunt u meer eilandjes creëren.Waardoor meerdere kleuren, meerdere vormen en meerdere tekeningen samen 1 figuur kunnen vormen.