Iedereen heeft tegenwoordig wel iets

1 wat is het?

Er zijn veel personen met een diagnose in Nederland, dit geeft aan dat er veel mentale problematiek is. De persoon met een diagnose kan hier bij mee zijn als het dacht dat het al zo zou zijn een bevestiging, een persoon kan ook minder blij zijn als het een niet passende diagnose is. Iets, iedereen en tegenwoordig zijn woorden die personen gebruiken bij zwart wit denken. Het is het een of het ander en meer opties zijn niet mogelijk. Hierdoor word een persoon met mentale problematiek veel te kort gedaan en heeft het geen luistert oor voor de problematiek.

Iedereen heeft tegenwoordig wel iets, is voor een persoon geen erkenning van de problematiek die de persoon heeft. De persoon geeft aan dat het een diagnose heeft en wilt hier over praten. Door de zin is er meer een spreekverbod op het onderwerp of iets erover zeggen heeft weinig effect. Het is niet sinds tegenwoordig dat mentale problematiek bestaat en dat diagnose worden gesteld. Een diagnose is geen trend of iets wat leuk is om te krijgen. Het is niet dat er nu in eens meer diagnose worden gesteld als 5 jaar geleden.

Herkennen

Iets

Iets is een zeer onduidelijk woord en een persoon kan er zeer weinig mee, de persoon heeft eigenlijk geen interesse maar wil reageren. Eigenlijk wil het verder niks horen over de diagnose, signalen of iets wat en persoon zou kunnen doen. Iets wat is iets, iets kan zijn een bloempot, auto,huis, het zegt niks over de situatie die te maken heeft met mentale problematiek. De situatie van de persoon is niet belangrijk en doet er verder niet toe.

Iets of een diagnose niet belangrijk is is of niks voorstelt. Een diagnose krijgt een persoon wanneer het een groep signalen heeft. Een persoon kan blij zijn met een diagnose als het al dacht dat het zo was en een bevestiging is, een persoon kan het ook als naar ervaren omdat het niet passend is. Iets geeft aan dat mentale problematiek eigenlijk wel meevalt, het makkelijk op te lossen is.

Iedereen

Iedereen, dus heel Nederland of de hele wereld, heeft een diagnose en mentale problematiek. Het is overdrijven, het merendeel van de samenleving heeft geen diagnose. Hierdoor is er een verdraaid beeld van signalen en diagnose. Iedereen geeft aan over 1 kam geschoren, allemaal gelijk, iedereen heeft wel klachten of signalen dus eigenlijk is er toch geen probleem? Het is alles of niets, iedereen heeft het of iedereen heeft het niet.

Iedereen heeft tegenwoordig wel iets is een vooroordeel. Personen kunnen iets hebben als een schrammetje of een wondje door het snijden aan een mes maar dit stat niet gelijk aan iets wat doelt op mentale problematiek. Dat een persoon problematiek heeft is al vaak erg genoeg voor de persoon. het leven met vaak beperkingen is erg zwaar en lastig. Veel diagnose hebben invloed op het dagelijks leven en zorgen voor meer beperkingen.

Tegenwoordig

Tegenwoordig geeft aan dat er ooit minder diagnose en minder problematiek was, de problematiek is er altijd geweest maar door de taboe weinig over bekend of bespreekbaar. Tegenwoordig geeft aan dat het mode is om een diagnose te krijgen of vele signalen te hebben. Het zou na een periode weer kunnen afnemen en weer minder worden.

Behandelen

Iedereen heeft tegenwoordig wel iets geeft aan dat de persoon geen begrip heeft voor de situatie, de situatie niet begrijp en weinig inzicht heeft in mentale problematiek. Voor herstel is het nodig om erkenning te krijgen van problematiek om dingen beter te kunnen verwerken en loslaten. Iedereen heeft tegenwoordig wel iets geeft dat een persoon kortaf is en geen zin heeft in een normaal gesprek. De woorden iets, iedereen geven aan de persoon weinig weet van mentale problematiek. Iets en iedereen zijn niet van toepassing op 1 persoon. De woorden zijn een woordkeuze van de persoon, die niet gepast zijn.

Gevolgen

Door vooroordelen krijgt een persoon een verlaagd zelfbeeld en minder zelfvertrouwen. wanneer een persoon te veel diagnose heeft gekregen en wanneer er geen gehoor word gegeven aan signalen en hierdoor geen juiste hulpaanbod krijgt, raakt de persoon het vertrouwen in hulpverleners kwijt

Iets

Iets geeft aan dat veel personen last hebben van combinatie signalen en dat iedereen buien heeft. De buien komen vaak pas voor bij langdurige problematiek. De persoon heeft al enige tijd signalen die steeds hoger oplopen, een persoon kan van de signalen lichamelijke problematiek krijgen. Iets is verminderen van de signalen en geen duidelijk beeld van de problematiek, waardoor en deel niet word gezien en opgepakt om het aan te pakken.

Iedereen

Iedereen heeft tegenwoordig wel iets, iedereen heeft een diagnose, dus wat zeur je nu? wat doe je moeilijk? Het komt over of de persoon zich wil verschuilen achter de diagnose, wat vaak niet zo is maar een uitleg of een reden. De persoon moet steeds weer een verhaal vertellen over de opmerking, de persoon herhaald vaak de signalen of het verhaal waardoor een persoon geen zin meer heeft hierover te hebben en de problematiek meer opkropt.

Iedereen heeft tegenwoordig wel iets geeft aan dat een persoon het wil afdoen met een korte zin. Het gesprek is niet mogelijk waardoor er verder niet word gesproken. De persoon voelt zich niet gehoord en niet begrepen.

Tegenwoordig

De gevolgen kunnen zijn dat er geen gehoor word gegeven aan de signalen omdat iedereen deze heeft, het word minder gezien of het valt minder op. Tegenwoordig geeft aan dat de zware problematiek word ontkent hierdoor komt juiste hulp minder opgang en is een gesprek hierover minder goed mogelijk.

Plan

De vooroordelen en opmerkingen over mentale problematiek moeten afnemen. De opmerkingen zijn vaak minderwaardig en kwetsend. Ze hebben geen begrip voor de situatie. Veel personen weten niet wat een diagnose inhoud of hoe het leven is met een diagnose. Maak u meer weerbaar en krijg meer zelfvertrouwen om u te weren tegen de opmerkingen, door actief te gaan sporten of een cursus te volgen.

Geef een persoon uitleg over het leven met een diagnose en wat dit voor u betekend. Zodat er meer begrip komt voor een diagnose en het leven hiermee. Verander de woorden iets, tegenwoordig en iedereen in andere woorden en luister naar de persoon die u iets wilt vertellen. Stel vragen en toon begrip en vraag waarmee u de persoon kunt helpen.