Ik dreig richting crisis te gaan en de nieuwsberichten geven me nog meer ptss-klachten die klap kan ik niet meer vangen

Ik dreig richting crisis te gaan en de nieuwsberichten geven me nog meer ptss-klachten die klap kan ik niet meer vangen

Wat is het

Het komen in een crisis is voor een persoon een zeer nare ervaring. Het aangeven dat een persoon in een crisis is, is goed, de persoon erkent de klachten waardoor er stappen kunnen worden gemaakt. De oorzaak van de crisis, ligt bij het nieuws, het nieuws is iets wat de persoon veel triggers, met PTSS kan een persoon veel last hebben van het nieuws.

Herkennen

In de zin staat veel informatie, de persoon heeft last van het nieuws en van de PTSS klachten., de lopen zo hoog op dat het een crisis word. De persoon geeft aan dat het niet meer lukt om het te stoppen. Het is een situatie waar de persoon direct in moet handelen om een crisis te voorkomen of het zo kort mogelijk te laten duren. Iedere PTSS is uniek en iedere persoon ervaart een crisis anders. De persoon kan door een trigger in een crisis komen, het is voor een persoon erg zwaar om het te moeten doorstaan. De persoon met PTSS kan veel last hebben van een herbeleving, van angsten, hoge signalen, trauma gedachten, spanning en druk, veel gevoelens en alles loopt door elkaar.

Het is goed dat de persoon erkent dat het in een tornado zit en nu richting een orkaan is. Het is de vraag in hoeverre de persoon de orkaan kan voorkomen. De signalen zijn al erg hoog en de persoon geeft met de zin aan dat het niet lukt. Het is weten of het een crisis is of er nog voor, het handelen is belangrijk en het moet gepast zijn voor het gene wat het losmaakt. Hoe verder de persoon in de fase zit hoe minder oplossingen er zijn die kunnen helpen. Veel oplossingen werken niet bij hoge signalen, het heeft een te klein effect.

Het nieuws kan erg heftig zijn, het kan voor iemand met een PTSS een extra trigger zijn, de geluiden van een sirene, het geweld, het nare nieuws, het kan zorgen dat een persoon veel last krijgt van de PTSS signalen. De triggers kunnen zorgen voor meer gedachten en herbelevingen en meer angsten. De PTSS klachten zorgen ervoor dat een persoon minder rust ervaart op een dag, na een dag kan dit ervoor zorgen dat er geen rust is geweest, wanneer het langer aanhoud kost het veel meer energie om rust te vinden en te behouden.

De persoon geeft aan dat het te zwaar is op het moment om nog te vechten tegen de signalen van PTSS. De persoon is zwaar getriggerd en overprikkeld, het ervaart veel spanning, angsten, gedachten, en alles loopt veel door elkaar. De persoon geeft aan dat de klap niet opgevangen kan worden, het geeft aan dat de persoon niet weet hoe het nu moet handelen om erger te voorkomen. Omdat de kunde en ervaring ontbreekt kan een persoon, het overzicht kwijt raken en steeds meer in paniek raken.

Gevolgen

ik dreig richting crisis te gaan en de nieuwsberichten geven meer ptss-klachten.

De persoon heeft het heel moeilijk en zwaar, de persoon moet actie nemen en weet dat het moet gebeuren, het heeft alleen niet de kennis en kunde het aan te pakken, het kost een persoon veel energie om het te moeten doorstaan, hierdoor is een persoon na de fase vaak erg vermoeid.

Het dreigen in een crisis te komen, is nog geen crisis, het is trekken aan de noodrem. Er zijn nog kansen om het te voorkomen, een persoon moet dan wel alle remmen bijzetten en veel kennis en ervaring hebben om eruit te komen. Hoe meer een persoon met deze gedachten zit hoe meer het een crisis kan worden, de persoon kan blijven hangen in het gevoel en de gedachten waardoor er geen verandering komt. De persoon steeds meer negatiever gaan denken. De stappen bedenken kan niet meer gaan, een persoon kan veel last hebben in deze fase van hoge angsten, paniek of stress en van trauma gedachten. Een persoon kan zich moeilijker concentreren en minder functioneren. het kan zijn dat een persoon moeilijker uit de worden komt.

Het nare nieuws kan zorgen voor veel meer angsten, het kan een gevoel van onveiligheid gegeven. Een persoon kan verder denken als alleen de situatie en zich het ergste inbeelden wat zou kunnen gebeuren, hierdoor kan het voor de persoon nog meer angst op roepen wanneer het denk aan naar buiten te gaan, het contact met anderen. Het nare nieuws is er altijd, vaak is er weinig aandacht voor vanuit de hulpverlening met het verwerken van het nieuws of met de triggers die herinneringen oproepen. Een persoon kan een woord trigger hebben met geweld of mishandeling. Het nieuws kan vaak niet vermeden worden waardoor het voor een persoon kan overkomen als een soort overval van het nieuws, waardoor het lang in het hoofd kan bezig houden.

De zin komt over of de persoon het wil opgeven of dit al heft gedaan, de persoon is het overzicht een beetje kwijt wat er wel kan. De persoon krijgt het gevoel dit niet aan te kunnen. Hoe meer een persoon hierin blijft hangen, hoe meer de persoon niet uit de fase komt. Het gevoel word alleen maar vergroot. De zin geeft aan dat de persoon geen mogelijkheid heft het aan te pakken of er geen te weten. De persoon wil eruit komen en geeft dit aan maar weet niet meer hoe. De persoon gaat zich meer druk maken over hoe en hierdoor kunnen gedachten meer toenemen en de persoon meer in gedachten stromen komen en maal gedachten krijgen.

Plan

ik dreig richting crisis te gaan en de nieuwsberichten geven meer ptss-klachten.

Het is belangrijk een duidelijk beeld te hebben van de situatie, de oorzaak en het gevolg om het te kunnen aanpakken, het is belangrijk dat u een plan heeft voor deze momenten en weet hoe u dit kan verminderen. Het is belangrijk hier van te voren over na te denken. Wat zijn activiteiten die in tornado en orkaan nog helpen? Wat zijn mogelijkheden voor meer rust? Het is belangrijk te weten wat helpt, het is belangrijk om een overzicht te maken van de activiteiten die u uitprobeert om er achter te komen. In het overzicht kunt u aangeven dat het helpt in deze 2 fase zodat u hier direct mee kunt starten. Het is belangrijk de problematiek bespreekbaar te maken en naar de crisis dienst te bellen, probeer andere in te lichten die u kunnen helpen. Stop met alles waar het nieuws op komt, tv, sociaal media, telefoon.

Hoe kunt u leren om voortaan eerder in actie te komen? Wat zijn dingen waaraan u het kut herkennen? wat zijn gedachten of beelden die opkomen? Wat zijn gedachten die in orkaan aanwezig zijn en niet in tornado? Het is belangrijk de gedachten te kennen en te weten welke gedachten in welke fase hoort, vaak zijn er beelden die herinneren aan het trauma, deze kunnen van het begin zijn of later. Door de gedachten te erkennen kunt u steeds eerder een stap zetten in het voorkomen en beter leren omgaan met de situatie. Lees online over het verloop van een crisis en wat dit kan betekenen. Lees ervaringsverhalen van lotgenoten in een crisis en hoe zij hiermee omgaan. Lees de tips en adviezen van ervaringsdeskundige en probeer deze uit.

De persoon is al in de 1 na laatste fase, hier zijn nog vele momenten voor om te voor komen dat de persoon in deze fase kwam. De persoon heeft te lang gewacht met het nemen van een actie. Nu staat het op het punt een crisis te krijgen wat het vele malen erger maakt als het op tijd actie nemen. Wat zijn stappen die nu gemaakt moeten worden? Wat heeft prioriteit? Wat zijn dingen hoe u het kunt verminderen? Wat zijn dingen waaraan u merkt dat het een crisis is? Wat zijn crisis gedachten en crisis signalen?

Het is een orkaan, het is belangrijk de stap te kunnen maken naar tornado en van daar na storm en wind. het is belangrijk om een crisis noodplan te hebben en direct de 4 stappen te gaan toepassen. Het is belangrijk te weten wat u kunt doen en wat niet meer lukt, het weten hoe u moet handelen in een crisis. Wie kan u helpen? Wie kunt u bellen? Wat moet er gebeuren? Wat zijn stappen die nu verplicht zijn? Het is belangrijk om een overzicht te hebben van de stappen die u moet doorlopen en personen die u kunt bellen. Het papier legt u op een vaste plek voor deze momenten dat u het direct kunt pakken en starten zodat er minder paniek is. De stappen bedenken als u bijna in een crisis bent is niet mogelijk.

Hoe kan ik een crisis verminderen en stoppen? wat heb ik hiervoor nodig? wat zijn dingen die ik moet gaan doen? Het is belangrijk een duidelijk beeld te hebben van de stappen die verplicht zijn te zetten en dit ook verplicht te gaan uitvoeren. Het stoppen van een crisis is een leerproces, door steeds te kijken naar vorige momenten en hiervan te leren.

wanneer er een periode is met naar nieuws is het belangrijk een grens te stellen voor u zelf in wat u aan kunt en wat te veel is. Na een dag lezen over een gebeurtenis heeft elk persoon er last van, wanneer u extra gevoelig bent kan het overprikkeling veroorzaken. Beperk voor een tijd zoveel mogelijk het nieuws. Welk nieuws trigger het meest? Wat is nieuws waar u slecht tegen kunt? Hoe lang geeft u u zelf de tijd om het te lezen? het is belangrijk te weten welk nieuws u triggerd, te weten hoe lang u al aan het lezen bent en voor uzelf een grens te stellen in tijden van moeilijk en zwaar nieuws.

Het is belangrijk het positief dagboek erbij te pakken en te gaan lezen, over alle dingen die u tot nu toe is gelukt en waar u door heen bent gekomen. het blijven zitten met de gedachten dat het niet lukt kan het veel erger maken. het is belangrijk het aan te geven bij uw behandelaar dat het gevoel zo aanwezig is en wat hiervan de oorzaak was en welke gedachten er veel werden opgeroepen, door er een duidelijk beeld van te maken en het uit te leggen kan het worden besproken en meer worden verwerkt waardoor het minder bezig houd.

De persoon weet wat de trigger is op het moment, de oorzaak dat het nu zo loopt, de nieuwsberichten en het heftige nieuws. Hierdoor zou de actie moeten zijn al het nieuws uitzetten en het voorlopig niet of veel minder kijken. Het nieuws is een belangrijk onderwerp wat elke dag kan triggeren, het is altijd onverwachts dat het gebeurt waardoor een persoon zich er niet op kan voorbereiden. Hierdoor kan het veel sneller oplopen als anders.