Ik heb geleerd om te gaan met momenten dat er geen wiet is als medicatie

Wat is het?

Voor veel personen is het niet een kwestie van even laten liggen, een persoon met mentale problematiek heeft vaak weinig andere mogelijkheden. Een persoon met problematiek kan geen 5 weken zonder, hierdoor ervaart een persoon 5 weken hogen signalen en veel pijnklachten. Een persoon kan in 5 weken overstappen op medicatie, maar deze moeten vaak nog inwerken voor het effect heeft en er zijn vele bijwerkingen.

Herkennen

Het zou geen probleem zijn voor personen die in een gezelschap af en toe samen een drinken of roken. Het is maar af en toe, een persoon gebruikt het meer af en toe meer te relaxen, voor deze groep zou het makkelijk zijn het 5 weken te laten liggen. De groep die problematiek heeft kan dit niet, er zijn meerdere groepen die gebruiken. Door de stelling worden alle personen over 1 kam geschoren.

Voor een persoon met mentale problematiek is 5 weken zonder wiet het zelfde als 5 weken zonder medicatie, het 1ste word van gedacht dat moet kunnen, het 2de word gezegd dat is belachelijk. Terwijl de 2de vaker voorkomt door wissels van behandelaren, niet juist doorgeven. In 1x 5 weken zonder wiet is voor een persoon een nachtmerrie, een persoon heeft geen voorbereiding, moet omgaan met signalen die normaal gedempt zijn, het gevoel en emoties komen zeer heftig terug.

Personen met mentale problematiek of chronisch zieken gebruiken vaak alcohol of drugs om de klachten te verminderen, vaak heeft dit een beter effect dan medicatie. Medicatie heeft een vast hoeveelheid in dosis, het gebruik van wiet is zelf te bepalen. Over drugs heeft een persoon zeggenschap wanneer het rookt, wanneer het voor de persoon nodig is, het is vrij verkrijgbaar en een persoon hoeft niet zonder te zitten. Bij medicatie kunnen er veel dingen fout gaan waardoor een persoon zonder zit.

Wiet is niet meer dan een plantje, het is biologisch. Medicatie is altijd chemisch en van veel stoffen is niet duidelijk wat het is. Wiet verslechterd de gezondheid vaak minder, dan het gebruik van medicatie, die vaak de organen aantasten. Medicatie is net zo chemisch als hard drugs, in sommige zitten ook stoffen die ook in hard drugs worden gebruikt.

Personen gebruiken wiet het vaak omdat de klachten te hoog zijn, door het gebruik kan er meer balans en grip komen op de signalen. Bij medicatie moet een persoon eerst wennen aan de medicatie en weer een nieuw dagritme vinden met de bijwerkingen en vermoeidheid. Hierdoor gaat er al 2 a 3 weken overheen voor een persoon het effect gaat merken. Hierdoor zijn er dan 2 weken waar het enigszins beter zou kunnen gaan.

Behandelen

Een apotheek is voor iedereen goed gekeurd het is veilig en normaal en als je problematiek heb zijn er overal medicijnen voor. Een coffeeshop is zelden normaal, er word negatief over gesproken, er word zelden gezien dat een persoon de wiet als medicatie gebruikt. In 5 weken zouden de kosten voor een persoon voor wiet neer komen op ongeveer €50,-. Een persoon voelt zich beter hierdoor en kan meer dingen doen en deelnemen aan werk of de samenleving. Vaak gaat het om een klein bedrag per week wat een persoon er aan uit geeft als het als medicatie word gebruikt.

Over het gebruik van wiet zijn vele vooroordelen. Een persoon die er goed mee om kan gaan en elke week dezelfde hoeveelheid haalt en gewoon rustig is en de dag doorkomt word zelden over gesproken. Het is vaak de personen die overlast veroorzaken, die agressief zijn. Medicatie en wiet zijn beide een verdovend middel, beide zijn verslavend. Er is geen verschil met medicatie voor mentale problematiek, zoals anti depressiva of slaapmedicatie, deze zijn net zo verslavend als het drinken van alcohol of het roken van wiet. Een persoon ervaart van medicatie vaak veel meer bijwerkingen en het heeft een opbouw en verhogingen en een afbouw. In wiet is dit niet het geval en kan een persoon een balans aanbrengen in de hoeveel per week.

In de mentale gezondheidszorg is het gebruik van 5 of 6 pillen per ronde normaal. Wanneer een persoon 3 of 4 joints rookt is het veel en heeft de persoon een grote verslaving en overmatig drugsgebruik. Wiet kan een persoon altijd elke dag halen en hoeft nooit zonder te zitten, als een persoon meer heeft gerookt gaat het naar de shop. Bij medicatie is het niet mogelijk naar de apotheek te gaan ik een extra doosje … medicijn. Mentale problematiek kent veel schommelingen hierdoor kan er geen vast patroon zijn, de ene keer is er meer nodig op een dag als een andere dag.

Gevolgen

Wanneer een persoon met mentale problematiek geen medicatie heeft word het heel ziek, medicatie word niet altijd afgebouwd en soms gaan er dingen mis zoals het versturen naar de apotheek of vergeten een wijzing door te geven. Wanneer een persoon geen wiet heeft word het onrustig en gestresst, er is dan geen balans meer op de dag, een persoon kan hierdoor niet slapen.

Het gebruik van wiet word altijd direct gelinkt met een verslaving, het is een persoon met mentale problematiek en een drugverslaving. Het is maar zelden dat het een persoon is met mentale problematiek met een medicatie verslaving. Een persoon die wiet rookt word vaak vergeleken met een persoon die hard drugs gebruikt.

Het woord verslaving roept veel op bij personen, hierdoor word de persoon in een hoek gezet, het word gezien als alle verslavende in Nederland, het word gezien als de persoon van de afkickkliniek. Het word niet gezien dat een persoon het gebruik om rustig te zijn en te blijven en meer balans te krijgen op signalen en nachtrust.

Er zit een groot verschil tussen hard drugs en wiet. De personen die hard drugs gebruiken raken vaak helemaal van het pad. Personen die wiet gebruiken hebben vaak gewoon een leven. Het kopen van hard drugs elke dag is erg duur een persoon heeft steeds meer nodig voor hetzelfde effect. Het kopen van wiet is goedkoper en een persoon kan er meer balans in houden. Hard drug maakt alles in het lichaam kapot, wiet zorgt voor rust en ontspanning waardoor er minder last is van de spieren of gewrichten.

Wanneer een persoon in de mentale gezondheidszorg komt en wiet rookt word er vaak gelijk gezegd dat een persoon naar een afkickkliniek moet om te stoppen. Een persoon gebruikt het als medicatie en het helpt de persoon op een dag. Wiet word gezien als iets negatiefs, als een verslavingen en daarom moet het stoppen. De medicatie die net zo verslavend zijn, word gezien als positief en helpend, deze worden vaak jaren voorgeschreven terwijl deze volgens de bijsluiter vaak maar 2 weken mogen worden voorgeschreven.

Plan

In Nederland zijn er veel personen die gebruik maken van wiet als medicatie om beter te kunnen slapen, voor chronisch klachten. Voor deze groep is het belangrijk dat er minder taboe is op het onderwerp. Veel van deze personen hebben een betere ervaring met wiet dan met medicatie. Het is belangrijk bij gebruik van wiet om een balans te hebben van een vaste hoeveelheid in de week. Het is streng zijn voor u zelf en als het op is dan is het op. Hierdoor leert u meer het op een goede manier te gebruiken als een medicatie.

Als er meer rust is word er vaak minder wiet gebruikt. Wanneer een persoon meer signalen of pijn heeft meer. Probeer meer rust momenten te vinden en te starten met een ademhalingsoefening om meer rust te krijgen voor het slapen gaan of meer controle waardoor signalen meer afnemen. Houd u aan een vaste dagstructuur om bezig te zijn overdag, van het gebruik van wiet kunt u minder zin hebben of meer moe zijn iets te doen. Het is belangrijk om bezig te blijven en niet veel te slapen op een dag. Hierdoor kunnen meer mentale problematiek opspelen.

Voor een persoon is 5 weken zonder, plotseling, niet mogelijk. Wanneer een persoon een besluit neemt te gaan stoppen, is het gemotiveerd om een bepaald doel te gaan halen. Hierdoor kan een persoon het langer volhouden en kan het langer zijn dan 5 weken. Probeer wanneer u wilt gaan stoppen eerst te minderen, wanneer u €10,- per week rookt gaat u terug naar €7,50 naar €5,- tot u van 5 euro terug gaat naar €0,-. Door het te doen in kleine stappen kunt u het lichaam er aan laten wennen en word het makkelijker langer vol te houden. In 1x stoppen kan wanneer een persoon gemotiveerd is en het direct doet.

Hiervoor is het wel belangrijk om alternatieven te hebben wat u gaat doen met de hoge signalen. Leer deze beter begrijpen met de fase wind storm tornado en orkaan. Wanneer u de signalen meer begrijpt en weet hoe ze opkomen, kunt u meer oplossingen bedenken om ze te verminderen, houd hiervoor dagelijks een dagboek bij. Schrijf alle positieve dingen en alles wat goed gaat in een positief dagboek wat al motivatie kan dienen en de stappen die u al heeft gezet.