Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende.

Wat is het

Ik zou me graag elke dag verstoppen, ik zou het zo fijn gevoel vinden als ik mijn kon verstoppen en trauma ellende niet zou komen. Ik weer een dag rust had en dingen kon gaan doen ik ik leuk vind want dan zou het gevoel weer terug zijn. Doordat ik minder leuk ervaar of als gezellig is het lastig iets anders te ervaren dan negatief. Iets leuks ervaren zou meer positievere stemming kunnen geven, het verschuilen lijkt dan een goede optie.

Herkennen

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende. De trauma zijn heel hevig, ze zijn naar en komen dagelijks terug. De trauma gedachten komen te pas en te onpas opzetten waardoor er geen grip op is. Hierdoor komen ook sneller buien en herbelevingen, hierdoor is er nog meer wisselingen in gedachten, gevoel en emotie.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende. Het verstoppen van trauma komt om minder last te hebben van mijn trauma, een ik wil liever een ander hoofd, andere gedachten, dat er niet is. Het verstoppen, weg stoppen, parkeren zorgt voor meer rust in het hoofd, hierdoor lijkt het effectief voor mijn om dit te doen. Het is vervelend om het elke dag te moeten doen om het ergens leefbaar te houden.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende. Het verstoppen kan zorgen dat ik niet de stap vooruit kant zetten en weer stappen kan maken met het verwerken het loslaten en een start in de toekomst. De stappen zijn moeilijker te zien omdat ik veel negatief ervaar, hierdoor is toekomst minimaal geworden en is de dag van morgen. Het vooruit plannen voor volgende week is lastig met in hoge signalen. Hierdoor is er bijna geen planning te maken, het is afhankelijk van de dag hoe het gaat.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende. Het verstoppen zorgt ervoor dat ik zich steeds meer gaat afsluiten van de samenleving en ik steeds meer gaat verstoppen, hierdoor zijn er maar weinig contact momenten en kan ik meer gaan vermijden. Het vermijden en geen contacten geeft een veiliger gevoel dan buiten en contacten.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende, want verstoppen lijkt een oplossing voor de problemen, weg lopen van alles, maar het zit in mijn hoofd, hierdoor kan ik rennen wat ik wil maar het verstoppen of weg stoppen is niet mogelijk. Het blijft elke dag terug komen hoe hard ik ook vecht.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende hiervoor is geen behandeling. Het zou moeten gaan over vermijden, alertheid. De signalen van PTSS zoals nachtmerrie, herbeleving, worden vaak niet serieus genomen en niet alert op ingezet om te behandelen. Ik zou me graag verstoppen voor alle signalen, omdat ze niet behandeld zijn en nu veel erger als ze waren.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende, ik maak het wel bespreekbaar en zoek naar een oplossing, ik heb al veel geprobeerd en gevraagd, maar het heeft nog niet geholpen. Ik ben vaak op 1 uur na de gehele week alleen, hierdoor is het bijna onmogelijk het te veranderen.

Gevolgen

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende hierdoor ben ik meer gaan vermijden en heb ik minder contacten. Hierdoor kom ik minder buiten en ben ik vaak alleen. Ik ben meer eenzaam en alleen, het is nu al een lange tijd waardoor ik aan de eenzaamheid gewent ben en ik het gevoel niet meer ken.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende, het is zo naar om het elke keer te moeten ervaren, het voelt als een nutteloze strijd, die ik nooit ga winnen, de gedachten en trauma dingen zijn er elke dag, het kost zoveel energie en ik ben zo moe van het gevecht ik voel me vaak erg moe. Hierdoor heb ik veel energie nodig op een dag, maar de batterij laad niet meer op, er is maar een minimaal energie.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende maar gesprekken waren niet mogelijk hierdoor heb ik me niet kunnen en mogen uiten over het trauma, hierdoor is het veel erger geworden. De gedachten komen meer op houden langer bezig en hebben invloed op het contact. Ik kan een persoon zeer moeilijk geloven op het woord. Het voelt al snel onveilig en ongeloofwaardig wat word gezegd. Hierdoor kan een stem een trigger zijn wat zorg voor irritatie of hoge stress.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende, de spanningen die dit geeft zijn vaak zo hoog dat het moeilijk is vol te houden, hierdoor komen vaak meer gedachten waardoor het een combinatie word van pijnklachten en trauma gedachten, en zware signalen. Het is dan vaker een crisis.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende, ik wil weglopen van de gedachten en het gevoel. Het is mij aangedaan en elke dag moet ik dit weer ervaren, hierdoor zijn zoveel dingen niet mogelijk voor het dagelijks leven. Het trauma’s heeft mijn beschadigd in het gevoel, gedachten, emoties en gedrag. Hierdoor ben ik ook beschadigd in de persoonlijkheid.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende, het geeft gedachten aan dingen waar ik niet over wil nadenken, het geeft zo naar gevoel, ik voel me verdrietig, somber down, boos, depressie en van alles door elkaar. Het gevoel en emoties, lopen vaak door elkaar hierdoor is er weinig grip op.

Plan

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende, maar ben tot het inzicht gekomen dat het niet helpt weg te lopen. Het aanpakken en er mee bezig zijn kan verlichting geven om er meer grip op te krijgen. Ik ben gaan praten over het trauma om het te uiten, omdat er geen gehoor is gekomen, ben ik het gaan opschrijven om minder last te krijgen van het gevoel, daarnaast ben ik actief gaan fietsen van Haarlem naar Amsterdam naar Utrecht , of van Haarlem – Katwijk. Door het fietsen raakte ik veel stress kwijt, wat ongeveer 1,5 tot 2 dagen kon helpen minder signalen te ervaren. Ik fietste de gedachten er zoveel mogelijk uit tot het rust gaf, ik bleef fietsen tot ik niet meer kon.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende maar heb geaccepteerd dat ik hiermee moet leven, het is niet anders en het zal niet snel veranderen, het herstellen kan lang duren, hierdoor is het niet morgen of volgende week anders. Door het te accepteren kwamen meer mogelijkheden om het aan te pakken, ik kreeg nieuwe ideeën om te gaan doen in de toekomst en ben deze gaan uitvoeren.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende daarom heb ik een crisis noodplan gemaakt, hierop heb ik 4 stappen gezet die kunnen helpen de gedachten te verminder. Het is bedoeld voor alle fase waarin ik zit niet alleen voor een crisis. Daarnaast heb ik geleerd om signalen in te delen in fase wind storm tornado en orkaan. Dit heeft geholpen bij een duidelijker beeld te krijgen van de problematiek en om oplossingen te vinden in afleiding zoeken en wanneer ik dit moet inzetten. De afleiding zoekers heb ik overzichtelijk op geschreven en aangeven welke helpen in welke fase, hierdoor kreeg ik een beter beeld wat nog hielp in hogere fase.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende daarom ben ik begonnen met het bijhouden van vorige momenten om te evalueren hoe het is verlopen en hoe is ontstaan, wat ik eraan heb gedaan en wat ik eraan kon gaan veranderen. Ik bedacht elke keer een betere oplossing als die ik had en ging deze uitproberen. Hierdoor kreeg ik meer grip op de signalen.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende maar ben begonnen met het maken van wekelijkse kleine doelen zoals de dag starten en direct naar de supermarkt omdat het dan al klaar is, het rust geeft. Het hielp bij het opstarten van de dag. Ik ben alles gaan zoeken wat de signalen kon geven, voor de stress heb ik alles opgeruimd in aparte bakken zodat ik niet hoef te zoeken, hier heb ik een hoop stress mee bespaard. Voor gedachten en herbelevingen helpt muziek of yoga nidra goed gesproken audio die u alleen aan hoeft te zetten, actief luisteren is niet nodig door de geluiden. Vaak staat mijn hoofd niet naar actief luisteren maar moeten gedachten wel verminderen. De doelen ging ik 1x per maand evalueren en aanpassen tot de doelen iets groter konden en voor langere tijd.

Ik wil me nog steeds verstoppen door trauma ellende daarom zou ik graag zien dat de taboe op het onderwerp PTSS en alles wat er mee te maken heeft verminderd. Hierdoor ben ik begonnen met het schrijven van informatieve artikelen. Hierdoor kan ik het gevoel omzetten in iets leerzaam voor een ander en zo iemand helpen met mijn ervaringen. Het delen van de ervaringen geeft vaak een goed gevoel, het kan helpen de gedachten te verminderen, het tijdelijk meer los te laten en voor mij lijkt het als praten maar dat typend.