Tijdens een opname is er een computer op de afdeling, waar u gebruik van kunt maken. Vaak zijn dit er maar 1 of 2 voor alle personen op de afdeling. Bij de meeste instellingen kunt u gebruik maken van het gratis wifi netwerk. Deze is vaak niet beveiligd. Niet alle instellingen hebben een beveiligd netwerk waar u gebruik van kunt maken. Bij het gebruik van een computer van de afdeling gaat het vaak om een verouderde computer die niet is onderhouden. De computer moet u delen met ongeveer 21 personen. Personen blijven hangen op het internet.

Op de computer kunt u internetten maar niks downloaden alleen bekijken of beluisteren. Zonder eigen computer heeft u weinig kans iets te doen met internet. Ongeduldig en niet kunnen wachten op hun beurt met buien tot gevolg. Wanneer een persoon word opgenomen heeft het geen tijd spullen te pakken, er word toegestaan word kleding te pakken.

De laptop blijft vaak achter. Vaak heeft het alleen bereik binnen de instelling en net buiten de instelling niet meer. Hierdoor heeft u kunt u niet buiten zitten en internetten. Vraag de login code van de afdeling. Kijk naar de mogelijkheden voor een eigen laptop of smartphone, voor tijdelijke leen, tijdens de opname, zodat u contact kan onderhouden met naasten vrienden en familie.