kalmeren

Het is belangrijk om niet in paniek te raken, hierdoor worden signalen erger en lopen andere signalen of gedachten op. Het is andersom handelen, u ervaart veel stress en heeft rust nodig. Het lichaam houd de stress aan als u niks doet of laat het verder oplopen, het is belangrijk om gedachten te veranderen of dingen te gaan doen die rust geven.

Om meer rust te gaan ervaren is het belangrijk om te letten op de ademhaling en de manier hoe u ademhaalt. Hoe meer hoge signalen u heeft hoe anders u ademt dan wanneer u rust heeft. Het is belangrijk om enkele ontspanningsoefeningen te leren die u per direct kunt toepassen om weer meer grip te krijgen op de ademhaling. Deze oefeningen kunt u zowel thuis als buiten in een winkel toepassen.

 1. Haal diep adem. Houd de adem even vast en blaas uit. Herhaal dit een paar keer. Dit helpt altijd om meer rust te ervaren.
 2. Tel tot 100. In de tijd dat u snel telt hebben gedachten minder kans bezig te houden. In de tijd haalt u 3 of meerdere keren automatisch diep adem.
 3. Een verzwaringsdeken of een zwaar dekbed kan helpen om rust te vinden. Ook warmte kan hierbij helpen, vaak is een deken en het liggen onder een deken genoeg om meer rust te krijgen.
 4. Ga liggen in een foetus houding, hierdoor heeft u meer controle over de ademhaling en zal deze sneller verminderen. Dit kunt u ook zittend doen en de knieën op trekken. Het kan een gevoel van meer veiligheid geven. Ook het liggen op uw buik kan zorgen voor meer rust en een betere ademhaling snel ademen is in deze houding niet mogelijk door de buik die in het matras drukt, het geeft de druk van de handen op de buikoefening.
 5. Leer van vorige momenten hoe u het toen heeft aangepakt. Wat was de situatie? Hoe heeft u het toen verminderd? Heeft dit geholpen? Wat was het resultaat? Wat zou u nu anders doen? Maak een overzicht wat u zou veranderen of voor u zou kunnen helpen en probeer zoveel mogelijk dingen uit in lage fase om ze werkend te laten zijn voor de hoge fase.
 6. Zorg voor het leren van yoga om op deze manier meer rust te vinden op een dag in het dagelijks leven. De oefeningen kunnen helpen om beter te slapen wanneer u dit met regelmaat doet. Het geeft rust, door op een bepaalde manier te bewegen en te letten op de ademhaling.
 7. Kalmeren kan door het actief luisteren en meezingen van muziek. Het is een goede uitlaatklep. Zoek een positieve uitlaatklep die bij u past.
 8. Ga iets doen dat goed voelt, fijn voelt, waar u plezier in heeft, wat rust geeft. Zoek afleiding in bewegen of sporten of creatief bezig zijn.
 9. Schrijf over hoe het nu met u gaat, wat u ervaart, hoe het voelt, hoe het is gekomen aan de hand van de 5g methode. Hiervan kunt u een hoop leren om het aan te kunnen pakken, de oorzaak te weten en te weten wanneer u moet starten met de oplossing. Hierdoor kunt u uw hoofd leeg schrijven.
 10. Praat erover met een vriend of vriendin. Zoek steun bij personen die u rust kunnen geven of bel iemand op. Maak uw zorgen bekent en praat erover, maak het onderwerp kalmeren bespreekbaar en vraag hulp of tips.
 11. Wees lief voor uzelf. Zorg dat het goed voelt waar u bent, neem een dag wat meer rust, denk wat meer aan hoe u zich voelt, sta een dag toe dat u iets minder doet, zorg voor iets lekkers te eten of te drinken
 12. Zorg voor een positief dagboek dat u kan helpen om meer positief te gaan denken. In het dagboek kunt u dingen schrijven die u behaalt heeft, die goed gaan of teksten die u kracht of steun geven
 13. Accepteer het gevoel. Maar zorg ervoor dat u er niet in blijft hangen. Ga naar een andere ruimte die beter voor u voelt, of ga naar buiten voor wat frisse lucht. Het gevoel kan veranderen door actief iets anders te gaan doen.