Kleine dingen

wat is het?

Soms zijn de kleine dingen in het leven meer dan genoeg. Kleine dingen in het leven zoals een compliment of een kaartje kan veel meer zeggen dan andere dingen. Het is een klein gebaar met een grote betekenis. Geniet van de kleine dingen in het leven. Wie kan genieten van de kleine dingen, heel mega geluk van grote dingen. De kleine dingen in het leven zijn belangrijker dan de grote.

2 herkennen

 • Kleine dingen kunnen een goed gevoel geven zoals extra aandacht voor een speciale dag of een dag die voor u belangrijk is. Ik ben belangrijk voor de persoon, kijk hij/zij heeft aan mij gedacht, wat aardig.
 • Kleine dingen zoals een kaart versturen kan veel doen met een persoon. Een kaart voor een verjaardag geeft aan dat een persoon rekening houd met de verjaardag een kaart heeft gekocht en er iets leuks op heeft gezet. Het heeft al een gevoel voor het is bezorgd.
 • Kleine dingen zoals boodschappen doen kan een persoon veel helpen als een persoon ziek is of moeilijker kan lopen. Wanneer een persoon boodschappen doet voor een ander, is de andere persoon minder eenzaam en alleen. Het samen genieten van een mooie zomerdag.
 • Kleine dingen zoals een lach op iemands gezicht, waar u weer wat vrolijker van word, of iemand die u aan het lachen maakt. Kleine dingen maken een moment vaak leuker en gezelliger. Of eindelijk weer u lievelingsnummer op de radio op vol volume en meezingen.

3 behandelen

 • Kijk positief naar de momenten die er zijn, met contacten, met iets dat u heeft gekocht, iets wat u al lag wilde of wat zo op uw pad komt. De kleine momenten zijn de momenten om energie uit te halen. Raak niet te veel onder de indruk van geld, status, etc. Kijk naar iemands vriendelijkheid, behulpzaamheid en verdraagzaamheid. Er zijn veel meer dingen die belangrijker zij dat geld en die zijn gratis.

4 gevolgen

 • Wie niet kan genieten van kleine dingen is altijd op zoek naar grote dingen, deze zijn er veel minder en hebben vaak tijd nodig. Hierdoor geniet een persoon vaak minder van het leven. Wanneer een persoon meer in gedachten is of meer signalen ontvangt is het voor de persoon vaak moeilijk de kleine dingen te zien, het word vaak negatief waardoor de dingen meer wegvallen.
 • Kleine leuke momenten zijn er vaak genoeg, het is alleen soms lastig de kleine punten te zien, of het geheel als positief te ervaren. Kleine dingen kunnen op en lange termijn minder goed werken en kunnen een persoon meer het gevoel geven is dit alles?

5 plan

 • Een cadeau krijgen is leuk, maar het gekocht in een winkel. Een cadeau wat gemaakt is heeft waarde en meer gevoel. Vaak word het ergens neer gezet en er hangt een herinnering aan, deze herinnering geeft een positief gevoel.
 • Welke kleine dingen geef u een goed gevoel, een lach of maakt u meer vrolijk gestemd? Het kunnen dingen zijn die een ander voor u doen, maar er zijn vele dingen die u ook zelf kunt doen, zoals uw favoriete programma kijken op tv. Kleine dingen zoals een vakantie of leuke activiteiten kunnen helpen als helpende gedachten of als positief dagboek op moeilijke momenten. Door het bijhouden van een positief dagboek, kunt u meer genieten van kleine dingen.
 • Sta een moment stil bij de kleine dingen, de momenten voelen vaak als dagelijks maar hebben ook iets speciaals, iets bijzonders, iets leuks. Hoeveel kleine positieve dingen had u vandaag? Wat maakt u gelukkig? Dingen die gelukkig maken net als een knuffel of dat er iemand voor u is, lijk minder bijzonder maar wanneer ze er niet zijn ziet u hoe speciaal het eigenlijk is.
 • Complimentjes zijn leuk om te krijgen, maar ook leuk om te geven. Het geeft een goed gevoel om iets aardig op motiverend tegen een persoon te zeggen. Het geeft hetzelfde gevolgen als een cadeau kopen voor iemand. Van de blijheid van de ander voelt u zich ook meer blij.