Lees over PTSS en zorg dat u goed op de hoogte bent wat het kan inhouden voor een persoon.

Het is een algemeen beeld van PTSS, dit is niet de PTSS die een persoon heeft. Voor een persoon is het fijn om te praten met personen die er meer van weten als alleen de basis, het kan helpen dingen weer anders te gaan zien, er kan meer begrip komen voor de situatie.

Het lezen over PTSS kan helpen om meer duidelijkheid te krijgen over waarom een persoon zo reageert, hoe u kunt helpen in een situatie, door vragen te stellen aan een persoon kan u er achter komen wat het voor de persoon inhoud. Het is belangrijk de persoon dat de persoon hierbij aangeeft hoeveel er over het trauma word gesproken, geen gesprek moet ook mogelijk zijn. Hoe beter u de situatie begrijpt hoe meer steunfiguur u kunt zijn voor de persoon.

Het is belangrijk te weten wat een trigger voor een persoon kan betekenen. Wat het bij iemand los kan maken en wat u beter niet kunt doen op dat moment. Door al ingelezen te zijn kunnen vele trigger worden voorkomen zoals het gebruik van woorden of geluiden. Het gevolg hiervan kan zijn dat een persoon een herbeleving krijgt, het is belangrijk om te weten wat het betekend voor een persoon, er zijn vele dingen die een persoon op dat moment niet meer lukt, het is belangrijk te weten hoe u kunt handelen en wat het niet erger maakt.

Door te lezen over PTSS heeft u minder vooroordelen naar een persoon, zoals het is nu lang genoeg geweest je moet erover heen zijn, kan je niet over je trauma’s heen stappen dan? Het kan voor een persoon zeer naar zijn om het te moeten horen en er een tekst en uitleg aan te geven. Het kan zorgen dat het contact kapot gaat.