Wat is het?

Het hebben van een CPTSS kan voor een persoon zorgen dat veel dingen steeds moeilijker worden om uit te voeren. Met trauma therapie kan een persoon vaak gedeelte herstellen en het leven meer dragelijk maken. Een persoon met CPTSS heeft vaak herbelevingen en nachtmerries waardoor het vaak slecht slaapt, hierdoor is een persoon overdag meer vermoeid. Bij CPTSS heeft de persoon vaak hoge signalen waardoor een persoon dagelijks het gevecht moet aangaan met de signalen om het te verminderen.

herkennen

Het weer in de zin is niet gepast voor iemand die een cptss heeft, het dagelijks leven van de persoon is zwaar verstoord en beschadigd. Het komt vaker voor dat het minder goed gaat met de persoon waardoor het vaker ziek thuis is. de persoon ervaart dagelijks veel last van het trauma en is vaker aan het overleven als leven.

De zin geeft aan dat het een vorm van een griep is, weer thuis voor een griep. Het weer geeft aan dat het vaker voorkomt, wanneer het vaker voorkomt geeft het aan dat een persoon er veel last van heeft en dat de persoon hulp nodig heeft met het verwerken van de trauma’s en het herstel. Het weer thuis moeten zijn heeft vaak een negatief effect op de persoon en de gezondheid.

Met je complexe PTSS klinkt meer of het onzin is, het wel mee valt, het zeuren is, overdreven is. Het geeft niet aan hoe ernstig het is om het naarste van wat een mens zich kan voorstellen te moeten hebben mee gemaakt. Complex geeft aan dat een persoon beschadigd is op meerdere gebieden, waardoor het moeilijk is het te behandelen.

Iemand die CPTSS heeft kan worden beperkt in het dagelijks leven door het trauma, hierdoor kan het voor een persoon veel zwaarder zijn om te leven en de dagelijkse dingen te doen. Het trauma en de trauma gedachten kunnen zorgen voor minder functioneren en concentreren, door een CPTSS slaapt een persoon vaak slecht..

behandelen

Het behandelen van een CPTSS is vaak met een traumabehandeling, in veel gevallen kan een persoon niet volledig herstel om de oude ik weer te worden. Het is leren leven met het trauma, wat door behandeling meer op de achtergrond kan komen te staan waardoor een persoon minder signalen kan hebben. Hoe goed een persoon hersteld van een trauma is vaak moeilijk te zeggen.

Dat een persoon weer thuis is, geeft aan dat er een behandeling voor de CPTSS nodig is, het kan zijn dat de persoon nog niet is begonnen met een behandeling waardoor het vaker thuis is. Wanneer een persoon is begonnen, kan het zijn dat de sessies te veel los maken waardoor het minder goed gaat met de persoon.

gevolgen

Het is een belediging naar de persoon, deze doet er alles aan om wel te gaan naar het werk of iets anders, de persoon zou alleen thuis blijven als het echt niet gaat. De zin geeft niet aan hoeveel trauma’s een persoon heeft, hoeveel last de persoon ervan heeft, of de persoon is behandeld voor de trauma’s hierdoor is er geen conclusie te trekken waarom de persoon thuis blijft voor welke oorzaak.

Het weer moeten liggen om bij te komen van alle signalen is voor een persoon vaak een standaard gebeurtenis op de dag. Het moeten liggen is voor een persoon vaak vervelend, omdat de persoon iets wil doen, het wil iets ondernemen maar de CPTSS houd het tegen en de persoon lukt het niet op het moment. Vaak is liggen of rust vinden moeilijk en lastig in hoge signalen, een persoon is vaak chronisch ziek.

plan

Het is belangrijk om meer te lezen over CPTSS voor u de zin uitspreekt, het is ongepast naar de persoon die er veel last van heeft. Door meer kennis te hebben van CPTSS en wat dit betekend voor een persoon zou u dit niet zo hebben uitgesproken. Het is voor een persoon erg zwaar om mee te moeten leven, het is belangrijk dat er meer begrip komt voor de diagnose en dat de personen beter worden geholpen.

Kijk wat u kunt doen om de persoon te helpen en te ondersteunen in het proces. Het doen van een boodschap kan voor een persoon met CPTSS soms al te veel zijn, vraag of u iets kunt meenemen waardoor het net iets makkelijker is de dag door te komen.