Mag alcohol op de afdeling?

Alcohol is niet toegestaan op de afdeling, niet het drinken maar ook geen flesjes of blikjes. Buiten de afdeling mag er tijdens een opname niet gedronken worden in verband met de medicatie. De mentale gezondheidszorg is weinig alert op de signalen van het direct stoppen van alcohol of drugs gebruik tijdens een opname. De eerste dagen op een afdeling zit de persoon zonder omdat het niet van de afdeling mag.

Het dagelijks nuttige van bier in combinatie met medicatie is niet goed voor uw gezondheid. Door de combinatie bier en medicatie werkt medicatie niet meer zoals het behoort te werken. Hierdoor kunt u andere bijwerkingen krijgen als op de verpakking staat. De combinatie en de hoeveelheid kunnen ervoor zorgen dat u meer geïrriteerd bent als anders en meer prikkelbaar bent. De boosheid kunt u niet onder controle houden en hierdoor gaat u mopperen of hard tegen u zelf praten. Dit kunt u verminderen door het op te schrijven, er uit te sporten of er rustig over te praten. Voor de alcohol kunt u afkicken, vraag hierbij hulp. Pak de mentale problematiek aan zodat u zich beter gaat voelen.

Een verslaving aan alcohol is niet makkelijk te veranderen en heeft tijd nodig om dit te veranderen naar een gezonde basis. Vraag hiervoor steun van naasten en of de verpleging vraag hun te helpen bij het minderen. Maak de medicatie bespreekbaar. Wat zijn u wensen? Wat is ervoor nodig te stoppen? Hoelang heeft u de medicatie nog nodig? Maak het bespreekbaar bij behandelaar en psychiater. Alleen als u gedrag voldoende is kan medicatie door deze personen worden afgebouwd.

Begin elke dag met een nieuwe poging. Is het een dag niet goed gegaan, probeer het de volgende dag opnieuw, naar enige tijd zijn er meer dagen aan elkaar dat het beter gaat. Bij een alcoholverslaving is het belangrijk om uw koopgedrag aan te passen. Koop in plaats van 2 ½ liter in een keer 1 bier en 1 cola. Ga later op de dag de andere halen. Hierdoor zit er meer tijd tussen de 1ste en de 2de. Na enige tijd verschuif u de eerste tijd na steeds later zoals bijvoorbeeld pas in de middag als u normaal in de ochtend begint. Na enige tijd heeft u genoeg aan 1 biertje per dag. Probeer dit steeds meer op te schuiven door 1 dag niet 1 dag wel enzo verder.

Koop dingen die belangrijk zijn in het dagelijks leven en geef dit meer prioriteit. Probeer bier op een steeds lager en mindere belangrijk product te zien. Zaken zoals vaste lasten, eten en verzorgingsproducten zijn belangrijker. Koop en betaal dit als eerste en als laatste de alcohol. Omgaan met boosheid en stress onder controle krijgen, door meer inzicht te krijgen in uw boosheid door signalen te herkennen en prikkels vooraf.

Wat maakt u het meest boos en wat kunt eraan doen? Houd bij wanneer u boos bent waarom u boos bent en welke signalen u van te voren lichamelijk heeft gemerkt. Door een overzicht bij te houden krijgt u meer inzicht, hoe meer inzicht hoe beter u de boosheid van te voren kunt stoppen of blokkeren. Ga zoveel mogelijk van de afdeling af, diverse keren per dag. Maak een wandeling of wees in de tijd actief. Hierdoor verminderd u de stress er de prikkels.

Sluit u af van de omgeving door muziek te luisteren met een koptelefoon. Dit geeft meer rust. Probeer rust op een andere manier te vinden dan met alcohol, door ontspanningsoefeningen, sporten of actief bezig te zijn. Hierdoor gaat u minder drinken en voelt u zich meer ontspannen.