Oefening 1

Wanneer u gaat slapen kunt u de volgende oefening doen om sneller in slaap te vallen. Adem 4 seconden in door uw neus, houdt deze adem 7 seconden vast en adem 8 seconden lang uit door de mond. Blijf deze stappen herhalen zonder een pauze te nemen en voor je het weet ben u in slaap gevallen.

Oefening 2

Het kan ook helpen om op uw rug te gaan liggen met de handen op de buik en de ademhaling te controleren, door een beetje druk met uw handen gaat u steeds een beetje langzamer ademhalen. Dit kan ook door op uw buik te gaan liggen en dan is het matras het gene wat meer controle geeft aan de ademhaling zoals de handen.

Oefening 3

Aanspannen en ontspannen. Ga staan en strek u zoveel mogelijk uit. Houd dit een paar tellen vast. Zet spanning op uw armen als of u het plafond tegenhoudt. Laat het los en zwaai met de armen naar voor en achter. Herhaal dit een paar keer. Blijf op dezelfde plek staan, uw voelt de spanning van de benen door uw voeten de grond in gaan. Na een paar keer schud u de benen even uit en u voelt zich een stuk rustiger.

Oefening 4

Ga liggen op uw buik op het matras. Zet de handen op schouder hoogte. Druk u nu om hoog met allee kracht in uw armen. Druk het matras zover mogelijk naar de grond. Houd dit even vast en zak langzaam naar beneden, maar houd spanning op de armen. Druk u opnieuw om hoog en draai met uw schouders, u voelt de spieren van de schouders bewegen, houd de druk op de armen. Herhaal dit tot u niet meer kan en laat u dan neer vallen op het matras.