Oorzaak van de stress

Ga na waar de stress vandaan komt. Het is belangrijk de oorzaak van uw stress te weten en te herkennen hoe de stress oploopt. Hierdoor kunt u stress indelen in verschillende fase wind storm tornado en orkaan. Door het bij houden van een dagboek kunt u leren meer inzicht te krijgen in de signalen en het verloopt en het vinden van oplossingen. Maak gebruik van overzichten en schema’s voor het bijhouden van de ernst van de signalen.

Wanneer merkt u dat de signalen te hoog zijn? Hoe voelt dit in het lichaam? Wat had u eerder moeten doen om het minder hoog te laten oplopen? Het is belangrijk een duidelijk beeld te hebben wat signalen met u doen en hoe u deze kunt aanpakken. Om meer te kunnen ontspannen zijn signalen die hoog zijn onhandig, de signalen zorgen voor minder rust.

Het stressniveau is hoog en kan enige tijd duren voor u onder de knie heeft hoe u het beste u rust kunt vinden. Het is het aanleren van een nieuwe gewoonte, die tijd en energie kost. Hoe meer het een gewoonte word hoe makkelijker u kunt ontspannen en de rust kunt vinden in een oefening. De eerste oefening voelen meestal vreemd of raar, probeer het van u af te zetten om geconcentreerd er mee bezig te zijn.Begin een ademhalingsoefening met een hand op uw buik voel het ritme van de ademhaling af. Met een beetje druk van uw hand kunt u de ademhaling minder snel laten gaan.